menu
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
Dat kan ik me voorstellen: ik heb hem erg vaak live gezien en telkens weer was het enorme belevenis, of het nu in een bomvolle Kuip of een intiem Nighttown was.
Live blijft de man onovertroffen wat mij betreft.
Ik had plannen om evt. ook naar Londen te gaan, maar ik begrijp dat ik al geen moeite meer hoef te doen.
Tegenwoordig heeft Prince live minder toeters en bellen en komt vooral de muzikant naar boven: geniet er van!

avatar van Ruudf
aERodynamIC schreef:
Tegenwoordig heeft Prince live minder toeters en bellen en komt vooral de muzikant naar boven: geniet er van!


Bedankt. Dat gaat helemaal lukken! Ik zal hier wel melden hoe het geweest was.

avatar van aERodynamIC
Planet Earth, het binnenkort te verschijnen album, komt precies op tijd voor de in totaal 21 shows die Prince deze zomer zal gaan geven in Londen. Hiervan zijn onlangs de laatste zes data bekend gemaakt: 24 en 25 augustus en 6, 16, 20, 21 september. De kaarten zijn sinds 15 juni in de verkoop.

Overigens worden de geruchten steeds hardnekkiger dat Prince na zijn shows in Londen toch nog wat optredens op het Europese vasteland gaat doen. Hierbij is de kans groot dat hij in oktober ons land aandoet.

Sheplays
Bij Prince - Sign 'O' the Times (1987):

Even wat citaatjes:


"Glam Slam" is a single from Prince's 1988 album, Lovesexy. The title originates from the sexual quote "Slam, bam, thank you, ma'am" which is an allusion to the popularized line from glam-rock star David Bowie's "Suffragette City". The song has sexual overtones with a spiritual undertone and fits the Lovesexy theme of integrating God and sex.

(bron:Wiki)


La descendance du glam-rock est multiple de nos jours. D’une manière évidente, il a fait un joli détour par Minneapolis dans les années 80 pour toucher un artiste aussi important que Prince (donnant ainsi naissance à une sorte de glam-rock black). Dans les années 90, Marilyn Manson, Suede, Placebo, aussi différents soient-ils, ont réincarné chacun à leur manière un bout de l’esprit glam cher aux années 70.

(bron:et-alors.net]

Prince geeft dus wel kopjes aan de stijl!

* Volgens mij moet het "Wham bam, thank you ma'am" zijn.

Sheplays
Lieve aERodynamIC!

Ik twijfelde niet aan jou maar aan het Wiki citaat van Sufragette City!

*poeh hé, dat durf ik niet hoor
het is inderdaad:
Ohhh, wham bam thank you maam!
Maar daarom staat er ook allusion...

avatar van herman
Google geeft me ook gelijk:

zoektermen: Prince glamrock: 17900 hits
zoektermen: Prince geen glamrock: 580 hitsMaar misschien komt het doordat ik de Eels' cover van If I was your Girlfriend beter ken dan het origineel en die is best stevig.

Het zal vooral ook komen doordat ik Prince wel een decadent en glamoureus (inclusief makeup, sieraden, etc.) artiest vind (draagt ie eigenlijk plateauzolen? het zou me niets verbazen) en dat theatrale gedoe (Purple Rain, Diamonds and Pearls, etc) is voor mij kenmerk nr. 1 van glamrock. Als er dan ook nog wat gitaren om de hoek komen kijken... is de link snel gelegd.

Maar goed, ik ken dit album en Prince ook weer niet zo goed, dus als ik je reinste onzin uitkraam hoor ik het graag.

Sheplays
Leuk citaat van last.fm:

Ever wonder where to file Prince in your music collection? Rock, 80's, soul, disco? I have, but I'm a nerd who thinks about shit like that.
So I made a decision this weekend: I decided that the artist known as Prince is a Glam Rock act. Completely besides the fact that his music is a fusion of rock, funk, disco, and jazz, and besides the fact that he is one of the very few unsung Guitar Gods of Rock and Roll music, he is totally a Glam Rocker for these reasons:
If glam rock is about futurism and sex and fashion in pop/rock music (and I think it is), Prince completely changed all these concepts with his first few albums in the late 70's, and then rewrote the rules in the 80's. If Alice Cooper or Gary Glitter or Ian Hunter can be considered glam, I sure as hell think Prince should be up there with David Bowie and Marc Bolan, all 3 of 'em funky ass, sexy bitches.


bron: last.fm, user sethdw

avatar van herman


Dat 'rewriting the rules' spreekt me wel aan.

