menu
zoeken in:
Bij Danny Elfman - Charlotte's Web (2006):

Bart Tönjann schreef:
Inderdaad ja. Danny doet niet veel meer. Ik heb gelezen dat hij, door al die jaren van harde muziek, last heeft gekregen van zijn oren. Daarom is hij gestopt met muziek, om verdere klachten te voorkomen.


WTF?

Heb ik nog nooit van gehoord. Danny blijft druk bezig. Onlangs nog verscheen Meet the Robinsons en later dit jaar doet ie een drama, maar ben ff de titel vergeten (The Kingdom?). Zeker niet doof of op pensioen dus.

neo
Echt zo'n geval waar de bron er toe zou doen....

avatar van Bart Tönjann
Hearing Damage
When asked during a 2007 phone-in interview on XETRA-FM if he ever had any notions of performing in an Oingo Boingo reunion, Elfman immediately rejected the idea and stated that in the last few years with the band he had begun to develop significant and irreversible hearing damage as a result of his continuous exposure to the high noise levels involved in performing in a rock band. He went on to say that he believes his hearing damage is partially due to a genetic predisposition to hearing loss, and that he will never return to the stage for fear of worsening the condition.

Aldus Wikipedia.
Na het nog eens goed gelezen te hebben, blijkt het om een soort band te gaan?

avatar van Justinx
Bart Tönjann schreef:

Aldus Wikipedia.
Na het nog eens goed gelezen te hebben, blijkt het om een soort band te gaan?

Auw, schaam je! Om een ''soort band''?? We hebben het hier over Oingo Boingo, dé band die Elfman sowieso op de kaart heeft gezet - maar je hebt er waarschijnlijk nooit van gehoord. Zou je toch eens moeten doen - hier liggen zijn roots!

En inderdaad Danny Elfman heeft gehoorbeschadiging opgelopen in zijn Boingo periode en dat was ook de reden dat de band in 1995 helaas is opgeheven. Hij heeft nog steeds erg last van zijn oren en hij zei dat hij 10 jaar eerder was gestopt als hij van te voren wist zo last te krijgen van zijn oren.

avatar van Bart Tönjann
Ja ik zal me er eens in verdiepen, heb er nog nooit van gehoord..... sorry. Maar omdat ik Elfman's werk aanbid, zal ik er toch eens in duiken.

avatar van Justinx
Bart Tönjann schreef:
Ja ik zal me er eens in verdiepen, heb er nog nooit van gehoord..... sorry. Maar omdat ik Elfman's werk aanbid, zal ik er toch eens in duiken.

Is echt aan te raden. Echt een fantastische band die me nog steeds na al die jaren weet te boeien. Heb onlangs de farewell tour- cd gekocht (staat ook op deze site) en daar staat ruim 2 uur en 25 min. aan muziek op. Echt een aanrader - maar om te beginnen zal ik toch eerst het studio-materiaal proberen. Probeer Dead Mans Party en Just Another Day. Ben benieuwd wat je er van vindt.

avatar van Bart Tönjann
Goed! Normaal gesproken is dit niet bepaald mijn soort muziek, maar ik kan wel zeggen dat dit goed in elkaar zit. Ongelooflijk dat hier Danny's roots liggen, dit is compleet anders. Maar het klinkt erg goed! Overigens kan ik wel begijpen dat hij wat gehoorschade heeft na al die jaren.........

Aha, ok. Sorry voor mijn WTF'je dan Bart. Nu in ieder geval, hij blijft een van de drukste filmcomponisten, dus op zich blijft ie wel componeren en zal ie niet meteen stoppen.

avatar van Justinx
Bart Tönjann schreef:
Overigens kan ik wel begijpen dat hij wat gehoorschade heeft na al die jaren.........

Je haalt de woorden uit mijn mond. Ik zeg in ieder geval altijd; liever gehoorbeschadiging, dan geen Oingo Boingo

avatar van JohnWilliams
Bregt schreef:
Nu in ieder geval, hij blijft een van de drukste filmcomponisten


Ja dat is waar, al hoewel ik ook wel kan geloven dat Hans Zimmer last heeft van gehoorproblemen.

avatar van Bart Tönjann
Hans Zimmer????

avatar van JohnWilliams
Ja, Zimmer maakt ook harde muziek, denk maar aan de Pirates of the Caribbean, samen met Badelt heeft hij ook zo zijn stijlen. Elfman is misschien drukker, maar harder?

neo
Tja zo kan er nog wel 100 noemen. We zitten nu wel in de Elfman topic, dus bij voorkeur over zijn trommelvliezen hebben....

avatar van Bart Tönjann
JohnWilliams schreef:
Ja, Zimmer maakt ook harde muziek . Elfman is misschien drukker, maar harder?


He, we hebben het hier over de band waar Danny Elfman in speelde. Die band is de oorzaak van zijn gehoorbeschadiging. Waar slaat het dan op om dit te verrgelijken met Hans Zimmer? Ik kan me niet herrineren dat hij ook in Oingo Boingo speelde.

avatar van JohnWilliams
Rustig je hoeft niet gelijk uit te vallen omdat ik wat niet snap. Ik vindt vergelijkingen meestal handig tijdens dit soort gesprekken. Maar over Elfman: Ik blijf het een goede componist vinden alleen wat ik nou gehoordt hebt!
De muziek van Spider-Man III vind ik echt veel beter dan die van Elfman. Dit is meer dark en meer snelheid. Vooral de Main Titles zijn goed aangepast, daarmee bedoel ik dat het sneller is en bij Spider-Man III zijn de Main Titles ook heel erg kwaadaardig gemaakt zie ign.com/movies.

avatar van Bart Tönjann
Ja, dat viel me ookal op. Young doet hier prima werk. Toch zit Danny's geschreven Theme er ook nog in. Toch vind ik Young wel een goeie opvolger, maar dat zei ik ook al op de discussie van 'Christopher Young', dus als je daar verder over wilt praten lijkt dat me een betere plek. Ik denk dat ik van Danny de Batman scores het beste vind.

avatar van JohnWilliams
Ik ga voor gesprekken naar Christopher Young, beloofd.

avatar van ZAP!
Vrij recent non-soundtrack werk van de man: eerst Happy, toen Sorry.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:04 uur

geplaatst: vandaag om 00:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.