menu
zoeken in:
avatar van THEMARSVOLTA
25 september was het geloof ik, Feed to Feed, 3 dvd's & 4 cd's, limited tot 5000.

Elke avond staat op een cd en dvd, weet alleen niet meer wat er op de 4de cd stond.

Kingsnake
THEMARSVOLTA schreef:
25 september was het geloof ik, Feed to Feed, 3 dvd's & 4 cd's, limited tot 5000.

Elke avond staat op een cd en dvd, weet alleen niet meer wat er op de 4de cd stond.


Had ik reeds toegevoegd.
Jammer dat het artwork van de komende EP (nog) niet bekend is.
Dan had ik die ook alvast toegevoegd.

avatar van sugar mice
Op de vierde cd staan de encores:

Paper champion
One out of none
Drag the 'nal
Dead dogs an' all sorts
As the smoke clears
Voorhees
I haven't been the claw for ages

nicoot
Bij Karnivool - Sound Awake (2009):

Om nog niet te spreken over de kwaliteit van het geluid!

Oceansize, ik vind het net beter dat zulke bands in kleinere zaaltjes spelen. Veel intiemer, met echte fans. Anderzijds verdient zeker Oceansize een groter publiek, want ook ik vind ze ongelofelijk goed (ik ga ze zien in Dordrecht, anyone else?), en zo breidt hun fanbasis zich misschien wat uit...

avatar van freakey
nicoot schreef:
Om nog niet te spreken over de kwaliteit van het geluid!

Oceansize, ik vind het net beter dat zulke bands in kleinere zaaltjes spelen. Veel intiemer, met echte fans. Anderzijds verdient zeker Oceansize een groter publiek, want ook ik vind ze ongelofelijk goed (ik ga ze zien in Dordrecht, anyone else?), en zo breidt hun fanbasis zich misschien wat uit...


Och je zou toch niet willen dat je ze moeten gaan zien in HMH of erger, Ahoy.....

nicoot
Dat zeg ik net. Ze verdienen aandacht, maar ik heb liever de kleine zaaltjes. Ben nog nooit in HMH of Ahoy geweest, maar een zaal als de AB of de Vooruit (België) is wel geschikt!

nicoot
Machtig concert gisteren in Dordrecht! Zo van genoten. Klein zaaltje, eerste rij, op een meter van Mike. Zo'n intense overgave! Twas echt meer dan geslaagd. Vessels was ik ook aangenaam van verrast, Rinoa wat minder.

avatar van Don Cappuccino
Nee! Oceansize is ermee gestopt!

avatar van progressive
Ik las het ook net inderdaad, redelijk zonde, ook al heb ik nooit echt goed naar de band geluisterd. Heb ze wel een keer live gezien met 65daysofstatic, dat was best goed toen

avatar van Gajarigon
Zal wel zijn omdat het succes uitbleef, als je de interviews die ze na hun laatste album leest klinken ze soms nogal bitter. Spijtig nieuws weliswaar...

avatar van oceanvolta
Wat baal ik hier verschrikkelijk van!!!! Ik voel me echt kudt.
Oceansize is al sinds Effloresce mijn favoriete band. Effloresce staat nog altijd op 1 in mijn top 10 en ik kan me niet voorstellen dat ie ooit wordt verdrongen.

Ik heb ze gelukkig vaak live aan het werk gezien. Vorig jaar nog twee keer. Ik had zo graag Silent Transparent nog een keer live willen horen/zien.

Het gebrek aan succes is volgens mij ook een belangrijke reden dat ze gestopt zijn. Ze stonden zelfs niet meer in de grote zaal van de Melkweg. Ze verdienden zeker meer. Stuk voor stuk geweldige muzikanten en wat hebben ze een mooie nummers gemaakt!

Effloresce en de andere albums zullen voor altijd goed bewaarde geheimen blijven. Ik weet zeker dat er veel fans van bv. Porcupine Tree en Tool, Oceansize ook goed zouden vinden. Maar ja, niet iedereen kijkt op sites als MusicMeter.

avatar van Maiky
Vedraaid, dat is jammer. Heb ik eindelijk weer eens een bandje gevonden die ik interessant genoeg vind om te volgen, geven ze er de brui aan.

Met uitzondering van Frames vond ik de albums vaak een hit & miss, maar ze hadden desondanks toch een bepaalde aantrekkingskracht. Bij vlagen wisten ze precies over te brengen hoe muziek zou moeten zijn, of tenminste hoe ik het graag hoor. Hopelijk zal men zich toch nog op andere muzikale projecten gaan richten. Ik was namelijk zeer benieuwd met wat voor pareltjes Oceansize in de toekomst zou komen.

