menu
zoeken in:
avatar van Edwynn
Niet meer dan logisch. De tour met Maiden kwam er voor Exodus tussendoor vliegen. En ik vraag me af of toeren als hulpsinterklaas met Slayer een dikkere boterham oplevert dan toeren met Exodus in de Maidenkaravaan.

Pat O Brien is overigens een uitstekende keus.

Volgens de Slayer site maakt Hanneman het goed. Hij zou sneller dan verwacht herstellen en oefent alweer met zijn gitaar.

avatar van Stijn_Slayer
Als 'ie maar niet voor 14 april hersteld is vind ik alles prima.

avatar van xangadix
Wel een mooi onderwerp voor een nieuw Slayerliedje, zo'n vleesetende bacterie.

avatar van exodus
Wat een soms zowat hilarische commentaren hier op het hele fenomeen Slayer. Afgelopen zondag heb ik ze voor de 12e keer ofzo live gezien in mijn leven. Slayer heeft wel eens de reputatie van automatische piloot en/of afzeggen, de ene keer meer dan de andere keer, maar ik vond dat ze zondag toch heel aardig speelden hoor in het verder uitermate sfeervolle Paradiso. Aangezien ze heel veel klassiekers van nummers geschreven hebben, vond ik de setlist zondag j.l. redelijk tot goed. Tuurlijk had ik persoonlijk een paar nieuwere nummertjes wel willen inruilen voor meer van Hellawaits bijv., maar ja, we kunnen niet alles hebben. Gelukkig werd Chemical Warfare naast een paar nummers van Show no Merci uit die oer oude/oude periode wel gespeeld. Concert 14 april j.l. in het Klokgebouw in Eindhoven vond ik nog iets gaver. Maar zondag j.l. in Paradiso was ook oké, met mijn held Gary Holt! Bijzonder om Slayer met hem te zien. Lekker lang concert ook! Ik meende 1 uur en 3 kwartier! (21 jaar geleden heb ik Slayer ook wel eens na 60 minuten zien vertrekken, oké..."festival"/package destijds...)

avatar van Stijn_Slayer
Ik heb het laten schieten. Ik heb pas nog Slayer én Megadeth gezien voor nog minder geld. Pestilence is niet meer wat het is geweest, dus dat vond ik toch wat te gortig.

Ik zag wel dat ze inderdaad een redelijk indrukwekkende setlist hadden. Misschien iets te voorspelbaar, maar het zijn wel dijken van songs. Ik las dat Araya ook deze keer de hoge uithalen haalde (zoals ook het geval was in het Klokgebouw).

Het begon wel te kriebelen, en ik had gisteren ook best willen gaan, maar ik zal niet snel meer zo'n eind reizen. Eindhoven is me echt te ver weg. Daarnaast heb ik niets met Gary Holt.

Het is wel te hopen dat ze deze vorm vasthouden als Hanneman weer terug is. Slayer klinkt nu een stuk strakker en lijkt professioneler te werk te gaan. Misschien moeten ze ook wel, na alle (terechte) kritiek.

avatar van Von Helsing
Yeah Slayer! Ik vind eigenlijk dat ze na die live cd uit 1990 niet veel meer gepresteerd hebben. Ze hebben weliswaar hun status dubbel en dwars verdient maar live en ook op de nodige albums wel erg op de automatische piloot verder gegaan vanaf 1990. Misschien heb ik de laatste jaren steeds de verkeerde shows bezocht maar ik kijk altijd stiekem op mijn horloge, zo ongeveer na 40 minuten, in de hoop dat het snel is afgelopen. Ongeveer de uitstraling die Slayer heeft op het podium.

avatar van Edwynn
Optredens wel, maar albums gaan in mijn beleving zeker niet op de autopiloot bij Slayer.

avatar van MichelDumoulin
Mocht het hier nog niet bekend zijn. Slayer speelt (tot nu toe met Anthrax & Meshuggah) op het FortaRock festival in Nijmegen. zaterdag 2 juni 2012 Park Brakkenstein.
Fijn festival op een goede locatie.
PS vanaf 2013 waarschijnlijk op de Goffertweide (oftewel een stuk groter)

avatar van Stijn_Slayer
Ik ben erbij. 50 euro vind ik Slayer alleen al wel waard. Anthrax en Meshuggah erbij is niet mis en dan komen er nog meer bands bij. Het is voor mij goed te bereizen met OV en auto en de locatie is naast mijn uni. Alleen maar voordelen dus.

avatar van Lau1986
Eens kijken of Slayer weer eens een aardig optreden kan neerzetten en anders is er nog de bar

avatar van Kronos
Hanneman zal er deze zomer nog niet bij zijn.

link

avatar van Dexter
Enge ziekte, zeg. Wel heel erg metal, een vleesetende infectie Misschien zit er een leuk nummer in als hij weer op zijn gitaar kan rammen. Of was 'Spirit in Black' al een duistere voorbode?

