menu
zoeken in:
neo (crew)
Voor wie het nog niet had gehoord;


Donaggio maakt filmmuziek Oorlogswinter

De beroemde filmcomponist Pino Donaggio componeert de soundtrack voor de Nederlandse speelfilm Oorlogswinter. Donaggio is bekend vanwege zijn werk voor ondermeer de films Blow Out, Carrie, Body Double en Dressed to Kill van regisseurs als Brian De Palma, Nicolas Roeg, Roberto Benigni, George A. Romero, Joe Dante, Dario Argento en Quentin Tarantino. Binnenkort kan daar Oorlogswinter van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven (bekend van ondermeer Het Schnitzelparadijs, De Grot en Knetter) aan worden toegevoegd.

Nadat Donaggio het scenario naar de gelijknamige bestseller van Jan Terlouw gelezen had wilde hij Martin Koolhoven graag ontmoeten. De regisseur reisde met de film af naar Donaggio’s woonplaats Venetië. De Italiaanse componist was dusdanig onder de indruk dat deze direct besloot de filmmuziek te gaan componeren.

Martin Koolhoven: “Het is geweldig dat zo’n fantastische wereldwijd bekende componist meewerkt aan Oorlogswinter. Al sinds de jaren tachtig, toen ik voor het eerst films als Blow Out en Dressed to Kill zag, volg ik hem en ben altijd van plan geweest hem een keer te vragen. Het wachten was op een film die ik bij hem vond passen. Dat hij het met me eens is, is natuurlijk te gek.”

Pino Donaggio: “I was overwhelmed by Martijn’s acting. In combination with the approach Martin had on creating more emotion in the music, I was convinced to do the score.”

Half september wordt in Sofia de score met het Bulgarian Symphonic Orchestra opgenomen.

Oorlogswinter is vanaf 4 december in de bioscopen te zien. De teaser trailer is reeds te zien op www.oorlogswinterdefilm.nl

Bron: persbericht

neo (crew)
De score van Oorlogswinter is overigens fantastisch. Ik heb de man afgelopen dinsdag persoonlijk, man tot man kunnen interviewen. De link naar het interview zal ik binnenkort plaatsen....

neo (crew)
Hierbij ook mijn artikel over de muziek van Pino Donaggio en een interview met de componist:

Artikel

Interview Pino Donaggio

Foto's van mij en Donaggio van na het interview moeten nog ouderwets ontwikkeld worden, dus daar kom ik later op terug.

avatar van Simon Smith
Komt de soundtrack ook op cd uit, weet je dat?

neo (crew)
Ik ben door iemand van een label benaderd. Die is nog steeds in onderhandeling met de producent. . Donaggio heeft gezegd dat als niemand het initiatief neemt, hij er zelf achteraan zou gaan. Dus hoe dan ook komt die er wel.

neo (crew)
De score van Pino Donaggio is uitgegeven! Hier kun je de cd bestellen: link

Gast
geplaatst: vandaag om 22:11 uur

geplaatst: vandaag om 22:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.