Sheplays
Mij spreekt de rest daarom heen ook wel aan vooral all3 of 'm funky ass, sexy bitches!


Prince is, net als Bowie, gewoon niet in een hokje te duwen!

Het zijn conceptual artists toch?

Sheplays
Nicci schreef:
dat je dat kort door de bocht vindt begrijp ik niet.
ik kom hier net wat te vaak mensen tegen die zich een oordeel over artiesten aanmeten die overduidelijk niet in de pas loopt met hun kunde over de artiest danwel kennis over muziek in het algemeen.
dat stoort mij bij tijd en wijle.
twijfelen aan talent van Prince is net zoiets als twijfelen aan het talent van Maradonna.
ik zeg overigens niet dat je de muziek van prince leuk moet vinden.


Ik zeg ook niet dat jij zegt dat mensen het leuk moet vinden. Jij zegt te twijfelen aan de kunde van de mensen die twijfelen aan het talent van Prince.

Muziek beleven heeft in mijn ogen alles te maken met perceptie en is subjectief. Je kunt iets gewoon niet mooi vinden en dan zeg je: "Bah ik vind er niets aan, wat slecht". In een welles/nietes discussie wordt zo'n uitdrukking snel, zoals de engelsen zo treffend zeggen, "pear shaped" en de argumenten zijn dan niet meer gefundeerd.

Ik daag je uit om eens de gemiddelde bezoeker of zelfs orkestlid bij een klassiek concert deze vragen te poneren: "Wat vindt u van Prince" of "Twijfelt u aan het talent van Prince". Misschien dat 75% zal zeggen er niets aan te vinden en 10% zal zeggen te twijfelen aan het talent. Kun je dan stellen dat deze 10% mensen bijvoorbeeld geen kennis of kunde hebben van muziek in het algemeen?

Ooit hoorde ik de Liederzangeres Elly Ameling eens beweren dat de zangtechniek van jazz of popzangeressen zo vreselijk is. Die zingen allemaal "met lucht"! Ik vraag me af of ze Ella Fitzgerald daar voor het gemak ook maar even mee onder tafel veegde.

Aan de andere kant hoor je van sommige oudere klassiek liefhebbers ook opmerkingen over het nogal punkerige uiterlijk van de violist Nigel Kennedy. Dat is toch eigenlijk 'not done' in de klassieke wereld van het rokkostuum.

Maar zeg zelf: Wie ziet er nou eigenlijk het meest als Mozart uit?EVANSHEWSON schreef:
Dit is een tijdloos album voor wie zoals ik van Prince houdt.
Voor wie er niets aan vindt zal dit ook wel niets blijven.
Om hier nu honderden posts te blijven sturen en te blijven leuteren
over deze plaat, ben er wat moe van aan het worden,
en kijk nu draag ik ook nog bij tot het verder mekkeren en melken
over deze plaat. Hier staan echt nog enkele duizenden andere
platen op de site die je ook allemaal gerust kunt bespreken !


Even een paar opmerkingen toch hierover:

Dit is een discussieforum;
Door discussie blijft deze plaat wél onder de aandacht;
We hebben niet allemaal 3.000 CD's en de tijd om deze te luisteren en te bespreken.

Nicci
@sheplays
muziek beleven is inderdaad zo subjectief als het maar zijn kan. daarom moet je juist uitkijken met oordelen over het talent van iemand waarvan je niet houdt. ik moet zeggen dat de muziek van Toto me over het algemeen niet kan boeien, maar twijfel geen seconde aan het talent van de heren.
ik ben er overigens vrij zeker van dat de door jouw voorgestelde enquete onder orkestleden voor Prince zeer positief zal uitvallen.

