menu
zoeken in:
avatar van J.Bell
In Muziek > Algemeen > Blof & AIR...:

Hallo,

Gisteravond luisterde ik naar Blof, zo kwam ik bij het nummer "Mooie dag", een versie met Heather Nova... er viel mij iets op wat ik best wel apart vond. Als je goed luisterd hoor je het deuntje van "All I need" van "Air". Het zit door de hele plaat, misschien ligt het aan mij, maar ik vond het wel apart...
zijn er meer mensen die dit ook horen? of ben ik toch echt een beetje gek aan het worden in deze hysterische periode voor kerst....

misschien was dit ook al wel algemeen bekend, maar het viel mij gisteravond pas op..

kArIzMa_TuRk
Extra concert Bløf op Film by the Sea


(afbeelding)Bløf geeft een extra concert op het festival Film by the Sea. Op 20 september treedt de Zeeuwse band op in Vlissingen voor de fans die geen kaartje meer konden krijgen voor het eerste optreden op 14 september. Dat concert vindt plaats na de première van een film over de band, waarmee het filmfestival geopend wordt.
Extra concert Bløf op Film by the Sea

In de film 'Een manier om thuis te komen' wordt de totstandkoming van het muziekproject 'Umoja' van Bløf gevolgd. Voor het project reisde de band twee jaar lang de hele wereld over om muziek te maken met artiesten uit Afrika, Australië, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa. Het gelijknamige album bracht hits voort als 'Aanzoek zonder ringen' en 'Hemingway'.

De negende editie van Film by the Sea vindt van 14 tot en met 23 september plaats.

bron.

avatar van beruk
Van matige kopie van de dijk tot de grootste (qua platenverkoop en zalen) nederlandstalige band is wel een hele prestatie. Varen wel al heel lang op de zelfde frequentie en formule, werkt voor mij niet meer..

DonDijk
Bij Bløf - Umoja (2006):

Nou ja, wereldact...Vind dít echt wel een prima cd hoor, maar tegelijk ook een absolute hoogtepunt in hun geschiedenis. Maar je hebt gelijk, prima cd

avatar van bertus99
ja ja, ik overdreef een beetje met dat "wereldact". Maar wat mij wel stoort is dat veel mensen blijkbaar de muzikale kwaliteit van een band als Blof niet horen en de band afbranden vanwege de teksten. Je kunt de teksten wel of niet geslaagd vinden, maar zouden ze in het engels zijn dan denk ik dat diezelfde mensen het geen enkel punt meer zouden vinden. Veel beroemde engelstalige bands maken heus geen betere teksten.

bertus99 schreef:
Als je per definitie nederlandstalige muziek maar niks vind en je vindt dat rockmuziek alleen maar in het engels mag, ongeacht de onzin die in die taal wel uitgekraamd mag worden zonder dat iemand zich eraan stoort (wel eens pink floydteksten vertaald gezien?), okee...dan vind je Blof per definitie dus vreselijk.
Maar ik hoef geen liefhebber te zijn van de teksten van Pascal Jakobsen om te horen dat op Umoja fantastische muziek wordt gemaakt. Samen met een aantal topmusici van over de hele wereld. Razend knap om zoveel verschillende stijlen aan te kunnen. Volgens mij zou Blof, als ze in het engels zongen, een absolute wereldact kunnen zijn.



avatar van bertus99
Waarom sla jij jezelf voor je kop Ataronchronon?

avatar van Hans Brouwer
bertus99 schreef:
Maar wat mij wel stoort is dat veel mensen blijkbaar de muzikale kwaliteit van een band als Blof niet horen en de band afbranden vanwege de teksten.
Een band spreekt mij dan aan indien de tekst, die ten gehore wordt gebracht, OK is. De waardering voor muzikale kwaliteit volgt dan vanzelf . Heer Jacobse van Bløf kraamt echter alleen maar wartaal en semi-intellectuele onzin uit. Dit is voor mij een dusdanige grote bron van ergenis dat de muzikale kwaliteit van Bløf (welke muzikale kwaliteit ) mij totaal ontgaat . Na het verstrijken der jaren is deze ergenis alleen maar groter geworden. Ik verlang terug naar de tijd dat Bløf een zinnige ode bracht aan de Zeeuwse Kust .

bertus99 schreef:
Waarom sla jij jezelf voor je kop Ataronchronon?


