menu
zoeken in:
avatar van musicboy
Waar kan je je ei over dvd's kwijt? Ik ga maar geen nieuwe discussie op gang brengen ...
Hier maar voorlopig over 'Family Jewells' van AC/DC.

Positief: mooi carrièreoverzicht, met een dvd met Bon Scott en een dvd met de nieuwe zanger. Als AC/DC-leek is het een degelijke introductie dat echt wel niks weglaat.
De blik van Bon Scott is zo passend bij de muziek: wild, arrogant, geil, ongeremd.

Negatief: AC/DC is eigenlijk echt wel één pot nat. Als je 10 nummers kent, heb je eigenlijk alles gehoord. Op zich is dat niet zo slecht, maar bv 2 uur AC/DC na elkaar lijkt me voorlopig te veel van het goede. Zowat alle clips lijken ook op elkaar. En dan is er Angus Young. Het showbeest van de band. Speelt natuurlijk de pannen van het dak, maar lijkt me nogal sterk op de jonge Urbanus met zijn schooltasje. Constant hoofdschuddend. Beetje debiel- of mongoolachtig. Als karikatuur op zich heel geslaagd, maar is dat wel de bedoeling? Zo niet is het verheerlijking van stomheid.

Conclusie: ik ga voorlopig niet de volledige cd-collectie van de band bestellen. Maar wie weet praat ik binnen een maand wel anders ... Ook bij Iron Maiden heeft het lang geduurd voor mij ... Maar ik denk niet dat AC/DC ooit zo hoog aangeschreven zal staan ...

avatar van AGE-411
Deze groep word steeds populairder.
De jeugd leer z'n klasiekers kennen en begint met AC/DC.
Als je naar de eindejaarslijstjes luisterd hoor je nu thunderstruck die van enorm stijgt naar 45. Highway to hell steeg ook enorm naar ergens in de 100.
Wholle lotta rossie moet nog komen, maar op basis van vorig jaar zien we dat ze zeker al stijgen en ze breken mss hun eigen record ( nr 39).

Goed nieuws dus!


edit: ze staan op 38! hun record verbroken en fameus gestegen in vergelijking met vorig jaar.

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://msn.techzine.nl/uploaded/smilies/3435.gif

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


Joy
dikke pret

gitarist Angus Young ,medebewoner van aalte heeft er een nieuw optrekje uit de grond laten treken

gemeente aalte staat op zijn kop, vinden het nie kunnen

lelijk en buiten proporties

wat ik dan niet snap is dat ie het ding in een woonwijk heeft laten bouwen, neem toch ene lekker stukje grond erbij
humor:)

avatar van Klumpie
Hadden ze maar protest moeten aantekenen tijdens de bouwvergunning aanvraag. Ze wisten dat het er zou komen.

http://www.ad.nl/binnenland/article1069523.ece

avatar van Hans Brouwer
Bij Wolfmother - Wolfmother (2005):

Sven Bersee schreef:
........maar AC/DC is toch echt een matige band.

Die uitspraak, beste Sven, zou ik niet voor mijn rekening durven nemen .

avatar van douwens
Precies, AC/DC heeft toch echt wel een aantal aardige albums en op zijn minst een aantal zeer goed nummers gemaakt, met als hoogtepunt Whole lotta Rosie.

Mare Wolfmother lijkt nou niet echt op AC/DC hoor, Led Zeppelin en Black Sabath kan ik me nog wel in vinden.

avatar van oruiz
die sven durft. durf wordt tegenwoordig niet meer gewaardeerd, het moet allemaal binnen de lijntjes. chapeau.

MetalDex
Nou, Sven mag natuurlijk vinden en zeggen over AC/DC wat hij wilt, daar zal ik hem ook niet over aanspreken, en ik weet ook dat AC/DC niet de beste muzikanten ter wereld in de band heeft; maar daar gaat het niet alleen om, lijkt me. Het gaat ook om de uitstraling van de band, en je kunt toch niet zeggen dat ze die niet hebben. En moet dan elke band enorm ingewikkelde songstructuren hebben, nummers die na 9 minuten eindelijk eens beginnen? Rechttoe rechtaan wordt tegenwoordig blijkbaar niet meer gewaardeerd, het moet allemaal binnen de lijntjes van de prog hier op MuMe. Chapeau AC/DC

avatar van oruiz
haha u heeft mij overtuigd

avatar van MichelDumoulin
geplaatst op 14 juni 2007, 1:30 uurSven Bersee schreef (op de Wolfmotherplaat):
"Heerlijk. Maar wel jammer dat het volgende op Wikipedia staat: Wolfmother is een Australische band uit Erskineville, Sydney. De band bestaat uit Andrew Stockdale (zang/gitaar), Chris Ross (basgitaar/keyboard) en Myles Heskett (drums). Hun muziek is geïnspireerd door rockbands als AC/DC, Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple en Kyuss. De laatste ken ik niet en de drie ervoor vind ik prima, maar AC/DC is toch echt een matige band."

