menu
zoeken in:
avatar van Septua
Pete Philly heeft laatst een nieuw online album uitgebracht, Open Loops.
Net als Kanye West bracht hij iedere week 1 nieuwe track uit.. hij heeft ze nu allemaal gehad, 14 tracks in totaal..

Bezoek http://www.petephilly.com om zijn online album gratis te downloaden.

avatar van MAS
MAS
Dat is dan geen nieuw album. Dat is een verzamelaar van alle gratis nummers die hij onlangs uitbracht.

avatar van Septua
Het is gewoon een volwaardig album.

avatar van Rhythm & Poetry
21 mei: Pete Philly @ Melkweg, Amsterdam

Voor het eerst in anderhalf jaar tijd geeft Pete Philly weer een liveoptreden. Dat is te merken aan de fouten die gedurende de show worden gemaakt, maar ook aan de liefde die de rapper van zijn fans krijgt. De presentatie van het online-album Open Loops staat voor een comeback waar Pete Philly gematigd tevreden op kan terugkijken.

Sinds de breuk met muziekpartner Perquisite heeft het anderhalf jaar geduurd voordat Pete Philly de bühne weer voor een liveoptreden beklimt. Aan Amsterdam, en specifiek Melkweg, de eer om op een warme zaterdagavond de 31 jaar oude rapper voor het eerst sinds tijden te verwelkomen. Voor Pete Philly is het niet de aftrap van een spetterende tour door het gehele land, maar slechts een eenmalige show om zijn online-album Open Loops te presenteren. Na de zomer zal de in Aruba geboren Nederlander wel op diverse poppodia te bewonderen zijn, ter promotie van zijn aankomende album One.

De avond wordt ingeluid door The Proov. De jazzy hiphop die het tweetal ten gehore brengt zorgt ervoor dat een enkeling voorzichtig met de heupen draait. Heupen, want in tegenstelling tot een gemiddelde hiphopshow bestaat de uitverkochte zaal voor een groot gedeelte uit jongvolwassen vrouwen. Het verzoek van The Proov om eens goed te “bouncen” wordt niet ingewilligd. De muziek is er niet naar en het helpt niet mee dat de heren door elkaar rappen.

Een halfuur na het nauwelijks opwarmende voorprogramma maakt Pete Philly zijn intrede. Nog zonder een noot gespeeld te hebben is het duidelijk dat zijn fans de rapper hebben gemist, gezien het warme onthaal. Gedurende de gehele voorstelling mag de artiest zich met recht thuis voelen. Er wordt meegezongen, meegeklapt en al na het derde nummer, Changing, krijgt Pete Philly een staande ovatie. Het moet worden gezegd, het enthousiasme waarmee de MC in de oude zaal staat werkt aanstekelijk. Het feit dat hij van de ene naar de andere kant op de planken springt zonder buiten adem te raken is bovendien een knappe prestatie. Toch staat de performance niet voor een vlekkeloze comeback. Halverwege de show gaat Pete Philly de mist in als hij een echoapparaat uitprobeert, en na een paar minuten durend gestuntel met het haperende computertje besluit hij uiteindelijk door te gaan met een volgende track. Daarnaast is ook het geluid niet optimaal afgesteld. Op een enkele track staat de bass duidelijk te hoog, waar de relaxte muziek zich niet voor leent, terwijl een enkele gesproken intermezzo achterin de zaal niet is te horen.

En dan is er nog een nadeel van de setlist. Want hoewel Pete onder meer funk, reggae en hiphop combineert zijn de nummers qua sfeer (smooth en onbezorgd) en opbouw wel steeds hetzelfde. Misschien logisch, omdat de tracks allemaal op dezelfde plaat staan, maar live komt het langdradig over. Niet dat de verveling daadwerkelijk toeslaat, maar zonder variatie is één goed uur aan muziek meer dan voldoende.

Toch staat het concert voor een aardige comeback van Pete Philly. Natuurlijk, het voorprogramma, de technische missers en het gebrek aan afwisseling zijn stevige kanttekeningen, maar daar staat de levenslust van de rapper én de sfeer van de gehele avond tegenover. En van kritiek uit het publiek is ook geen sprake: zo blijven de dames die naar het optreden zijn gekomen dansen, en knikken de mannen goedkeurend mee op de maat van de muziek. Pete Philly kan tevreden op zijn vuurdoop terugkijken.

Bron: Hiphopleeft

Gast
geplaatst: vandaag om 21:14 uur

geplaatst: vandaag om 21:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.