menu
zoeken in:

Ik neem aan dat je het Fabchannel filmpje bedoelt en niet die tenenkrommende recensie?

avatar van Woody
Ongelelooflijk inderdaad die recensie. Klinkt als Bob dylan en Neil young

avatar van Lennonlover
Roky Erickson, the frontman of the legendary 13th Floor Elevators (whose immortal 1966 debut, The Psychedelic Sounds of the 13th Floor Elevators, somehow seemingly invented both garage-rock and psychedelic-rock), is set to release his first album of original material in 15 years. True Love Cast Out All Evil will be released April 20 on Anti- Records, the Los Angeles label who has amassed quite a roster of rock'n'roll renegades (Tom Waits, Nick Cave, Os Mutantes, and Merle Haggard amongst them).

Collaborating with Erickson on the album were fellow Austin-dwellers Okkervil River. True Love Cast Out All Evil consists of songs Erickson authored over the last 40 years, telling, in many ways, the life-story of a musician whose battles with mental illness have been long and harrowing (a narrative profoundly told in the 2005 documentary You're Gonna Miss Me: A Film About Roky Erickson).

Okkervil River frontman Will Sheff, working as producer, litters the new record with "found-sound and archival recordings culled from Erickson's home videos and recordings made in the Rusk State Hospital for the Criminally Insane."

"I was given sixty unreleased songs to choose from," Sheff explains, in the album's press materials. "Because we started with so many songs to choose from, the quality of the material we ended up with was exhilarating. This is not a cynical comeback record, a lukewarm update on an established legacy - these are the best songs Roky has ever written, unreleased due to decades plagued by the kind of personal tragedies that would destroy someone less resilient."

avatar van Arrie
Klinkt goed!

avatar van Sandokan-veld
Wauw... zowaar een heuse droom-combinatie


avatar van Lennonlover
Heerlijk! Nieuw album komt eraan en zal I Am Very Far heten. Hij zou uitkomen op 10 mei. Een paar maandjes wachten dus.


avatar van Ducoz
Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe Okkervil River???!!



avatar van hallo!
Ik vind het goed klinken. Gaan duidelijk terug naar hun sound van voor I Am Very Far en dat kan enkel positief zijn.

avatar van Ducoz
De sound van de eerste drie albums was wat mij betreft het beste, daarna werd het per album een stapje minder. Ik kan dit inderdaad alleen maar toejuichen!

avatar van Ducoz
Zo, ik heb vandaag elke muziekwinkel binnen een straal van 100 KM gebeld die op maandag open was met de vraag of ze LPs van Okkervil River in huis hadden. Bij Concerto kocht ik de anniversary box van Black Sheep Boy, die ik eigenlijk ook al op CD had(net als de rest van het oeuvre). Verder viel het mij op dat er in Amsterdam geen enkele winkel was die iets van de band in huis had. En sterker nog, ik heb alle velvets en plato's en aanverwante artikelen gebeld. Tot in Tilburg en Zwolle.. In Tilburg hadden ze zelfs nog nooit van de band gehoord... De Waaghals in Arnhem zei het eigenlijk wel te moeten hebben, maar het gewoon niet te verkopen is (wat waar is, maar ik eigenlijk niet begrijp).

Toevallig was ik vorig weekend in Venlo. En daar stonden de gene die ik zocht bij Sounds in de bak... en nam ik ze niet mee toen. Dus drie keer raden wat deze debiel is gaan doen; u raadt het al... Deze idioot, want als hij iets in zijn hoofd heeft dan moet het ook nu meteen.. Ik ben van Amsterdam gaan rijden. Vanaf de plek waar ik geparkeerd stond, tot aan Venlo: 186 kilometer.

Dat moet het wanhopigste verhaal zijn dat je ooit gehoord hebt. Wel die platen voor 15,99 gescoord, nieuw. Wat wel een koopje is.

Kudos en kritiek op Record Friend in Amsterdam. Mooie winkel, ruime sortering. Zij hadden Black Sheep Boy Appendix tweedehands staan voor 15€ (dus als je nog zoekt..). Op maandag is kennelijk sinds kort de nieuw afdeling dicht. Ik had verwacht dat als één winkel het zou hebben het Record Friend wel zou zijn, maar kennelijk niet dus. Als ik zou weten wat ik zocht dan zouden ze hem misschien wel even open gooien. Zei dat kleine meisje dat er werkt, ik hoop niet dat ze mee leest... Ik ben verschillende keren geweest voor andere dingen. Soms zoek ik oudere releases of reissues uit de jaren '00. Zodra dat onder de 2010 komt dan gaat ze roepen: 'Oeh, 2007, dat wordt wel heel lastig vinyl uit die tijd.. blablabla. BIJ ALLES. Ik werk zelf ook in een platenzaak en weet dat dat je reinste lulkoek is. Al die Okkervil Rivers staan op 85% leverkans met 5 leverdagen. (Behalve Down the River of Golden Dreams) Dat komt dus sowieso binnen, misschien ietsje langer dan 5 dagen maar toch. Ze slikte wel even toen ik dat haar vertelde. Maar lang verhaal kort, ik heb ze ook niet in de winkel Wel in de kast.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:06 uur

geplaatst: vandaag om 02:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.