omdat jij een vergelijking maakt tussen een van de grooste bands ooit en dit, áardige bandje uit zeeland

avatar van bertus99
ja, die vergelijking slaat op de teksten. Engelse bands kramen vaak ook heel veel onzin uit, maar dat klinkt altijd wel ergens naar omdat we er vaak niet echt goed naar luisteren of omdat we niet naar de betekenis maar meer naar de klank en het ritme van de tekst.
Okee, Pink Floyd is zeker een grote band, groter dan Blof. Pink Floyd is zelfs een van mijn grote oude liefdes. Maar qua teksten zijn die van Waters echt niet zo veel anders dan die van Jakobsen. Een heleboel poëtisch bedoelde op zichzelf aardig klinkende rijmelarij.

avatar van Hans Brouwer
bertus99 schreef:
Pink Floyd is zelfs een van mijn grote oude liefdes. Maar qua teksten zijn die van Waters echt niet zo veel anders dan die van Jakobsen.
Bertus toch .

avatar van bertus99
Ja Hans ??? tegen een zeer been geloof ik......

avatar van bertus99
Niet zo erg populair hier heb ik het idee. Blof had gewoon engels moeten zijn en in het engels zingen, dan was het net zo populair als counting crows met wie ze soms samenwerken en die in Paskal en de zijnen gelijkwaardige musici en componisten zien. Zegt dat dan niks?

Hans Brouwer schreef:

Van oeverloos geleuter wordt ik altijd erg moe .............. Mag U raden wat er gebeurd als een DJ vol enthousiasme een plaatje van Bløf aankondigd .


En zo word ik op mijn beurt weer heel erg moe van mensen die kritiek hebben op teksten, terwijl ze zelf niet in staat zijn om de d'tjes en de t''jes grammaticaal op de juiste plek te zetten.

De teksten van Blof lijken inderdaad soms wat gezocht, maar ik vind echt dat ze in Nederland op eenzaam hoog niveau staan, zowel qua tekst als qua muziek. Ze kiezen in ieder geval niet de makkelijkste wegen.

avatar van bertus99
Held schreef:
[De teksten van Blof lijken inderdaad soms wat gezocht, maar ik vind echt dat ze in Nederland op eenzaam hoog niveau staan, zowel qua tekst als qua muziek. Ze kiezen in ieder geval niet de makkelijkste wegen.


Ja, dat vind ik nou ook. Blof is een van de beste nederlandse bands en zeker de beste die in het nederlands zingt, En dat al vele jaren lang. Laten we die band koesteren inplaats van te verketteren voor teksten die, als ze in het engels waren, niemand zouden storen.

avatar van Jazper
bertus99 schreef:

Ja, dat vind ik nou ook. Blof is een van de beste nederlandse bands en zeker de beste die in het nederlands zingt, En dat al vele jaren lang. Laten we die band koesteren inplaats van te verketteren voor teksten die, als ze in het engels waren, niemand zouden storen.


Dat vind ik nou een dooddoener. Dat mensen die er van houden dit koesteren is ok. Maar als je je stoort aan teksten (die, als ze in het engels waren, niemand zouden storen (nou en?!)), dan stoor je je toch gewoon aan die teksten. Dan valt er toch weinig te koesteren lijkt me.

Bertus, we zijn het eens.

Ik zou of dit forum wel eens de reacties willen lezen als Blof teksten zou opnemen als:
"Aardbeienveldjes voor altijd" of
"Ik ben hij zoals jij hij bent zoals jij mij bent en wij zijn allemaal samen, Ik ben de walrus, goo goo goo joob"

Ze zouden verketterd worden, terwijl enige tijd geleden een Engels groepje toch redelijk succesvol geweest is met deze teksten. En terecht.

avatar van dix
dix
als bløf in het engels gaat zingen, krijg je niet iets wat in de buurt van The Beatles komt, maar een soort zeeuwse Kane

en de teksten gaan dan van "the horizon is moving, the silence is deep"

da's nog geen lennon/mccartney ...

dix schreef:
als bløf in het engels gaat zingen, krijg je niet iets wat in de buurt van The Beatles komt, maar een soort zeeuwse Kane

Wat mij betreft mag die verelijking ook, hoor. Beatles, Kane, whatever.

