menu
zoeken in:
avatar van Metalhead99
Maandag 14 november komen ze naar Utrecht voor hun 30th Anniversary Tour van "The Final Countdown". Als ik het goed begrepen heb gaan ze dat album in zijn geheel spelen: http://www.facebook.com/europetheband/photos/a.10150602825824210.406438.7795004209/10153985627604210/?type=3&theater

avatar van vielip
Zin in! Eindelijk nummers als Love chaser, Danger on the track, Heart of stone, Ninja en On the loose weer eens live horen

avatar van gigage
Headliner op Emmen's retropop (of zoiets) zag ik op borden langs de weg. Ken het hele festival niet, bestaat ook pas een jaar of 15

buizen
gigage schreef:
Headliner op Emmen's retropop (of zoiets) zag ik op borden langs de weg. Ken het hele festival niet, bestaat ook pas een jaar of 15

Wat?!!
Gaaf zeg, Europe als headliner! Een ideale band ervoor, steengoed live.
En Kid Creole & The Coconuts komt ook! Dat ik die ooit nog live zal zien..
Dit wordt dan - shame shame - het eerste jaar dat ik er heen ga.
Vlak Golden Earring ook niet uit als liveband. En The Waterboys..
Goede line up zeg, heel wat anders dan hoe het ooit begon.

avatar van gigage
Dat wordt dan een lang weekend voor je als je ook nog naar Fortarock wil haha

buizen
Het is trouwens, ook weer 'lekker geprogrammeerd dan', gelijk met dat pretentieuze bluesfestival in Grolloo, echt heel dom.
En gelijk met Fortarock, gigage? Alles wat daar komt (behalve Babymetal) heb ik al eens gezien. Dave Lombardo speelt echter bij Suicidal Tendencies.. Maar ook dat is geen uniek optreden.
Denk toch dat het Retropop wordt, mooie line up en je verstaat de mensen tenminste.
Support your local festival.

avatar van gigage
Support your local festival
Dat doe ik dan ook, Nijmegen it is !

Maar Kid Creole met zijn coconuts had ik ook wel willen zien. Ten sharp? meh, not so much

buizen
gigage schreef:
(quote)
Dat doe ik dan ook, Nijmegen it is !

Fortarock vorig zomer geweest, geweldig festival hoor en die dag heerlijk bloody hot, geen spat regen.
Groot gelijk als je Nijmegenaar (o.i.d.) bent dat je dan naar Fortarock gaat.
Kid Creole & The Coconuts trekken me over de streep, altijd al live willen zien. En dat Europe headliner is, prima band.
Er is ook gewoon zo'n gigantisch aanbod des zomers aan allerhande festivals dat er gewoon keuzes gemaakt moeten. Soms best jammer maar als twee superacts op dezelfde dag/weekend op verschillende festivals spelen houdt het natuurlijk op.

avatar van gigage
Nou, ik ben geen Nijmegeneur, maar tis wel in de buurt inderdaad. De Goffert (park) heeft tegenwoordig zijn eigen treinstationnetje, wel zo praktisch.
Maar have fun met Europe, als je tenminste nog aan een kaartje kan komen want 'T giet vlot. (oh wat ben ik slecht in dialect)

avatar van vielip
Ja Europe headliner, daar stond ik best wel een beetje van te kijken eerlijk gezegd. Ik heb ook een donkerbruin vermoeden dat dit niet helemaal de bedoeling was. Dat ze eigenlijk met een (nog) grotere/breder publiek aansprekende headliner bezig waren maar dat ze dat om wat voor reden dan ook niet rond konden krijgen. Vandaar ook dat Kid Creole pas op het allerlaatste moment is toegevoegd aan de line up waarschijnlijk. Maar mij hoor je niet klagen hoor! Ik vind het fantastisch dat Europe mag headlinen. Er zullen die dag een hoop mensen met open mond van verbazing kijken. Dat kan haast niet anders. Ik gok dat het overgrote deel van het publiek het recente materiaal veel te heavy vind. Het gros van het publiek dat naar Retropop gaat komt echt alleen voor ouwe meuk. En daar moet je bij Europe nou net niet mee aan komen. Niet dat ze geen oude nummers spelen, maar ze hebben het vizier duidelijk gericht op de toekomst. Alleen heeft de grote massa dat niet in de gaten. Ik heb nu al zin om al die verbaasde blikken en gefronste wenkbrauwen te zien

buizen
Dat heb je heel goed gezegd, vielip. Ik schat ook in dat ze een The Final Countdown - periode feestje (retro: terug naar de jaren '80) verwachten maar inderdaad is Europe (terwijl ze The Final Countdown live nog wel steeds spelen) momenteel een totaal andere band: gericht op de toekomst, nieuwe ontwikkeling idd. Live een steengoede hardrockact.
Toch is Emmen goed bezig.
Sluit niet uit dat ooit Duran Duran of The Cure er eens staat.

