menu
zoeken in:
avatar van Urbanoetang
Dit jaar op Werchter. Hopelijk pakt ze Lowlands ook mee.

avatar van BlueVelvet
What's the deal met het accent op de i in haar naam? De EP's en het eerste album zijn met í, de rest zonder. Nu weet ik niet hoe ik haar moet scrobblen in Last.fm, daar bestaan ook beide varianten

avatar van Njal
In IJsland schrijf je haar naam met streepje op de i. Met een punt op de i zou je het anders uitspreken, en bovendien is de naam dan niet toegestaan. De rest van de wereld snapt dat streepje niet en schrijft de i daarom gewoon met een punt.

avatar van BlueVelvet
Thanks. Dus dat op MusicMeter 2 EP's en 1 album met accent zijn geschreven, en de andere albums zonder accent, is willekeur en zou aangepast moeten worden?

avatar van Njal
Op Mume is de richtlijn, dat de schrijfwijze van de hoes wordt gehanteerd, maar dat gebeurt in haar geval inderdaad niet altijd. Op de hoes van "Me and Armini" staat volgens mij echt een streepje. De hoes zelf is echter ook niet konsekwent want op de achterkant staat een copyright melding waarin haar naam met een punt wordt geschreven. Ik hou het er maar op dat beide kan.

avatar van E-Clect-Eddy
Emilíana Torrini is te horen op de vandaag uitgebrachte single van HAM (=Hljómskálinn), een Alternative Rock / Post-Punk(?) band uit IJsland(?), de zanger zingt net als Em in hun moerstaal.

Een verrassende muzikale combinatie.

HAM & Emilíana Torrini - Harmaborg - YouTube



avatar van CHIEP
CHIEP (crew)


Gast
geplaatst: vandaag om 01:04 uur

geplaatst: vandaag om 01:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.