Sheplays
@Nicci
Ik ga het zeker een keer uittesten!

avatar van Ruudf
Bij Prince - Planet Earth (2007):

Ik heb deze week het spectakel in Londen mee gemaakt, dus ik ben behoorlijk subjectief op het moment. Dit album is zeker niet top, maar de bijbehorende live shows... man man man. Ik heb nog nooit iets dergelijks gezien. Overweldigend, zowel de show in de O2 arena als de aftershow in de nabij gelegen Indigo2 zaal waar ongeveer 2.500 mensen binnen konden. Daar stond ik op een meter of 3 van de meester die meer dan overtuigde met een stevige set die ongeveer 1,5 uur duurde.

De 3 mans band (Prince op gitaar, een bassist en een drumster) speelde nummers als Calhoun Square, Chaos & Disorder, Eye Like it There, Empty Room, Spirituality, When Will We B Paid? and Elephants & Flowers en Baby Love. Vele nummers waren onbekend voor mij maar het klonk allemaal erg goed!
Het was fantastisch.

Nicci
ai, een aftershow heb ik nog niet meegemaakt.
ik heb hem wel vaker dan 8 keer live gezien, maar vind deze plaat niet zo heel bijzonder.
daarmee heb ik kennelijk meer te zeggen dan West . . .

avatar van aERodynamIC
Ik heb één keer een aftershow meegemaakt en ik begrijp Ruudf volkomen. Het is toch wat anders dan in zo'n grote zaal of stadion met toeters en bellen.
Fantastisch dat je er bij bent geweest, nu VanDeGriend nog
Dat je na zo'n belevenis anders tegen dit album aankijkt snap ik wel: de roes is nog te groot.
Ik heb een paar opnames gezien in de O2 op Youtube en zelfs die kleine stukken wisten me te overtuigen.
Zelf hoop ik nog steeds op een paar shows er achteraan en dan wel in ons eigen landje
De laatste show hier is al weer te lang geleden. En dit album? Ach...... slecht is het niet, ik zie het als een prima aanvulling en een song als Chelsea Rodgers had ik niet willen missen.
Misschien nog een uitgebreider verslag van Ruudf op de artiesten-pagina??

edit: ik lees net nog even de discussie op de artiestenpagina terug en nu weet ik weer dat het je eerste concert was! Wow, als jij dat op een zelfde manier beleefde als ik mijn eerste Prince-optreden dan moet jij nu echt op een roze wolk leven en dan ook nog eens een aftershow erachteraan........
Jij snapt nu ook wat mensen bedoelen met de opmerkingen dat Prince vooral een live-artiest is. Ik ben ook extra benieuwd naar hoe VanDeGriend het gaat beleven, want die heeft wel veel meer shows meegemaakt. Twee totaal verschillende belevenissen zullen dat zijn.

Nicci
is het nu al eens duidelijk of hij naar nederland komt?

fastpulseboy
Ruudf schreef:
Bij Prince - Planet Earth (2007):

Ik heb deze week het spectakel in Londen mee gemaakt, dus ik ben behoorlijk subjectief op het moment. Dit album is zeker niet top, maar de bijbehorende live shows... man man man. Ik heb nog nooit iets dergelijks gezien. Overweldigend, zowel de show in de O2 arena als de aftershow in de nabij gelegen Indigo2 zaal waar ongeveer 2.500 mensen binnen konden. Daar stond ik op een meter of 3 van de meester die meer dan overtuigde met een stevige set die ongeveer 1,5 uur duurde.

De 3 mans band (Prince op gitaar, een bassist en een drumster) speelde nummers als Calhoun Square, Chaos & Disorder, Eye Like it There, Empty Room, Spirituality, When Will We B Paid? and Elephants & Flowers en Baby Love. Vele nummers waren onbekend voor mij maar het klonk allemaal erg goed!
Het was fantastisch.


klinkt goed!!! Ben benieuwd naar opnames! (wederom verassende nummers in de set!)

avatar van west
Nicci schreef:
ai, een aftershow heb ik nog niet meegemaakt.
ik heb hem wel vaker dan 8 keer live gezien, maar vind deze plaat niet zo heel bijzonder.
daarmee heb ik kennelijk meer te zeggen dan West . . .


Ahha! Ik heb wel een aftershow meegemaakt in Paradiso. Ik stond ook op zo'n 3 meter recht voor de kleine grote man. Hij speelde een hele set met de complete band. Onvergetelijk, ongelooflijk!