avatar van vielip
Dat klopt, ze zijn zeker goed bezig daar! Ze hebben al meerdere grote bands gehad; Simple Minds en Status Quo als headliners als ik me niet vergis. En elk jaar veel volk dat er naartoe gaat. Heb al een paar keer op het punt gestaan om te gaan maar dit jaar denk ik dat het dat toch eindelijk van gaat komen.

buizen
Hier nog een tijdschema van vorig jaar, ook niet de minste namen trouwens, kun je zien dat je toch aardig wat bands voor je ticket krijgt.
Ben er ook nog nooit geweest, maar met deze programmering ben ik om.

avatar van haythijs
Naar ik begreep waren ze bij Retropop 'bezig' idd met Duran Duran te halen maar blijkbaar zijn deze momenteel niet op tour? Bryan Adams werd ook veel genoemd maar staat een week ervoor in Ziggo. The Cure en The Cult zouden ook op een bucketlist staan. Wellicht opties voor komende edities
Neemt niet weg dat je voor minder dan 50 euro een mooie line up hebt. Ben idd ook benieuwd naar Europe en Kid Creole, maar tegelijk ook een mooie afvaardiging uit de nederpop met Blöf, Frank Boeijen en Powerplay, die ik wel in de jaren 80 zag bij de Earring als voorprogramma
Oja, ook de Earring komt nog langs ?

avatar van haythijs
buizen schreef:

Denk toch dat het Retropop wordt, mooie line up en je verstaat de mensen tenminste.
Support your local festival.


Ook Drents met heul veul bier op? ?

avatar van nlkink
Gronings, Drenths, Twents en Achterhoeks is in feite allemaal Nedersaksisch. Komt wel goed dus.


avatar van haythijs
Ik ben er geweest. Maar ik moet bekennen dat ik weinig van Europe ken, behalve de hits uit de 80's. Heb ongeveer een half uur vooraan gestaan en daarna langszaam naar achteren gezakt. Prima show, Joey is nog prima bij stem. en ondanks dat ik dus erg weinig van hun repetoire ken, klonk het erg lekker.
Waterboys stonden voor hun op het podium, erg leuk!
Opvallend was wel dat de band waarvoor ik vooral kwam ( de Earring) wel een stukkie harder stond te spelen. Hoe hij het deed, dat weet ik niet maar hun geluidsman wist wel extra registers open te trekken. De PA stond behoorlijk hard. Overigens wel een (te) standaard greatest hits set van deze heren.
prima festival!

avatar van Rumour
Ik was er ook (voor de negende keer) en Europe had een prima show inderdaad, Joey erg energiek en goed bij stem. Ik ken alleen de vier hits, verder inderdaad hardrock die wat wenkbrauwen deed fronsen maar het gros bleef toch wel staan want die wilden als uitsmijter The Final Countdown horen. Dat was vorig jaar met Tom Jones wel anders, toen liep het veld leeg en bij Simple Minds het jaar daarvoor duurde het ook te lang voordat er iets bekends langskwam. Wel hoorde ik mensen zeggen dat ze liever Golden Earring als afsluiter hadden gezien. Voor mezelf moet ik zeggen dat met Rowwen Heze het feestelijk hoogtepunt van het festival was geweest, Europe was een lekker toetje dat ik niet helemaal heb uitgezeten tot het laatst. Tijdens Superstitious zat ik op de fiets terug naar huis.

avatar van vielip
Geen mensen naar het concert afgelopen november in Utrecht geweest?

avatar van gigage
vast wel, anders was het afgelast neem ik aan (ach wat flauw)

avatar van vielip
Flauw maar wel leuk

avatar van vielip
Europe staat 8 en 9 september op respectievelijk CityRock Eindhoven en Leeuwarden lees ik zojuist

avatar van vielip
Nieuwe single en tevens titelnummer van het aanstaande (nieuwe) album:

EUROPE - Walk the Earth (New Official Single) - YouTube

avatar van gigage
Vrijdag ga ik wel even een kijkje nemen in het klokgebouw. Heb me niet zo verdiept in het latere werk , ik laat me wel verrassen.

avatar van vielip
Ben benieuwd wat je er van gaat vinden. Met name omdat je je (nog) niet zo verdiept hebt in hun latere werk. Totaal andere band dan waar zo'n beetje de hele mensheid ze om herinnerd. Ik ga zaterdag in Leeuwarden een kijkje nemen trouwens. Alvast veel plezier

avatar van Killeraapje
Bij Europe - Walk the Earth:

De show gisteravond in Eindhoven was weer erg goed en energiek. Het blijft verbazend hoe goed Joey Tempest nog altijd in vorm is. De nieuwe single Walk The Earth werd op de geluidsband gespeeld aan het einde van het concert. Of mensen dat echt door hadden weet ik overigens niet. Maar het concert was in ieder geval super!

