menu
zoeken in:
Charles Manson
moge Allen West in de petoet blijven en Santolla voortaan de solo gitarist van Obituary blijven!!!!!!!!

EVANSHEWSON
Hets is maar dat iemand deze band vernoemde in de kettingplaat, want ik had er nog nooit ofte nooit van gehoord, welk soort muziek is dit eigenlijk ?????

Bobiej
Obituary is een van de eerste Death metal bands, ik ken maar 2 platen van hun, het is old-skool death metal, niet behoorlijk snel, met een heel groovend geluid en strakke riffs. De grunt (jaja, grunt ) heeft een lekker rauw geluid, wat bij eerdere Death metal bands vaker zo is.

Obituary is denk ik een prima band om de ouwe Death metal scene een beetje mee te beginnen, is ook niet té extreem (moet ook aan de leeftijd denken hé! )

EVANSHEWSON
Bobiej, bedankt voor de uitleg, maar ik vrees dat death metal niet echt aan mijn oren besteed zal zijn...

Bobiej
Ik had al zo'n lichtelijk vermoeden .

Stijn_Slayer
4 en 5 maart staan ze in Utrecht en Rotterdam voor een zacht prijsje.

Ik kan gratis treinen dus ik denk dat ik wel ga.

Stijn_Slayer
Ik heb besloten naar Tivoli in Utrecht te gaan, voor zo'n zacht prijsje ga ik er wel heen. Ik ben benieuwd hoe het niveau nu is, ik ken eigenlijk alleen hun eerste twee albums echt goed.

Stijn_Slayer
Even kopieren van een ander topic:

Gisteren bij Obituary geweest in Tivoli de Helling. Mooi zaaltje met vrij goed geluid (al waren ze tijdens Obituary's eerste drie nummers nog wat aan het prutsen).

Ik was al twee jaar niet meer bij een metalconcert geweest, dus dit was wel weer eens leuk. Persefone was een erg sterk voorprogramma. Ik had wat studio opnames gehoord waarop de zang verschrikkelijk was, maar live kwamen ze goed uit de verf. Melodic death metal (ligtjes neigend naar dat Gothenburg gedoe), met een erg goede gitarist. Alleen die rare clean vocals van de toetsenist hadden ze achterwege mogen laten.

Om heel eerlijk te zijn waren zij wel beter dan Obituary, al is Obituary natuurlijk meer mijn ding. Lekker lomp en beukend, met gitaarwonder Ralph Sontella. De zaal kregen ze vlot mee, en die pit bleef maar doorgaan. Ik heb me er deze keer niet in gewaagd tussen al die lui van 45. Wel heb ik wat last van m'n nek, ik probeerde me in te houden (ik heb zo nml. nog college), maar dat lukt dan natuurlijk niet echt.

M'n vooroordeel is wel bevestigd. Ze doen nog steeds hetzelfde als ze in 1989 deden. De band heeft zich eigenlijk totaal niet ontwikkeld (de reden waarom ik alleen hun eerste twee cd's heb). Live maakt dat niet uit, zeker niet voor die 17 euro.

Wel opvallend dat Persefone eigenlijk harder speelde dan Obituary. Obituary hield het volume nog relatief beschaafd (voor metal-begrippen).

Ja, ik heb me prima vermaakt gisteren.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:08 uur

geplaatst: vandaag om 15:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.