Edit: ik lees op de officiele site nu dat ze inderdaad andere projecten gaan starten. Ik had eerst even moeten lezen...

avatar van Helicon
Dit is een ENORME aderlating voor de muziekwereld Donders jammer dat ze ons niet meer kunnen verheugen met PRACHTIG nieuw werk. Ze hebben ons in ieder geval vier, parels van albums, nagelaten.

avatar van THEMARSVOLTA
!!!!...gelukkig hebben ze een dvd-box achtergelaten waar enorm veel van hun werk op staat.

avatar van Pinsnider
Wat! Is! Dit! Ont!Zet!Tend! KLO!TEN! zeg!!!!!!
Wat een gemis voor de muziekwereld, wat een wereldband was het!!!!

Toch snap ik het niet als ze gebrek aan succes als reden opvoeren. Ze hebben even geprobeerd om het grote publiek aan te spreken met Everyone in Position, met daarop enkele echte "singles", maar daarna hebben ze overduidelijk voor de muziek gekozen. Je kunt toch niet redelijkerwijs verwachten dat iedereen als een blok valt voor Frames, of hun laatste plaat..?? Maar daar staat tegenover dat een band als Porcupine Tree inderdaad wel gewoon in de Ahoy's van deze wereld staat....

Jammer jammer jammer...

avatar van Maiky
Ja, ik heb daar eens over nagedacht. Een gebrek aan succes, ik twijfel daar een beetje over. Hoeveel succes moet een band hebben om voort te blijven bestaan? Was Oceansize zo ontzettend afhankelijk van platenmaatschappijen? Hadden ze echt niet op een andere manier door kunnen gaan, al dan niet wat kleinschaliger? Ik geloof dat Oceansize toch een heel aardige naam is in de (prog)rockwereld; zouden ze dan echt onderdoen voor een - ik noem maar wat - Amplifier?

Ik heb op deze site gelezen dat ze met een aantal projecten bezig zijn, met namen als Kong, British Theatre, Krem, Shamefaced, Mild Eyes en Chandelier Swing. Of nou ja, 'ze'... De bandleden hebben zich op één of meerdere projecten gestort en al het talent is versnipperd. Ben er zelf zeer sceptisch over. Getuige ook de wat onsympathieke tweets die Vennart de wereld in heeft gestuurd...

avatar van Gajarigon
Bedoel je:
"Thinking maybe we ought to have called the new band 'Mediafire' and called the album '.rar'. " ?

Kan het ergens wel begrijpen, als je van een cd maar 1000 exemplaren verkoopt in een week tijd, maar op RYM komen er wel 2000 stemmen, dat je dan wat bitter wordt. Sommige bands spelen daar dan op in met geweldig artwork (Tool) en dergelijke, andere niet. Hun keuze natuurlijk.

sigurros88
Ik zie het net pas op hun site. Eg jammer...

avatar van THEMARSVOLTA
Mike Vennart, former frontman of Oceansize and part of the electronic duo British Theatre (featuring former band mate Richard Ingram a.k.a. "Gambler") just made his new DVD/CD "Target: '15" available for pre-order. It will feature a 3 hours + DVD of live concert collection of every song performed in 2015, across footage of five different shows.

Mike Vennart is supported by his two former band mates Richard Ingram and Steve Durose. Oceansize enthusiasts will be pleased to see that the tracklist also features a handful of live performances from tracks by the aforementioned band.
Additionally, the included CD features the entire performance at Arctangent festival 2015 with both the Vennart and the British Theatre set.
The live material can be pre-ordered at Vennart — Vennart - shop.vennart.com and will be shipped in January 2017.

Vennart also released a little teaser - namely a live version of "Duke Fame".


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=ffaIAKscx80

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.Kan niet wachten!

Tracklist:

3 hours + DVD of live concert collection of every song performed in 2015, across footage of five different shows. Produced and directed by Ryan Pearce (except *)

Plus CD of entire Arctangent show.

LONDON BUSH HALL

255
Doubt
Infatuate
Don’t Forget The Joker
Music For A Nurse
Duke Fame
Retaliate
Build Us A Rocket Then…
Operate
Amends
Only Twin
Big Ship (feat. Kavus Torabi)

EXTRAS:

LIVE AT ARCTANGENT FESTIVAL

255
Doubt
Infatuate
Don’t Forget The Joker
Music For A Nurse
Duke Fame
Retaliate
A Weight In The Hollow
Build Us A Rocket Then…
Operate

BRITISH THEATRE LIVE AT ARCTANGENT FESTIVAL

Gold Bruise
Dinosaur
Blue Horror
The Cull
Cross The Swords
Favour The Brave
Mastery

Plus:

- The Frame/Part Cardiac (live at Manchester Soup Kitchen)
- Savant* (live at Manchester Deaf Institute)

Gast
geplaatst: vandaag om 00:48 uur

geplaatst: vandaag om 00:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.