Ik reageerde alsvolgt;

Ben ik het helemaal niet mee eens.

Luister eens knulletje, AC/DC is dus zeker geen matige band.
Jij kent de band misschien van de dingen die je meekrijgt op televisie, waardoor je hoogstwaarschijnlijk een verkeerd beeld krijgt van de stadionband die ze (terecht) zijn.

Luister eens naar hun eerste 4 à 5 albums en geef daarna maar weer je mening!

Hardrock zoals het bedoelt is! De bluesinvloeden duidelijk hoorbaar. Alle begin van de hardrock grijpt ook weer terug op muziek daarvoor.

Overigens vind ik de vergelijking, van Wikipedia, met Kyuss behoorlijk mank gaan.

Dat is trouwens ook hele fijne muziek, de liefhebbers van de Queens Of The Stone Age zouden verplicht allemaal 'Welcome to Sky Valley' van Kyuss moeten luisteren.

Tot zover mijn muziekleer-opdrachten!

AC/DC
Ik ben ook nog maar 14 maar ik weet heel goed wat voor een groep AC/DC is en dat ZEKER NIET matig. Luister maar is goed naar
if you want blood ( you've got it ) [live cd] dat is pas rock.

avatar van Epitaph
AC/DC is voor mij de ontdekking van 't jaar, kende alleen wat Albums uit de jaren 80. Kocht dit jaar bij de FRS 3 voor € 25,-- nm. Let There be Rock, Powerage & Highway to Hell. Dus niet alleen onder de jeugd worden ze populairder ook bij de mensen die in hun tweede jeugd zitten [merk 't ook op m'n werk]. (H)Eerlijke Rock

avatar van sdr
sdr
Wie AC/DC goed vind moet zeker dit album eens proberen: Airbourne - Runnin' Wild

Joy
ook ik ben iemand die ac/dc alleen maar beluisterd met scott,niet met die lillike neppiraat met die verschrikkelijke stem

zonde want muzikaal zit het vaak wel goed des ac/dc's in elkaar

avatar van ricardo
Met die lillike neppiraat met dat rare petje op vind ik dat je dan toch wel wat goede albums mist,want ik vind dit album For Those About To Rock,Ballbreaker en Stiff Upper Lip toch echt erg goede albums met Brian Johnson als zanger, waar ik tenminste wel erg van kan genieten.Maar ik vind de Bon Scott albums ook beter dan met Johnson hoor dat zeker.Maar ac/dc heeft met Brian Johnson als zanger ook zeer zeker wel wat,en het is niet zo erg en zo slecht zoals jij ons altijd wil doen geloven hier.Hij heeft het tenslotte niet voor niets al zoveel jaren volgehouden bij de band.

Joy
het is een persoonlijke voorkeur

ik vind dat de muziek er door verknalt wordt, dus ik luister er niet naar, het irriteert me teveel

avatar van HammerHead
Brian Johnson heeft een erg snijdend en rauw stemgeluid, wat gewoon ontzettend goed bij de muziek van AC/DC past. Alleen ging z'n stem na een paar platen erg achteruit. Maar op dit album en ook op For Those About to Rock vind ik 'm zeer goed uit de verf komen.

Joy
los van zijn stem was scott een en al gevoel en emotie, zong uit zijn tenen, puur en oprecht

johnson doet dat ook maar meer omdat ie zich ontzettend moet forceren om een beetje fatsoenlijk te kunnen ' zingen'

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
HammerHead schreef:
Brian Johnson heeft een erg snijdend en rauw stemgeluid, wat gewoon ontzettend goed bij de muziek van AC/DC past. Alleen ging z'n stem na een paar platen erg achteruit. Maar op dit album en ook op For Those About to Rock vind ik 'm zeer goed uit de verf komen.