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=Q0XEm3SpyZk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


Spirits damned to rot amidst the brimstone fireballs
Eyes of the dead watching from their living walls
Broken glass reflections show your flesh eaten away
Beyond the gates I'll take you where the blood forever rains


Trouwens, nu dat Gary Holt invalt bij voor Hanneman, neemt Rick Hunolt de honeurs waar in Exodus. Misschien zit er een hereniging in voor de H-machine?

avatar van Stijn_Slayer
Jammer dat ze Cannibal Corpse niet geboekt hebben op Fortarock. Pat O'Brien is tien keer beter dan Gary Holt. Dan kon 'ie mooi opnieuw invallen. Misschien komt hij op Graspop nog wel 't podium op om eventjes mee te doen.

avatar van Kill_illuminati
Ja inderdaad, Cannibal Corpse is dit jaar wel op GMM aanwezig.

avatar van Dexter
Niks mis met Holt, vind ik. Past met zijn status als thrash gitarist ook veel beter als invaller bij Slayer.

avatar van Stijn_Slayer
Vind het wel tekenend dat O'Brien vorig jaar in no-time een volledige Slayershow onder de knie had en ervoor zorgde dat de band ouderwets strak speelde. Dat doet niet iedereen hem na.

avatar van Dexter
Dat geloof ik graag, O'Brien is een geweldenaar. Maar ik snap dat Slayer liever iemand als Holt voorlopig in de gelederen heeft.

avatar van Kill_illuminati
De tijdschema van GMM is bekend, Cannibal Corpse speelt op het zelfde moment als Slayer. Dus waarschijnlijk zal O'Brien niet aantreden als vervanger.

avatar van Edwynn
Het is ook weer mis tussen Slayer en Dave Lombardo. Gedoe over doekoe. Voorlopig wordt hij vervangen door John Dette die naast Testament , Evildead en onlangs nog Anthrax al eens eerder bij Slayer trommelde.
Een terugkeer van Jeff Hanneman lijkt ook alleszins onzeker.

Klik

avatar van Stijn_Slayer
Las op Podiuminfo juist dat een user zei dat een blad uit Limburg berichtte dat Hanneman er weer bij was. Exodus ging zelf ook weer touren, toch?

Enschede en Kerkrade liggen onwijs ver uit de buurt. Enschede is misschien nog net te doen, maar zonder Lombardo ga ik sowieso niet. Zeker niet als Hanneman er dan ook niet bij is, dan mag je het niet eens Slayer noemen.

avatar van Edwynn
Hier staat meer. Lombardo is in ieder geval uitgesloten voor de aanstaande tour in Australië. Hoe het daarna verder gaat, ligt nog open. Er is een zakelijk geschil dat opgelost moet worden.
Voor wat betreft Hanneman is het maar de vraag in welk tempo hij herstelt. Schijnt toch voor lelijke complicaties te zorgen zo'n spinnenbeet.

En over het krediet van Slayer: Kerry King heeft het zwaar te verduren door overreagerende fans op facebook.

avatar van Stijn_Slayer
Kerry King kan in Nederland ook niets meer goed doen na zijn spetterpoepincident in 013.

Geen idee hoe de machtsverhoudingen liggen binnen Slayer, maar alle vier zijn niet altijd even vriendelijk tegenover de fans en ze komen de laatste tijd wel érg vaak negatief in het nieuws. Een cursusje omgang met de media zou geen kwaad kunnen.

avatar van Edwynn
Mediatrainingen maken doorgaans van potentieel interessante figuren nietszeggende buikspreekpoppen. De mannen achter Slayer waren al erg van de nietszeggende quotes dus ik vrees dat zoiets de boel alleen maar zou verslechteren.

avatar van Stijn_Slayer
Ze hebben de laatste jaren flinke imagoschade geleden. Bij elk bericht over Slayer zie je dat in de reacties ook terug; veel mensen zijn helemaal klaar met ze.

In de eerste plaats komt het door eigen domme acties, maar via de media vernemen wij dat vervolgens. Dat bedoel ik met de omgang met de media verbeteren. Probeer dan in ieder geval te zorgen dat je k*tgedrag niet uitlekt.

avatar van Edwynn
Toch verkopen ze nog kaartjes en plaatjes. Dus dat men er helemaal klaar mee is, zijn dat zal wel meevallen. Dat het nukkige figuren zijn, is wijd en zijd bekend. Altijd al geweest. Lombardo is al eens eerder weggeweest en dat leverde ook een hoop gezeik op. Dat zakelijke geschilletjes vervelenderwijs uitlekken, is met de huidige internetdingetjes haast niet meer te voorkomen.

avatar van Edwynn
Slayer bestaat voorlopig even uit Kerry King, Gary Holt, John Dette en... Jason Newsted.

Tom Araya moet geopereerd worden aan zijn rug en dus valt Newsted in om de bas en de zang voor zijn rekening te nemen. Hanneman had ook wat last. Maar dat wisten we al. En Dave Lombardo ligt er (voorlopig) uit vanwege financiële onmin.

De schrijver van dit opiniërende artikel, leg de situatie uit en plaatst wat subtiele kanttekeningen.

avatar van Kill_illuminati
Is het niet gewoon een 1 April grap?

avatar van Edwynn
Ja.

Maar vanwege de huidige toestand binnen Slayer niet eens een heel ver gezochte.

avatar van Kill_illuminati
Dan hadden ze een beter geloofwaardigere bassist moeten nemen. Ik zie eerder Steve Digiorgio bij de band komen. Die speelt toch alles en overal.

avatar van Edwynn
Ja, maar wat hij niet kan is schreeuwen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:01 uur

geplaatst: vandaag om 14:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.