menu
zoeken in:
avatar van ralfsjam
(TV) kijk op uitzending gemist - vrije geluiden - 20 okt!! daar doet ze 3 nummers. mooie meid ook. chech 't uit

gizmo_o
Nog een tip voor de ware liefhebbers onder ons:

Alela Diane geeft een concert op 19 maart in Parijs te 'La Cigale'.
Ook CocoRosie zal aanwezig zijn.

avatar van sq
sq
Een paar weken later komt ze naar Utrecht en dan ga ik er lekker gewoon op de fiets heen. .. ehm, dat is dan wel zonder Cocorosie natuurlijk ..

avatar van Woody
Dat beloofd een mooi avondje te worden. Ga ook maar eens een kijkje nemen denk ik. jammer dat het in de Helling is.

ik ga ze zien op domino-festival in ab.

avatar van sq
sq
Ik ga zo eens op weg. Even Tivoli.nl gecheckt: Mariee Sioux in het Voorprogramma!

avatar van Woody
Gisteren op Hotel mozaique gezien. Was een goed concert. Leuk dat haar vader en Mariee Sioux meespelen. Ik denk dat Tivoli nog wel wat toffer zal zijn. In rotterdam speelde ze in de schouwburg. Te groot podium en kwam daardoor niet helemaal goed over. veel plezier vanavond!

avatar van sq
sq
Ja, zelfde line-up in Utrecht; Alela, begeleiding van haar vader op gitaar/mandoline en Matt Bauer op Banjo. Tweede stem van Mariee Sioux, die ik als solo-act in voorprogramma toch wel wat vond tegenvallen. Maar Alela´s optreden was in het toch intieme De Helling goed op zijn plaats. Erg sfeervol en af en toe was ik zeer gegrepen door soms onverwachte songs. Er werd geleend uit de traditionele Amerikaanse folk, maar er waren ook nieuwe of in elk geval voor mij onbekende songs: ´White as Diamonds´, niet op de CD vond ik eigenlijk het mooiste van het hele concert, zou een goede opvolger zijn voor ´The Rifle´, dat een mooi slot was van de normale set.
Na de show is er in de Helling de gelegenheid om met de artiesten zelf te spreken bij de merchandise. Ik kocht van Matt Bauer, die in de show een intermezzo mocht doen, nog een van zijn eigen CD´s en Alela nam rustig de tijd voor iedereen om te signeren en dat werd voor mij een Tshirt. Ik heb van de gelegenheid maar gebruikgemaakt om haar te zeggen dat er nodig weer een CD moet komen.

avatar van Woody
En ging ze gelijk aan de slag? Die matt Bouwer kende ik niet maar viel positief op. Hij zorgde er toch voor dat niet alles hetzelfde als op de cd klonk. Knap hoe hij zo'n klapritme aanhield tijdens ...pieces of string.. (geloof ik)

avatar van sq
sq
Ik heb Matt's CD inmiddels op de site geplaatst.

Gisteren live gezien. Schattig dametje! Het geweldige 'pieces of string' en titeltrackt met koor! Geslaagde avond.

avatar van bloempje24
sq schreef:
eigenlijk het mooiste van het hele concert, zou een goede opvolger zijn voor ´The Rifle´

http://www.daytrotter.com/article/739/free-songs-alela-diane

avatar van sq
sq
Hey, da´s een leuke site

avatar van Chronos85
Ze komt 8 april weer naar Nederland en treedt op in Paradiso. Ik heb inmiddels kaartjes .

avatar van Woody
Gaan er verder nog mensen naar het concert vanavond?

