menu
zoeken in:
avatar van B.Robertson
Ben de laatste tijd Jethro Tull geleidelijk aan het uitbreiden en had Stormwatch, A, en The Broadsword and the Beast van iemand geleend en een stuk of vier van de hoogst scorende albums zelf aangeschaft, vooropgesteld dat ik al twee topalbums had. In ieder geval hoorde ik wel een dalende lijn in die drie geleende albums en gingen ze wat aan me voorbij als op drie sterren niveau. Ga verder die ratings niet geven, dat doe ik alleen bij aankopen en gisteren was dat Benefit (voor luttel bedrag) op CD. Aangezien er niet op details wordt ingegaan past dit bericht beter bij de artiestendiscussies dan bij een album en heb ik mijn hart gelucht dat ik naar Tull luister, al zal het expertise van de kenners nooit verkregen worden.

avatar van Mssr Renard
Beste B.

Ik denk toch dat je bij de 'slechtste' albums bent gestart.

Benefit is zoveel malen beter dan die drie die jij noemt. Verder zijn de volgende platen absoluut de moeite waard:

- Stand Up
- Aqualung
- Living in the Past
- Thick as a Brick
- Minstrel in the Gallery
- Songs from the Wood
- Heavy Horses

En laat A en Broadsword maar voor wat het is.
Ik lees vanzelf wel wat je van Benefit vindt (dat is mijn lievelingsplaat).

avatar van B.Robertson
Mssr Renard van oudsher ken ik alleen Aqualung en later is daar Thick as a Brick bijgekomen.

De interesse werd aangewakkerd toen ik Heavy Horses van iemand leende en kort daarop Living in the Past op LP kocht, met in het kielzog Minstrel in the Gallery en Songs from the Wood op CD.

Daarna A Passion Play als Steven Wilson 15-track CD en werd huidig punt bereikt waar die drie albums geleend werden en Benefit aangeschaft.

Stand Up laat ik nog even open om nog wat te wensen over te houden, valt zo te bestellen maar om er tegenaan te lopen zoals Benefit in de platenzaak is uiteindelijk leuker. Heavy Horses kwam onlangs ook binnen omdat die zo goed voldeed en op het randje zit van (te)veel gedraaid in korte tijd. Daar is ook een bericht bij gepost, in de meeste andere gevallen is er vooraleerst een rating uitgedeeld tot ik wat eigen raak in Jethro Tull.



avatar van Mssr Renard
In Genres > Rock > Jethro Tull - Live shows:




Deze kwam ik tegen. Rond 1976 tourde Tull met de TullAvision in onder andere de VS. Ze traden op voor meer dan 50.000 mensen per show. Daarom zorgden ze ervoor dat de show ook op grote schermen te volgen was, voor de achterste rijen met mensen. Deze zijn getaped, en restored door de online Tull-community restored, remastered en whatnot.

Tull live in 1976, toch een ontzettend gave video om te zien. Jethro Tull als arenarock-band die geen arenarock maakt.

avatar van B.Robertson



Deze video vind ik intrigerend uit een tijd dat de doorstart vanaf 'A' op zijn einde liep en Anderson afgeraden werd omwille van stemproblemen met 'Under Wraps' op tournee te gaan. Het complete concert valt op YT te vinden als Jethro Tull - Live '84 The Capital Theater, Passaic, NJ met al vroeg een blokje van 'Under Wraps' aangevuld met een nummer van zijn soloalbum van het jaar ervoor. Gelukkig maar dat dat vroeg komt want verderop bij 'Skating Away on the Thin Ice of a New Day' is hij al aardig door zijn stem heen en daar zijn (vast) wel andere opnamen van. Van 'Nobody's Car' dan weer niet en 'Later, That Same Evening' vind ik weinig aan.

avatar van Mssr Renard



Cameraman: Jan de Bont


avatar van Mssr Renard
geplaatst:
Sadly, at the end of February, we must bid farewell to guitarist Joe Parrish James who joined the band in 2020, just in time for Covid! Now, 4 years later, Joe has decided to leave to concentrate on his own recording and producing work and to further the development of his folk-rock band Albion.

All of us in the band and crew wish Joe all the best and thank him for his hard work and creativity on stage as well as on the last two Tull albums in 2022 and 2023.

His place will be taken from March onwards by Jack Clark who has performed on bass guitar during some tours with the band in the last two years as well as currently playing second guitar, covering the keyboard parts while John O’Hara is temporarily unavailable.

Joe will keep us updated and informed as to his future work and we will post here links on this website and social media.

Bron: Joe Parrish James departs Jethro Tull - Jethro Tull - jethrotull.com


Gast
geplaatst: vandaag om 12:44 uur

geplaatst: vandaag om 12:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.