menu
zoeken in:
avatar van pygmydanny
Aan Wat Ze Doet waren ze eind '83 bezig (de muziek was op een Kerstboodschap van de heren op de radio te horen). Dat nummer is in die zin uniek dat de tekst van Ernst én Henny was.
Macho was dan weer niet voor het vijfde album gepland, enkel als overgangssingle.
Van de muziek voor die 5de plaat vertelden ze destijds dat het heel sombere nummers waren.
Als je de beelden van het Doe Maar-interview van 'Doe Maar Op Video' bekijkt, zie (en hoor je) Henny al bezig met het nummer Bedmensen.
Ten tijde van het verschijnen van Geen Ballade, werd er een goede docu uitgezonden over het maken van die plaat. Die kan ik nog wel eens bekijken.
Of Henny iets over die opnames van '84 kwijt wil, betwijfel ik. Maar vragen kost niets, zeggen ze toch.

avatar van lennon
In dit interview heeft Henny t heel even over Geen Ballade..

Erik van der Hoff in interview met Henny Vrienten - KRO Applaus - YouTube

Hij zegt er dus al een tijd mee bezig te zijn geweest tussen 2 Doe Maar platen in. Dat moet 4us en het 5e album zijn geweest.

Dat geeft me eigenlijk al aan dat de songs toch echt geschreven zijn voor de solo plaat.

avatar van rtm
rtm
lennon schreef:
Bij Henny Vrienten - Geen Ballade:

Vrienten Wilde Ernst op de proef stellen en hem de Doe Maar songs laten schrijven. Dus de kans dat deze songs voor Doe Maar bestemd waren is wel aanwezig, maar door een punt te maken naar Jansz toe gebruikte hij ze dus voor zijn solo album.

Ging allemaal om royalties e.d. het einde van dat leuke bandje..

Maar rtm, waarom 'maar' 3 sterren?


Geen Idee...goeie vraag Leo...ik heb mijn sterren voor dit album inmiddels opgeschroefd naar 4 sterren. Ben het album sinds dit weekend elke dag weer aan het draaien en ik geniet er weer immens van. Ook rakelde het bij mij weer de vragen op die ik in mijn eerdere post al omschreef. Leuk om alle reacties en meningen hierover te lezen. Ga je binnenkort Henny interviewen Leo? Dat is inderdaad een uitgelezen kans om hem dit soort vragen eens te stellen. En Henny kan een hoop hebben en is vaak openhartig over dit soort zaken...dus ik zou het hem gewoon vragen als je de kans krijgt En post je bevindingen hier aub .

avatar van rtm
rtm
dazzler schreef:
(quote)
Zo hield Vrienten zijn nieuwe Doe Maar songs achter de hand die uiteindelijk op zijn solo-plaat belandden.
Dat hij om ze lekker in te spelen zijn ex-band vrienden nodig had, was commercieel een slimme zet.
Zo klonk Henny's soloplaat nog als een uitloper van de Doe Maar sound.


Ik vermoed dus ook dat het zo gegaan is...vandaar dat een hoop nummers op 'Geen Ballade' dat 'Doe Maar' gevoel en geluid hebben. Simpelweg omdat het eigenlijk gewoon nummers zijn die geschreven zijn voor het 'vijfde' Doe Maar album.

Only Henny knows

avatar van rtm
rtm
pygmydanny schreef:

Ten tijde van het verschijnen van Geen Ballade, werd er een goede docu uitgezonden over het maken van die plaat. Die kan ik nog wel eens bekijken.


Zou je die docu kunnen delen wellicht? Of heb je die op YouTube staan? Zou ik heel graag willen zien.
Enorm bedankt alvast

avatar van pygmydanny
Op deze site stonden 2 korte videofragmenten uit 'Timmeren Aan De Melodie' (RVU 1984). Als je ze aanklikt, hoor je een fragment van Misverstand en een instrumentaaltje.

Doe Maar - het beste uit de nederpop - users.telenet.be

De reportage gaat vnl. over het liedjesschrijven en in het bijzonder over de totstandkoming van Misverstand en Amstelhotel 13.00. (Henny op akoestische gitaar en Amstel-demo)
Van Doe Maar komt alleen Henny in beeld (buiten enkele live-beelden) en zie je Erwin Musper met hem in de studio.
Stuur maar een berichtje, dan komt het wel in orde.

avatar van lennon
Update: Henny zegt dat geen één nummer wat op Geen Ballade staat voor een Doe Maar album bedoeld was. MAW ze zijn dus echt geschreven met als doel een solo album, en staan los van het laatste nooit verschenen Doe Maar album.

Zo, dat is ook weer uit de lucht;)

avatar van Funky Bookie
mooi, bedankt.

avatar van little lion man
Dank voor de update lennon. Heeft Henny nog gezegd wat er gebeurd is met de nummers die wèl voor het vijfde Doe Maar album bedoeld waren?

avatar van lennon
geplaatst:
little lion man schreef:
Dank voor de update lennon. Heeft Henny nog gezegd wat er gebeurd is met de nummers die wèl voor het vijfde Doe Maar album bedoeld waren?


Beetje late reactie, sorry. Hier is niks over gezegd. Ik weet wel dat bijvoorbeeld Vrouw voor het raam van Boeijen Hofstede Vrienten - Aardige Jongens (2008) ooit is geschreven voor Doe Maar. Maar of dat voor Klaar was, of voor het album wat na 4us had moeten komen weet ik dan niet. Het is wel duidelijk te horen.

Ze staan op Down the Rabbit hole. Bijzonder

DPG Media Privacy Gate - gelderlander.nl

avatar van echoes
Dit klinkt niet goed:

Doe Maar tour afgelast wegens ziekte Henny Vrienten

Heel veel sterkte aan Henny en de band!

avatar van Poles Apart
Twee van de drie Vreemde Kostgangers waar het fysiek gezien niet goed mee gaat

avatar van devel-hunt
Klinkt slecht en serieus , vooral omdat er geen andere data’s zijn ingepland en de tour in zijn totaal is afgelast, geld voor verkochte tickets krijgt men terug.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:20 uur

geplaatst: vandaag om 03:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.