Ik kan hier enkel maar mee akkoord gaan: je moet Brian op zijn verdiensten beoordelen (en die zijn niet min) en je moet Bon op zijn verdiensten beoordelen (en die zijn enorm). Niettegenstaande de stem van Brian het soms laat afweten tijdens live-optredens, blijf ik respect hebben voor wat hij gedaan heeft: hij moest tenslotte de plaats van Bon innemen! Samen met For Those About To Rock, Flick of the Switch en (vul zelf maar in) stevig goede albums van AC/DC.

avatar van ricardo
Mee eens,Bon Scott is nou eenmaal een legende,en daar valt nou eenmaal niet van te winnen.Maar om Brian Johnson helemaal te gaan afbranden zoals Joy dat doet hier,daar kan ik echt niet bij,want ac/dc met Brian heeft zeker wat en zijn stemgeluid op de laatste 2 albums zou ik weer meer dan hersteld kunnen noemen ,want ik vind dat Brian op Ballbreaker en op Stiff Upper Lip weer erg goed van stem klinkt.Vanaf Fly On The Wall tot en met The Razors Edge kan ik op enkele nummers na dan,ac/dc iets minder waarderen.The Flick Of The Switch vind ik het laatste echt goede Brian album totdat Ballbreaker kwam,en Stiff Upper Lip vind ik nog weer beter dan Ballbreaker,lekker bluesy.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
ricardo schreef:
Maar om Brian Johnson helemaal te gaan afbranden zoals Joy dat doet hier,daar kan ik echt niet bij

Ik respecteer de mening van Joy zoals ik iedere mening respecteer, zolang het maar op een beschaafde manier gebeurt (en Joy doet dat altijd zeer correct!). Iedereen mag Bon beter vinden dan Brian, daar heb ik geen problemen mee.

Het "probleem" (komaan, er zijn ergere dingen dan dat) vind ik dat men soms te veel wil vergelijken en dat lost niets op: het brengt een eeuwige discussie teweeg maar dit is - godzijdank - een democratie waarin elkeen voor zijn mening mag (en moet) uitkomen. Niemand mag ooit bang zijn om haar/zijn mening te zeggen. Dit is toch ook één van de doelstellingen van Musicmeter! Tenslotte probeer ik zelf altijd bij de kern van de zaak te blijven: genieten van de muziek .

avatar van ricardo
Goed geformuleerd Sir Sparmalot,geheel mee eens . Voor Joy heb ik zeer veel respect,want ik heb al veel gehad aan zijn zeer goede en waardevolle tips,en verder vind ik dat hij nooit onzin lult.Ik ben het soms niet altijd met hem eens,en dat zeg ik dan ook,maar respect is er zeker.Mijn respect is dus zeer groot hier op mu.me voor iedere user die van muziek houdt,en daar een goede mening over heeft.Ik vind wel dat je tegen een stootje moet kunnen hoor.Dat kan ik ook.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Yes! Nu nog hopen op een nieuw album en dat ze nog eens op toer gaan. We zullen misschien een kaars moeten branden, een schietgebedje doen en wat weet ik nog allemaal meer, maar ik hoop ze nog zeker één keer te zien. Komaan, Angus, laat een goede aannemer de rest van het werk doen aan je huis en neem dat album op zodat we AC/DC nog eens live kunnen bewonderen, want het is al veel te lang geleden.

avatar van Jupilerman
http://www.encyclopediadramatica.com/AC/DC

Ze zijn weer vriendelijk bij Encyclopedia Dramatica

Laat ik het maar uitspreken: ik vind de albums met Brian Johnson béter dan de Scot-periode, niet alleen muzikaal, maar ook omdat hij een betere zanger is. En nu wacht ik gelaten af hoe ik vervloekt word.


Joy
de vorige keer dat deze discussie hier gevoerd werd werd ie verwijderd of verplaatst

ik waag me er niet meer an

naja, ok dan, brian johson is een dikke ouwe nepzeeman met een stem, niet om aan te horen

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Komaan, Joy, niet overdrijven. Ik zie wel de humor in van deze post. Cheers!

avatar van Dexter
Nieuw album/single in juni

Dat heeft eventjes mogen duren, zeg.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Tegen alle etiquette in (= hoofdlettergebruik): EINDELIJK!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:49 uur

geplaatst: vandaag om 14:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.