menu
zoeken in:
All lights fucked up gelekt?

Net geluisterd en het komt op xmij als echt Godspeed over.

Kan ie weer toegevoegd worden.

avatar van Poles Apart
angelin schreef:
All lights fucked up gelekt?

Net geluisterd en het komt op xmij als echt Godspeed over.

Kan ie weer toegevoegd worden.

Kan niet toegevoegd worden tenzij het een officiële release krijgt.

avatar van Faalhaas
Ik zit hem nu te luisteren. Lijkt wel echt te zijn, ik herken duidelijk de stem van Efrim.

En vreemd dat ie verwijderd is aangezien het wel een officiële release betreft. In zeer beperkte oplage weliswaar (33 stuks) maar destijds toch echt wel officieel door Godspeed zelf uitgegeven.

Op Rate Your Music wordt ie wel gewoon erkent en besproken. Jammer dat dat hier niet (meer) mogelijk is.

avatar van Faalhaas
Zou de overijverige moderator die All Lights Fucked on the Hairy Amp Drooling destijds heeft verwijderd kunnen uitleggen waarom bijv. The Soundhouse Tapes wel is toegestaan? En anders zijn autistische beslissing ongedaan willen maken? Alvast bedankt

avatar van itchy
Na alle ophef hier heeft de band besloten deze release officieel uit te brengen op Bandcamp.

avatar van GrafGantz
Faalhaas schreef:
Zou de overijverige moderator die All Lights Fucked on the Hairy Amp Drooling destijds heeft verwijderd kunnen uitleggen waarom bijv. The Soundhouse Tapes wel is toegestaan? En anders zijn autistische beslissing ongedaan willen maken? Alvast bedankt


Sterker nog, van deze Godspeed weten we in elk geval nu dat ie daadwerkelijk bestaat. Dat kan je niet van alle releases op MuMe zeggen: Boards of Canada - Acid Memories (1989) - MusicMeter.nl

Web images of the Acid Memories cover show the name "Boards of Canada"; the album was released as a cassette in 1989 and was never re-released. However, the band claimed that it did not "officially" use the name "Boards of Canada" until 1994, bringing the authenticity of this image (or perhaps the existence of the album itself) into question.


Acid Memories - bocpages

avatar van Faalhaas
Klopt. Het is een beetje inconsequent. Jammer ook dat alle berichtjes weg zijn. Was met de kennis van nu vast wel leuk om terug te lezen. Discussies over überhaupt het bestaan en of eerdere leaks echt waren of niet enzo. De twee eerdere gelekte songs blijken nu wel echt te zijn geweest. Ik heb daar ook nooit aan getwijfeld, Efrims stem herken je meteen.

Hier trouwens een leuk interview met Efrim over de officiele bandcamp release van All lights fucked on the hairy amp drooling.

Kleine samenvatting:
Het is feitelijk grotendeels een solo album gemaakt in een periode dat hij erg worstelde met het leven. Dat is de reden dat hij er nooit veel aandacht wilde geven. En ook omdat er te weinig connectie is met de bezetting die de band daarna kreeg. Maar vanwege de leak besloot hij dat de tijd nu toch rijp was. Het idee om het in de toekomst als een dubbel LP te releasen kwam ook nog even ter sprake, hij deed er wat lacherig over. Maar als ik kijk naar de file names op bandcamp (SIDE A1, A2, B1 en B2) zou dat er ook nog van kunnen komen. Verder vertelt hij nog dat het destijds geen demo was maar een echte release. De reden dat er maar 33 stuks van zijn gemaakt was geldgebrek. Het beetje geld dat hij had ging vooral op aan het artwork. 12 stuks gaf hij weg aan vrienden. Later zegt hij eigenlijk niet meer mensen te kennen toen (pre-internet days he ). De rest werd verkocht tijdens optredens.

Anyway, de muziek dan. Echt volwaardige songs zijn het nog niet te noemen, meer sketches. Enorm rauw, fragmentarisch, minimalistisch. Ik vind het wel gaaf hoor. Ik luister het nu voor de derde keer en ik begin er steeds meer in te komen. Hier en daar wordt al die typische desolate GYBE sfeer gecreëerd. De echte crescendo's zoals we die kennen van GYBE blijven echter achterwege. Aan de ene kant is het jammer dat bepaalde themaatjes niet verder uitgewerkt en opgebouwd worden. Je voelt dat er meer in zit. Aan de andere kant moet je die vergelijking misschien helemaal niet maken. Gewoon genieten van de muziek, al blijft het interessant om te horen hoe hij zich ontwikkelt heeft.

Verder zijn er qua gitaarwerk de nodige Sonic Youth invloeden waar te nemen of hoor je al een beetje welke kant hij later zou opgaan met Silver Mt Zion en solowerk. Dat laatste komt dan vooral door zijn stem die ik best aangenaam vind.


Gast
geplaatst: vandaag om 02:37 uur

geplaatst: vandaag om 02:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.