menu
zoeken in:
avatar van Protonos
Bij Mariee Sioux - Faces in the Rocks (2007):

Sioux fans opgelet! 5 Maart komt het nieuwe album uit: Gift for the End.

avatar van dj maus
...maar voor die tijd eerst nog een 2x7" met Bonnie Prince Billy!

Stijn_Slayer
Doe mij maar een re-release van Faces in the Rocks.

avatar van GrafGantz
[F]25: James Blackshaw (uk) + Mariee Sioux | Facebook

[F]luister 25: Mariee Sioux (US) + James Blackshaw (UK)

zondag 13 mei Aanvang: 15:00 Gratis entree
Locatie: Dordrechts Museum, Museumstraat 40, Dordrecht

[F]luister presenteert op zondagmiddag 13 mei twee artiesten die ieder op hun eigen manier een interpretatie geven van folkmuziek. Mariee Sioux blijft met haar neo-folk nog redelijk trouw aan de traditionele Amerikaanse folkmuziek, terwijl James Blackshaw een warme hypnotiserende sfeer creëert met repetitieve composities die folk en minimal music doorkruisen.

Mariee Sioux (US)
De muziek van deze zangeres en gitariste uit Nevada City wortelt diep in de rijke Noord-Amerikaanse folktraditie. Met een prachtstem en veel beeldspraak zingt zij haar poëtische en epische songs waarin zij haar indiaanse afkomst niet verloochent. Samen met haar muzikantenvrienden Alela Diane en Matt Bauer is Sioux verantwoordelijk voor de frisse wind die sinds enkele jaren door het genre waait. En 2012 wordt een belangrijk jaar voor haar: niet alleen komt dit voorjaar de plaat uit die het resultaat is van haar fraaie samenwerking met Bonnie ‘Prince’ Billy, ook verschijnt na jaren eindelijk haar tweede cd getiteld ‘Gift for the End’.

James Blackshaw (UK)
Deze getalenteerd gitarist laat horen dat hij zich niet neerlegt bij het slechts virtuoos fingerpicking-spel op zijn 12-snarige gitaar, maar zich continu verder ontwikkelt. In het begin waren zijn lange instrumentale gitaarstukken beïnvloed door Indiase raga’s, middeleeuwse religieuze muziek en de minimal music van Steve Reich. Door de jaren heen groeide Blackshaw uit van een gitaarspeler tot een volwaardig componist die meerdere elementen incorporeert, wat onder meer de komst van strijkers en piano betekende. Dit alles geeft zijn muziek nog meer diepgang, zonder dat zijn oude werk verbleekt. De Amerikaanse muzikant Michael Gira herkende zijn grote talent waarop hij James toevoegde aan zijn Young God Records-stal (o.a. Devendra Banhart, Akron/Family) en hem meenam op tour met zijn muziekgroep Swans.

Stijn_Slayer


Helaas geldt m'n OV niet in 't weekend en is het veel te ver weg. Zou ze beiden wel willen zien.

avatar van Arrie
Mariee Sioux treedt ook 14 mei in de Amstelkerk te Amsterdam op als voorprogramma van Amatorski. Bron.

avatar van GrafGantz
Stijn_Slayer schreef:


Helaas geldt m'n OV niet in 't weekend en is het veel te ver weg. Zou ze beiden wel willen zien.


Concert is dan wel weer gratis

Stijn_Slayer
Hmhm, maar ik trek het niet om meer dan twee uur in de trein te zitten.

Wel een sympathieke actie.

avatar van herman
Dordrecht is ook een mooie stad, zij het nogal doods op een zondag. Twee uur in de trein, is dat heen en terug? Dat is toch niet zoveel voor een concert. Ik doe dat graag in ieder geval, maar treinreizen vind ik heerlijk rustgevend altijd.

Het is ook wel een mooie intieme zaal voor dit soort concerten.

Stijn_Slayer
Dat is een enkele reis. Als het heen en terug was, ging ik wel.

Ik heb echt een hekel aan treinreizen. Zodra m'n studie afgerond is, stap ik nooit meer in een trein.

avatar van herman
Aha. Vier uur reizen voor een concert is wel wat meer ja. Maar als ik een artiest echt heel tof vind heb ik daar ook geen enkel probleem mee.

avatar van Arrie
Mariee heeft Pray Me a Shadow en A Bundled Bundle of Bundles opnieuw uitgebracht in zeer beperkte oplage (111 stuks), met handgemaakte hoezen, te koop voor 15 dollar per stuk op d'r Bandcamp en op d'r site! Heb ze al besteld, ben erg benieuwd.

avatar van Sunderland
Mariee gaat met haar partner een album opnemen en zoekt crowd om dat te funden. Album volgt dan in de nazomer van dit jaar.

Help Mariee Sioux and Sean Kae Record a collaborative record! | Indiegogo

avatar van Ducoz
Ik had laatst contact met Mariee over het nieuwe album, zij schreef:

"the great surprise of oneness blinds" - Salt Minds. We love you. Thank you, this record is almost finished, and it might melt some hearts. We/I am so excited to share this with everyone. "

Kortom, we kunnen hem bijna gaan verwachten.

avatar van Arrie
Ah, dat is het album met haar man, zeker?

avatar van Ducoz
Ik denk het wel, het gaat in ieder geval Salt Minds heten

Gast
geplaatst: vandaag om 13:17 uur

geplaatst: vandaag om 13:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.