menu
zoeken in:
avatar van Timo710
Biografie - Slum Village

Slum Village is een rapgroep uit detroit die vele formen en formaten heeft gehad, hun stijl valt te beschrijven als een Jazz/Soul/Funk achtige soort Hip-Hop, ze zijn vooral bekend door de hits : Selfish, Climax en Ez Up.

Opgegroeid in Contant Garden begonnen Jay Dee, Baatin en T3 een rapgroep, na met hun demo Fan-Tas-Tic Vol. 1(1997) veel respect gekregen te hebben in het underground gebied, wegens de prachtige Jay Dee instrumentals, kregen ze een contract bij Goodvibe records.

In 2000 werd dan eindelijk het lang vertraagde album Fantastic Vol.2 uitgebracht, op dit album stonden de grote hits I Don't Know (samen met DJ Jazzy Jeff), en Climax, maar wegens de lange vertraging was er al veel last geweest van bootlegging, waardoor het album weinig verkocht.

Jay Dee veranderde zijn naam naar J Dilla wegens verwarring met Jermaine Dupri, en ging weg uit Slum Village om te gaan werken met Madlib. Om J Dilla te vervangen voegde Elzhi zich bij de groep

In 2002 werd het album Trinity (Past, Present, Future) uitgebracht, op dit album waren nog wel J Dilla Producties te horen, maar het album was niet meer 100% door hem geproduceerd, en dit zou ook het laatste Slum album zijn waar J Dilla voor zou produceren. Op dit album stond het nummer Tainted waarvan de single het goed deed, en een kleine hit werd.

In 2004 veranderde veel, Slum Village werd een duo, omdat Baatin leed aan schizofenie. T3 ging samen met Elzhi dus Slum Village vormen, en werden getekend bij platen maatschappij Capitol, waar ze in contact kwamen met Kanye West, samen met Kanye West en John Legend maakten ze het nummer Selfish, dit nummer werd mainstream erg bekend, en het album Detroid Deli (A Taste of Detroid) werd een groots succes, op het nummer Reunion rapte zelfs J Dilla mee, hoewel er geen beat van hem gebruikt was.

In 2005 werd volledig onnafhankelijk van J Dilla en Baatin het album Slum Village uitgebracht. Dit album werd niet opgepikt, maar werd underground, en door de Slum Village fans, erg gewaardeerd.

J Dilla, AKA Jay Dee stierf in 2006 aan Lupus, een ziekte die onder veel afro-Amerikaanse mensen speelt.

Slum Village werkt nu aan 2 albums, 1 reunie album, waarop op J Dilla beats zal worden gerapped, samen met Baatin. Het andere album word een album waar T3 en Elzhi op Black Milk beats gaan rappen.

Geschreven voor www.High-Tune.nl Deze tekst hoort bij, en is van High-Tune en dient niet doorgekopieerd te worden naar andere sites. (Klik hier om het origineel...

Relax
Ik wil nu eens weten welk album volledig is geproduceerd door Jay Dee, kan iemand mij dat vertellen ?

avatar van MJ_DA_MAN
Fan-Tas-Tic (Vol. 1) is het enige album dat geheel door Dilla is geproduceerd, dacht ik.

avatar van Timo710
Fan-Tas-Tic (Vol.1) en Fantastic Volume II zijn beide volledig geproduceerd door Dilla.

Op Trinity staan 3 Dilla Joints...

Op Detroit Deli kan je er 1 vinden.. ( Do You is dat nummer. Foutje van me in de eerste post!). Ook staat er een enorm mooie track op, die is geproduceerd door Black Milk, maar waar J.Dilla wel op rapt! Dat nummer heet Reunion.

Inpriniciepe is Black Milk een J.Dilla, die minder rauw is, maar waar je wel erg snel in kan komen, een Dilla-Light eigenlijk .

Maargoed, jullie willen alleen Dilla horen, terwijl Slum Village best veel te bieden heeft...

Relax
Bedankt Timo nee ik wil niet alleen Dilla horen, maar ik vind beats juist fijn

avatar van Osiris Apis
Slum Village en Phat Kat treden zondag 16 september op in het Tropenmuseum in Amsterdam. Er zijn ook optredens van Nederlandse mc's.
En er zijn verschillende exposities over hiphop met fotografie, fragmenten en docu over hiphop. Die expositie lijkt me ook dope.

Meer info:
http://www.tropenmuseum.nl/smartsite.shtml?ch=FAB&id=13907
http://www.hiphopessentials.nl/

Slum Village treden ook nog op in Sittard en Breda.

avatar van Timo710
Daar ben ik zeker bij idd, Hiphop essentials word dope!

avatar van Rhythm & Poetry
Baatin van Slum Village is overleden.

Baatin overleden
Slum Village-rapper Baatin, geboren: Titus Glover, is op 35-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend.

Baatin richtte omstreeks 1991 samen met Jay Dee en T3 de groep Slum Village op. Met het overlijden van Jay Dee en Baatin is T3 als enige overgebleven van dit oorspronkelijke collectief.

Voor het aanstaande Slum Village album Villa Manifesto sloot naast Illa J ook Baatin, na jaren van afwezigheid vanwege gezondheidsproblemen, zich bij de formatie aan. In hoeverre Baatin daadwerkelijk te horen zal zijn op de nieuwe plaat is nu afwachten. Op Cloud 9, de onlangs verschenen eerste single van het nieuwe album, is Baatin in ieder geval gewoon van de partij.


Bron: www.hiphopleeft.nl

Wat een ongelofelijk klote nieuws. Ik ben toch altijd wel een fan geweest van Slum Village. Eerst Jay Dee en nu Baatin . Op zo'n jonge leeftijd.

Rust in vrede Baatin.

avatar van MJ_DA_MAN
Damn . Een nieuwe Slum Village komt er dus (voorlopig) ook niet. Rust zacht.

avatar van Pooiertje
RIP Baatin

RedLightCityBoy
RIP damn..

|Joël|


groente12
SV is weer een member minder deze keer is het Elzhi.. rustig hij is niet dood, maar hij gaat zich nu volledig concentreren op z'n solo carrière.

avatar van MJ_DA_MAN
Tja, logisch gezien Villa Manifesto het laatste SV-album is.


Gast
geplaatst: vandaag om 21:06 uur

geplaatst: vandaag om 21:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.