menu
zoeken in:
avatar van Bert Wasbeer
Bij Spinvis - Dagen van Gras, Dagen van Stro (2005):

er is nieuw (verzamel)werk op komst naar het schijnt... Goochelaars en geesten genaamd (had ik dat singletje toch dicht moeten laten)

fastpulseboy
Bert Wasbeer schreef:
er is nieuw (verzamel)werk op komst naar het schijnt... Goochelaars en geesten genaamd (had ik dat singletje toch dicht moeten laten)


idd wordt een geinig verzamelingetje! Alleen maakt het "Nieuwegein aan zee" ook een beetje overbodig. en ik mis Idee 17 op deze cd...
(ik heb al geprobeerd em toe te voegen, maar er is nog geen goeie kwaliteit plaatje te vinden van de hoes).

avatar van Collaborator
Bij Spinvis - Spinvis (2002):

zwaar overrated onzin! wannabe diepgang en ondertussen totaal betekenisloos.

handsome_devil
haha wannabe diepgang. ik hoor hier juist geen enkele pretentie in, terwijl een band als blof onze oren teistert met pseudo-intellectuele kletspraat.

avatar van bertus99
Deze onzin over Blof zal ik dus altijd blijven bestrijden. Ik hoor bij Blof mooie beelden en zinnen die soms niet meteen helemaal duidelijk zijn qua betekenis, maar dat hoeft ook niet. Wat dacht je dan van de teksten van Dylan?

fastpulseboy
ik hoop niet dat je Dylan met blof wil vergelijken....
en wat mij betreft heeft handsome devil natuurlijk volkomen gelijk.
spinvis ; haute cuisine
blof ; febo

avatar van Kos
Kos
Spinvis Haute cuisine? . alleen omdat je heel weinig krijgt voor je geld dan.

avatar van bertus99
fastpulseboy schreef:
ik hoop niet dat je Dylan met blof wil vergelijken....

Nee, ik vergelijk Blof niet met Dylan. Ik vergelijk Blof ook niet met Spinvis. Maar waarom altijd zo negatief over die teksten van Blof? Ik bedoel: Als de begrijpelijkheid van een tekst het criterium is: begrijp jij dan wel sommige van Dylan's teksten? Sad eyed lady of the lowlands bijvoorbeeld? Vertaal zo''n tekst eens in het nederlands. Dan zul je zien dat de teksten van Blof echt zo slecht nog niet zijn.

Wat Spinvis betreft: gaat ook vaak nergens over, leuke ideetjes,rijmt vaak goed, maar een baby huilt, de motor draait,de snelweg suist.....wat is daar zo haute cuisine aan?

Ik ben overigens zowel groot Dylanfan als dat ik hou van Blof en zeker ook van Spinvis. Dylan is de maestro. Blof en Spinvis zijn op nederlands gebied de beste bands en ze maken beide erg goeie muziek en redelijke teksten. Maar de muziek is bij beide belangrijker. Laat ik het zo dan zeggen.

avatar van levenvergeten
Het gaat er volgens mij niet om of je de teksten wel of niet begrijpt, maar om het feit dat Blof simpele dingen veels te mooi wil zeggen, en dat als pretentieus aandoet.

fastpulseboy
blof klinkt gewoon burgerlijk (als een voorbedrukt ikea kunstwerk aan de muur...die hoeven ook niet lelijk te zijn, maar is iig niet avontuurlijk)

spinvis doet zijn eigen ding zonder zich te conformeren aan algemene smaak en muziekregeltjes (die het grote publiek toch wel nodig heeft).

En natuurlijk heeft iedereen een andere smaak, en mag iedereen die ook hebben, maar zelf ben ik van mening dat je hier toch niet onderuit komt.

handsome_devil
levenvergeten zegt het wel goed. blof wil heel poetisch en diep overkomen, maar combineert dat met vreselijke rijmdwang en andere poetische zonden, waardoor er je aan de ene kant de diepe betekenis hebt en aan de andere kant de kwaliteit van dichten op basisschoolniveau. ik erger me daar wel aan.
spinvis komt daarentegen heel natuurlijk over op mij, doet geen poging tot diepzinnige metaforen e.d.

avatar van citizen
Inderdaad. Die hebben de cursus 'iedereen kan dichten' van Ravensburger gevolgd. Ik kan er niet van genieten, maar ja...volksstammen wèl, dus wie is er dan raar?
Al denk ik dat Spinvis het niveau van zijn debuut niet zo makkelijk te boven komt - tekstueel gezien.