Als ik erover schrijf krijg ik alweer de kriebels. Helaas kon ik niet naar London...... mijn Prince vriend (ze bestaan echt) had al tickets en alles geregeld, maar deze jongen moest op vakantie (balen!).

avatar van aERodynamIC
Nu al wat bootlegs gehoord met daarop opnamen in London: ongelooflijk eigenlijk dat iedere avond compleet anders is (was van tevoren ook al aangekondigd).
Live is en blijft heel erg dik in orde, dat valt zo al te horen, laat staan als je er zelf bij bent.

Bij de aftershow geweest van 09-09 en het was waanzinnig!!!! Ik stond vooraan bij het podium en hij stond zo'n 3 meter van me af... en wat een energie pffff. Soul, Rock, Pop, Funk, Blues, Fusion, Jazz..alles kwam voorbij en helemaal perfekt uitgevoerd. De show duurde 2,5 uur (!) De main-show duurde ongeveerd 2 uurtjes, wel grappig dat de aftershow langer duurde. Volgende week zondag gaan we weer en dan maar weer hopen op een knallende aftershow.
Ook hulde aan de NPG. Cora, Josh, Renato en Shelby wow!!!! Super!!!
Ik vond Morris Hayes zelf iets minder, het solootje wat hij even gaf was okay maar toch....hij leek een beetje afwezig

avatar van sean10
op de officiële website van prince 3121.com is een stuk van een concert in london vrijgegeven. hij speelt joy in repetition, anotherloverholenyohead en peach. echt een aanrader!

fastpulseboy
aERodynamIC schreef:
Nu al wat bootlegs gehoord met daarop opnamen in London: ongelooflijk eigenlijk dat iedere avond compleet anders is (was van tevoren ook al aangekondigd).
Live is en blijft heel erg dik in orde, dat valt zo al te horen, laat staan als je er zelf bij bent.


heb je opnamen gedownload? en zo ja waar?

Davez
In Genres > R&B en Hip-Hop > Schitterende link voor Prince-liefhebbers!:

http://www.youtube.com/watch?v=wltysnNBH7s

Weet niet waar hem anders te plaatsen, ben er toevallig op uit gekomen. De Prince klassieker DMSR lekker funky en losjes middenin het publiek!

avatar van Yak
Yak
Davez schreef:
Weet niet waar hem anders te plaatsen


Gewoon op de artiestenpagina, bericht verplaatst dus.

fastpulseboy
Davez schreef:
In Genres > R&B en Hip-Hop > Schitterende link voor Prince-liefhebbers!:

http://www.youtube.com/watch?v=wltysnNBH7s

Weet niet waar hem anders te plaatsen, ben er toevallig op uit gekomen. De Prince klassieker DMSR lekker funky en losjes middenin het publiek!


je sus ka ris tus ala mach tig......wat is dat goed


fastpulseboy
leuk!

via die nu.nl staat ook een linkje voor een nieuw nummer!!!!
en wat voor een! old school prince funk met camille stem!!!

fastpulseboy
van live xs site;

Het lijkt erop dat Prince nog steeds ergens voor moet compenseren. Vorige week was de eigenaar van een Prince fansite al te gast bij de wereld draait door nadat bleek dat de voormalige TAFKAP zijn eigen fans voor de rechter aan het slepen was. De fansites hebben ondertussen hun onderlinge rivaliteit aan de kant geschoven en zich verenigd in Prince Fans United (PFU). De meester zelf had nog ergens een deuntje in de kast liggen en kreeg spontaan inspiratie voor een tekst. Met gezwinde spoed is hij in de studio gedoken om het nummer op te nemen en naar PFU te sturen en op de website princefamsunited.com te plaatsen. De boodschap aan zijn fans is onder andere: The only reason u say my name is 2 get ur 15 secs of fame! Nu zal het niet de enige reden zijn, maar de Nederlandse Prince website baas heeft die inmiddels inderdaad al binnengesleept in DWDD. Luister:

http://www.3121.com/jam/music/prince-pfunk.mp3

avatar van aERodynamIC
Ja dit zijn de nummers die we willen horen!!!!
Hij kan het dus nog.........

Nu hopen dat Nederland ook in de planning zit.

Nicci
lekker deuntje! snel even binnengehaald.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:19 uur

geplaatst: vandaag om 06:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.