avatar van Chronos85
Ik vond het op zich best een aardige avond. Oor had niet een geweldige recensie over het optreden maar ik vond het echt wel een aardige bijeenkomst. Het is ook maar wat je verwacht. Velen hoopten waarschijnlijk dat ze veel nummers Pirate's Gospel gingen spelen waardoor deze soms electrische setting misschien niet helemaal in de smaak viel. Ik ga er vanuit dat ze bij het vorige optreden alleen maar het eerste album speelde waardoor ze nu wel iets meer variatie moest brengen. Daarnaast werd ik weer geroerd door haar zuivere oer-stemgeluid. Er valt nauwelijks vibratie in te bespeuren! Toegegeven, ze had iets meer oude nummers mogen spelen . Bijvoorbeeld in het begin om daarna over te gaan op electrisch om - zoals nu - weer acoustisch te eindigen. In positieve zin viel mij William Elliot Whitmore op. Wat een stem heeft die man! Met zijn opzwepende acoustische begeleiding lijkt hij achternagezeten te worden door de duivel! Stiekem had ik er op gehoopt dat madame et monsieur een Belle & het Beest optreden zouden doen als toegift. Misschien iets voor een volgend optreden...

avatar van Woody
William Elliot Whitmore gemist. Gruwelijk irritant want had hem heel graag gezien. Aangezien zijn album steeds mooier wordt. Gelukkig maakte Alela Diane een hoop goed. Ik heb heel erg genoten van het optreden en de sfeer was ook goed in de Paradiso. Tja.. ik vind dat laatste album ook super en aangezien ik haar 1,5 jaar geleden ook had gezien was ik wel blij met deze set.

avatar van L_T_B
Was ik dan de enige die het "electrische" gedeelte van de set (met Peppi op de gitaar en Kokki op drums) niet om aan te horen vond? Nummers van haar nieuwe album ok, maar dan niet in een kakofonie van geluiden. De nummers van Alela solo en met haar vader waren - zoals gewoonlijk - weer prachtig.

avatar van Woody
Haha.. vooral die bassist heb ik even de slappe lach om gehad. Wat een gast zeg. Die drummer vond ik wel cool maar zat er zo nu en dan wel lelijk naast ja. Bij 2 nummers stoorde het me wel op een gegeven moment. Vooral dat hij maar bleef roffelen op een relatief rustig stuk.

avatar van Woody
Publieke Omroep: Generieke Mediaplayer - vpro.nl

Beetje tenenkrommende interviewer maar Alela Diane is in topvorm.

avatar van sq
sq
Ik was er niet bij in april omdat de datum voor mij onmogelijk was, maar 14 juli komt ze (weer) naar Tivoli de Helling in Utrecht en dan ben ik er weer bij. Dat was vorige keer heel mooi en na afloop wie weet weer even persoonlijk contact.

avatar van L_T_B
Op 23 september komt ze ook in Muziekcentrum Frits Philips (Eindhoven). Het lijkt wel of ze steeds vaker naar Nederland komt.

avatar van L_T_B
It found me love that is.

(afbeelding)

February 20th, 2010
We became Husband & Wife:
Tom Mcgee & Alela Diane Bevitori
It was a day full of all that is good-
All we could have ever hoped for
A beautiful glowing golden feeling...
For love, of love, by love.
!!!


bron

Social_Mask
Ow, ik dacht dat je nieuws had over haar samenwerking met Alina Hardin..

Maar dit is natuurlijk ook leuk.. voor haar. Mij maakt het niet veel uit met wie ze trouwt, zolang ze maar muziek blijft maken! Nu maar hopen dat beiden eventjes wachten met de baby's.

Banjo024
Bij Alela Diane & Wild Divine - Alela Diane & Wild Divine (2011):

Twee optredens in NL binnenkort: 17 juli in Amsterdam en 18 Juli in de Ropean te Ottersum!

avatar van grovonion
Laatst weekend haar optreden in het Depot te Leuven gezien en gehoord en ben er buiten gestapt als groter fan dan toen ik binnenkwam. Een heel warm concert met liedjes die haar hele carriere afdekken, met een focus op haar re-release Pirate's Gospel. Mooi samenspel met haar twee vrouwelijke musikanten, waaronder Heather Woods Broderick, die ook haar voor-programma deed.

avatar van E-Clect-Eddy
Ze komt naar Utrecht dit jaar... aanstaande vrijdag volgens haar eigen website maar volgens TivoliVredenburg pas 5 maanden later: 18 juni > ik neem aan dat deze laatste datum de correcte is.

avatar van L_T_B
Nieuwe single. "Howling Wind, a new song for these heavy times."



Gast
geplaatst: vandaag om 16:47 uur

geplaatst: vandaag om 16:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.