menu
zoeken in:
EVANSHEWSON
Het is hier verdomde triest op deze site wat aandacht voor Roland Van Campenhout betreft.

de man is al jààren een ware muzikale workaholic, een duivel-doet-al op gebied van blues- en rootsmuziek in BELGIË.

Maar enige erkenning en aandacht hier op de site?

Nauwelijks;

Roland heeft een nieuwe plaat uit, die, als het me lukt, ik zeker zal toevoegen, alléén, ik ben daar geen kei in.

Alvast de bespreking uit De Morgen :

Roland - Never Enough
Je ziet het aan de blik waarmee hij je van op de hoes aanstaart: dit is een krijger die vele oorlogen zo niet gewonnen, dan toch overleefd heeft. Roland Van Campenhout behoort tot het slag dat beter wordt met de jaren en om maar meteen met de deur in huis te vallen: Never Enough is de beste cd uit zijn carrière.

Roland wordt al een leven lang een bluesman genoemd, maar dat slaat meer op de manier waarop hij muziek maakt dan op die muziek zelf. Op zijn vorige plaat weerklonk de Afrikaanse hitte door de versterkers, dit keer ademen de songs het broeierige zuiden van de Verenigde Staten uit, en herinneren nogal wat nummers aan de onheilspellende sfeer van de eerste, nog steeds warm aanbevolen solo-cd van Robbie Robberson.

In Admiraal Tom Van Laere heeft Roland bovendien zijn eigen Daniel Lanois gevonden, en opener 'Hissing o' the Heat' zet meteen de bakens uit: een broeierige, donkere song waar de gifadders door het gras ritselen en Roland zelfs als een voodooman doorheen spreekt. 'Never Enough' bezweert door een slidegitaar die zo door Ry Cooder kon zijn ingespeeld, en 'Male Prostitute' deelt een doelgerichte speldenprik uit naar de hypocrisie van de katholieke kerk.

Het zijn maar een paar uitschieters op een plaat die coherent klinkt maar nooit eenzijdig wordt. Country, folk, pop, gospel, jazz, rock... Roland beheerst het allemaal en bovendien kneedt hij die invloeden op Never Enough tot een uniek, doorleeft geheel. Daarmee maakt hij definitief komaf met zijn achterhaalde imago als dronkaard en liefhebber van alles wat god verboden heeft. Hij kan, kortom, met een gerust geweten sterven. Maar nog niet meteen, liefst. (Capitol/EMI) (Bart Steenhaut) (****)

Gast
geplaatst: vandaag om 12:38 uur

geplaatst: vandaag om 12:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.