Juist omdat Spinvis helemaal niet van die bedachte teksten heeft of verplichte rijmerij maar gewoon een beetje z'n gedachten op papier zet, lekkere vrije assiociaties en indrukken en soms wat surrealistisch vind ik 'm zo origineel.
Daardoor lijkt hij op niemand anders; houden zo.

avatar van Gerards Dream
Spinvis wint Johnny van Doornprijs

AMSTERDAM - Spinvis is de winnaar van de Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren 2010. De zanger ontvangt de prijs omdat hij 'als podiumperformer met het gebruik van de Nederlandse taal een prachtig muzikaal, talig en poëtisch oeuvre heeft opgebouwd'.

Dat meldt de organisatie van de prijs. Het juryrapport is zeer lovend over de 49-jarige Spinvis."Hij heeft het gebruik van tekst, taal en gesproken woord in muziek naar een hoger plan gebracht. Nimmer is een Nederlandse singer-songwriter dichterbij de literatuur gekomen dan hij."

De zanger krijgt de prijs zaterdag 29 mei in Arnhem uitgereikt, tijdens het festival voor het gesproken woord 'De geest moet waaien'.

Festival

De zanger mocht zelf het zaterdagavondprogramma van het festival samenstellen. Omdat Spinvis een groot kijkdozenfan is, bestaat de Johnny van Doornprijs 2010 onder meer uit kijkdozen over het leven van Johnny van Doorn.

Johnny van Doorn -alias Johnny de Selfkicker- was een Nederlands schrijver, dichter en voordrachtskunstenaar. De prijs werd eerder toegekend aan onder anderen Simon Vinkenoog, Jules Deelder en Bart Chabot.

© Novum

avatar van Nicolage Rico
Ik hoop dat Spinvis snel met een nieuw regulier album uitkomt, dat is toch alweer 5 jaar geleden. En dan met het niveau van zijn debuutplaat.

avatar van Arrie
Hij is nu met een ander project bezig, dus je moet nog even geduld hebben.

avatar van frans swa
Bij Spinvis - Spinvis (2002):

iemand enig idee of er nog een nieuw album van Spinvis aankomt?

avatar van Bardt1980
Nee voorlopig is hij nog bezig met diverse kunst en film projecten. Wordt inderdaad tijd voor een nieuw full length album.

avatar van frans swa
helaas...
wordt zeker tijd.

avatar van frans swa
nou, toevallig lees ik gister een interview met m, en z'n nieuwe album komt eraan, is al zo goed als af... maar gaat nog wel ff duren voordat ie t uitbrengt, hij is ook druk met andere dingen

toevallig. maargoed, goed nieuws dus


avatar van oceanvolta
Tot Ziens, Justine Keller is de titel van de nieuwe Spinvis-plaat die eind oktober verschijnt.

Volgens platenmaatschappij Excelsior belooft het 'een album vol ironieloze romantiek' te worden met 'zorgvuldige liedjes over gebroken harten, droeve sneeuw en oorlog'.

Live beleeft het nieuwe album zijn premières op 22 november in het Utrechtse Tivoli en op 23 november in de Ancienne Belgique te Brussel. Op 19 november is er een try-out in Mezz (Breda). De kaartverkoop voor de Nederlands shows start aanstaande zaterdag, 30 juli. Voor de show in de AB zijn tickets al te koop via de website van de zaal.

Striptekenaar en -scenarist Hanco Kolk gaat ieder nummer op Tot Ziens, Justine Keller omzetten in stripvorm. Dit stripalbum verschijnt in een speciale en gelimiteerde oplage via uitgeverij De Harmonie.

bron: Oor

avatar van Arrie
En wie is Justine Keller? Iemand enig idee?



avatar van Bardt1980
Voor de liefhebbers. Ik heb me laten inspireren op een regel tekst uit 'Kom Terug' en er een illustratie van gemaakt. Ik wil hem toch even met jullie delen


(afbeelding)

avatar van Fathead
Wow, tof zeg! Zou zo het artwork van een Spinvis-album kunnen zijn waar Hanco Kolk niet aan heeft meegewerkt.


@ Bardt1980: Prachtig!

Jammer dat afzeiken van persoonlijke meningen veel meer aandacht krijgt dan iets wat veel meer aandacht verdient.

Ga hem woensdag zien in Heerlen. Ben zeer benieuwd!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:27 uur

geplaatst: vandaag om 12:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.