avatar van blondegod
Gisteravond in Leeuwarden ook een super concert! De 1e keer dat ik ze live zag maar heb echt genoten! Het was allemaal voorbij voordat ik het in de gaten had. Vooral veel ouder werk en niet veel nieuws op een paar nummers na. Ergens had ik verwacht dat ze nog een nummer van het nog uit te komen album zouden spelen, maar niet dus. Het zou kunnen dat walk the earth aan het einde op de geluidsband werd gespeeld, maar dat had (ook) ik niet in de gaten

avatar van viking1
Was ook in Leeuwarden, was gezellig en veel oude rockers.
Een goed georganiseerd festival, en gelukkig goed weer. Complimenten voor de organisatie.
Vond Ufo geweldig, de slag gitaren stonden de eerste 2 nummers veel te zacht gemixed, later goed geluid.
Bij europe stond het geluid perfect, sterke band een geoliede machine dat europe!! Rete strak optreden.
Veel oude nummers, vondt superstisitous geweldig. Helaas weinig nummers van het laaste album. Wel van de meeste Europe albums.
Mooie setlist!! Mooi einde met final countdown!!
Vond ook navarone een positieve uitschieter ( band om in de gaten te houden) living colour was goed maar niet mijn ding.
Fisher z was ook goed.
De blues band king of de world was n beetje n vreemde eend in de bijt vond in ik niet helemaal in het festival plaatje passen, wel goed maar meer voor n blues festival.
De rest van de band prima.
Maar Europe sterke live band.
Vrees dat dit berichtje verplaatst wordt naar concerten ha.
Gaat niet meer echt over dit album. Zie het wel.
Maar al met al een sterk festival, zeker volgend jaar weer naartoe.

avatar van vielip
Prima optreden weer afgelopen zaterdag op CityRock Leeuwarden. Ik was samen met m'n neef die Europe weleens live wou zien. Hij was danig onder de indruk. Het blijft geweldig om te zien hoeveel plezier de mannen hebben. En de band speelt en klinkt zo strak als...vul maar in
Het was de laatste show van het festival seizoen voordat in oktober het nieuwe album uit komt. Dus nog één keer genieten van nummers als War of kings, Hole in my pocket, Nothin' to ya en The second day. Ik verwacht namelijk niet dat deze nummers allemaal terug gaan keren in de setlist tijdens de komende tour. Een enkeling daargelaten. Meest verrassende nummer vond ik Wings of tomorrow. Titelnummer van het wat mij betreft beste Europe album. Hadden ze al een tijdje niet meer live gespeeld. Minpuntje was het ontbreken van Days of Rock & Roll.

avatar van gigage
Ter voorbereiding had ik de officiele videos van Europe van de post eightees op youtube laten passeren en had via internet radio al wel wat meegekregen. Dus helemaal onbeslagen kwam ik niet op het ijs, uhh op city rock Eindhoven dus. Nou zijn de live versies vaak wat energieker en songs zoals Last Look at Eden en war of kings komen dan ook goed uit de verf.
Het was ook een lekkere energieke set en songs als Bag of Bones en Not supposed to sing the blues bleven achterwege, gelukkig (Ik heb het idee dat Tempest op dat soort songs zich iets te serieus neemt als zanger namelijk).
Het album Wings of Tomorrow werd vertegenwoordigt met Scream of Anger en Wasted Time, heerlijk. Out of this world kreeg met Superstitious, Ready or not en Sign of the Times ook de volle aandacht maar Let the good times Rock ontbrak helaas. Al met al een leuke set, geen gekweel geen rare fratsen maar een band die weet waar ze voor staat. Veel "jong" publiek ook, dus er is nog toekomst voor Europe.

avatar van vielip
De 013 zat gisteravond een stuk voller dan ik vooraf had verwacht. Enkel het balkon zat dicht. Maar daar kunnen ook geen honderden mensen staan dus zoveel maakt dat ook niet uit. De band was in topvorm! Schitterend geluid; hard maar zuiver en perfect in balans! Mooie setlist die een prima dwarsdoorsnee geeft van wat de band allemaal heeft gedaan. Natuurlijk kun je altijd discussiëren over nummers die je persoonlijk liever wel of niet hoort maar dat hou je bij elke band. Wederom viel me op dat de nummers van de laatste 2 albums live veel en veel beter uit de verf komen. Al met al een heerlijk avondje! Voorprogramma King King was ook zeer verdienstelijk trouwens. Lekkere nummers en heerlijk gitaarspel van Alan Nimmo. En voor een support act ook een prima geluid. Zo hoort het!

Gast
geplaatst: vandaag om 04:40 uur

geplaatst: vandaag om 04:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.