menu
zoeken in:
avatar van Teunnis
Wauw, dat klinkt dan wel als een festival dat ik ook maar eens oogluikend in de gaten moet houden.

khonnor
Ik ga dit jaar voor het vijfde jaar naar End of the Road. Je kan het bekijken als een oerversie van bijvoorbeeld Best Kept Secret. Lekker kleinschalig gehouden, een prachtige setting in de Engelse countryside, heel lekker eten, lekkere drank, heel goeie campingfaciliteiten, verrassingsoptredens (zowel gedurende dag op een paar kleine randpodia als ´s nachts na de reguliere optredens), veel niet-muzikale activiteiten (zoals comedy, film, boeklezingen) en natuurlijke een geweldige lineup.

meer info op: End of the Road | 2/ 3/ 4 SEPTEMBER 2016 LARMER TREE GARDENS - endoftheroadfestival.com

early bird tickets zijn spijtig genoeg al lang uitverkocht. de enige tickets die er nog zijn kosten 195 GBP. duur? jazeker. maar wel de moeite waard

avatar van Snoeperd
Gisteravond ben ik naar Joanna Newsom geweest. Echt een van die artiesten die nog hoog op mijn verlanglijstje stond om een keer live te zien. Dat kwam er dus ook van en het was echt fabelachtig mooi. Zo mooi dat ik het zelfs als een van de beste concerten die ik ooit heb gezien zou bestempelen. Op het podium stonden vijf virtuozen die ieder geloof ik minstens vijf instrumenten bespeelden. Met natuurlijk Joanna in het middelpunt (gekleed in een ouderwetse knalrode jurk) die haar virtuositeit op de harp (en piano) etaleerde. Joanna is trouwens een erg leuke dame, met de nodige humor, die ze gebruikte als er een foutje werd gemaakt of als ze naar het verkeerde instrument toeliep. En ze vond de Nijmegenaren erg aardig wat ik dan maar als een compliment opvat.

Ik had Divers al dan niet expres, nog niet heel veel geluisterd. En daar was ik eigenlijk wel blij mee, want live kwamen de nummers echt binnen en nu ik Divers vandaag weer beluisterd heeft, moet ik concluderen dat het toch alweer het vierde pareltje uit het Joanna-oeuvre is en eigenlijk op gelijke hoogte staat met de andere drie albums die ze heeft uitgebracht.
De nummers van Divers zijn misschien wel het meest orkestrale tot nu toe, dus niet verwonderlijk dat deze live meer dan uitstekend uit de verf kwamen. Daarnaast werden ook minder orkestrale nummers als Good Intentions Paving Company en Peach Plum Pear flink opgepitcht met een einde waarin de vijf bandleden helemaal losgingen (voor Joanna's doen dan hè).

Al met al, perfect concert waarin veel oude favorieten langskwamen (Peach, Plum, Pear,, Emily, Cosmia) maar natuurlijk nog meer oude favorieten niet langskwamen. Maar ja, wat wil je met zoveel goede nummers. En nog een leuke bijkomstigheid was dat de nummers die ze speelde van Have One On Me me nog nooit zo waren opgevallen, waardoor het kwartje tijdens het concert even keihard viel. (vooral bij Have One On Me).

Vijf sterren optreden.

avatar van Ataloona
Ze is kortgeleden bevallen van een dochtertje Blijft knap om zoiets 9 maanden geheim te houden. Zeker met zo'n bekende echtgenoot. Zal dus wel weer een aantal jaartjes duren voordat een nieuwe plaat komt... Hopelijk levert dit wel weer veel inspiratie op!

avatar van Rudi S
Ataloona schreef:
Ze is kortgeleden bevallen van een dochtertje Blijft knap om zoiets 9 maanden geheim te houden. Zeker met zo'n bekende echtgenoot.!

Die echtgenoot wordt daar niet dikker van.
Maar proficiat aan alle fans

avatar van Ataloona
Dat gaat lang niet in alle gevallen op mijn beste.

avatar van Rudi S
Oh, mijn ervaring is dat je er zelf alleen maar van afvalt

catchup
Leuk bericht, alleen jammer dat een nieuw album dan wat verder weg lijkt.

avatar van Snoeperd
Voor wie het nog niet via anders nieuwskanalen heeft gezien, Joanna Newsom speelde maar liefst 5 nieuwe nummers in het voorprogramma van de Fleet Foxes in LA, waar ze optrad als secret guest.
Ze speelden overigens ook Good Intentions Paving Company later op de avond met de Fleet Foxes. Moet een behoorlijk epische avond geweest zijn.

Hopelijk betekent dit dat het nieuwe album niet ver weg is. Voor mij in ieder geval het beste nieuws van de afgelopen jaren.

Joanna Newsom Plays First Show Since 2020 as Fleet Foxes’ Surprise Opener | Pitchfork

Gast
geplaatst: vandaag om 09:35 uur

geplaatst: vandaag om 09:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.