Ik heb daarom ook de MuMe-besprekingen van de albums van Kane er nog even op nageslagen en ook daar lees ik nauwelijks kritiek op de teksten.
Conclusie moet dus m.i. wel zijn dat we voor Nederlandse teksten veel hogere maatstaven aanleggen dan voor buitenlandse.
En persoonlijk vind ik dat niet terecht. Tenzij je het Engels niet echt machtig bent, natuurlijk. Dan is het logisch.

avatar van dix
dix
Beatles, Kane, whatever ...?

Kennelijk heeft het minder te maken met het beheersen van de Engelse taal, maar meer met een vermogen om poëzie van prut te onderscheiden vrees ik.

dix schreef:
Beatles, Kane, whatever ...?

"

Beetje flauwe reactie als ik zelf al een smiley achter deze zin gezet had.

Mijn punt is alleen dat, ook al zijn songteksten prut, engelstalige groepen daar niet of nauwelijks om worden bekritiseerd en Blof bijna alleen maar.

avatar van Jazper
Maar vergelijk Blof ook eens met Nederlandstalige bands ipv alleen met Engelstalige. Staan daar dan óók zulke negatieve dingen over de teksten?

avatar van dix
dix
ah, ok

die kritiek op bløf heeft natuurlijk ook wel wat te maken met de pathos waarmee een en ander gebracht wordt. die is namelijk niet gering.
als nederlander wordt je niet geacht je pathetisch te gedragen ...

avatar van dix
dix
de teksten van The Scene (ook de nederlandstalige) zijn nooit zo bekritiseert. Komt omdat ze beter zijn.

Tröckener Kecks idem dito

ik bedoel "de lucht trilt stil, de stilte hier is diep ... "
wat moet ik daarmee?

avatar van bertus99
"Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen" ....en dat dan tien keer achter elkaar! ......beetje originele teksten is dat ook niet.

Er is gewoon iets anders aan de hand met Blof, dat zoveel mensen het nodig vinden om deze band af te kraken en het daarom gooien op teksten. Maar tekst is gewoon iets ondergeschikts in de popmuziek. Behalve bij een paar echt heel grote tekstdichters. Maar dat zijn er niet veel, en helemaal niet in Nederland. Dus gaat het om muziek, ritme, melodie,klank en ook het ritme, de klank ,het metrum van de zang die vaak veel belangrijker is dan de letterlijke betekenis. Dat is het bij grote bands als The Stones bijvoorbeeld ook altijd geweest...Als je hoort waarover die vaak zongen...

Om even voort te gaan op het wereldberoemde Aardbeienvelden voor altijd: Het leven is makkelijk met de ogen half dicht.....

avatar van DikkeDarm
Als er niets te klagen valt dan gaan we toch over teksten lopen zeiken.Je moet toch iets ...Voor mij gaat het om het totaalplaatje en die is bij Blof kwalitatief erg goed. Live zetten ze ook een goede act neer dus waar zeuren we over.Voor mij part zingen ze over aambeien het zal mij een worst zijn ...hé misschien heb ik wel een nieuwe tekst ontdekt .

avatar van Jazper
'Zeuren' over de teksten komt in het geval van Blof ook wel een beetje door de muziek.

Als de muziek goed is, compenseert dat een slechte tekst wel, daar heb je dan geen oog(r) voor.
Ik vind de muziek niet goed en dan vallen ze dus ook meteen met hun teksten door de mand, want als het niet bevalt ga je je al gauw overal aan ergeren, dus ook aan de teksten.

avatar van dix
dix
Ik vind de muziek zeker beter dan de teksten, die zijn in mijn ogen namelijk verschrikkelijk. Muzikaal is Bløf wat mij betreft een soort U2 uit zeeland. Maar die teksten ....
Het mag zo zijn dat hele volksbewegingen veel moois ontdekken in de teksten van Pascal, maar de McDonalds is ook avond na avond stampvol. Dat wil niet zeggen dat het eten er erg goed is.

avatar van beruk
En hij is een linkshandige gitarist, dan ben je zowiezo een held!

Joy
Bij Bløf - Oktober (2008):

probleem met blof is dat die zeiknummers ook nog eens zo in je hoofd blijven hangen

magoed,als je blof omdraait krijg je folb

folb is een camping in het plaatsje Haspelschiedt , een gemeente in het Franse departement Moselle , in de vogezen

in die vogezen werd op 30 okt 2006 een jongen dood, geboeid, verdronken aangetroffen in een riviertje, wiens moordenaar nooit werd gepakt

ik draai geen blof meer, mij te eng

Gast
geplaatst: vandaag om 06:24 uur

geplaatst: vandaag om 06:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.