menu
zoeken in:
neo
Las recentelijk dat er een documentaire over Gerrard is gemaakt. Zie hier de site

E.Norton
Welk album raden julie mij aan van Lisa Gerrard

Alvast bedankt.

avatar van Saldek
Nou, ik heb je lijst bekeken, en ik kan je zeggen dat ik de muziek ervan óf niet ken óf het heeft in de verste verte niet met Lisa's genre van doen. Wat ik je kan zeggen dat ik weet is dat zij mede verantwoordelijk is voor de filmmuziek van 'Ali' met Will Smith en voor de film 'Gladiator' met Russel Crowe. Dan krijg je wel een aardig idee van haar globale muziekstijl. Het album dat deze dans ontspringt is het eerste soloalbum van haar, 'The Mirror Pool', waar nog duidelijk de invloeden aanwezig zijn van haar samenwerking met Brendan Perry, een band genaamd 'Dead can dance': oosters beïnvloed, soms donker, soms verlichtend met een knipoog naar klassieke muziek en een ietwat gothic tintje, waarmee Dead can dance hun ouvre begon.
Als je nog steeds iets wil leren kennen van Lisa, dan zou 'A thousand roads' een goede start zijn, omdat naar mijn mening van haar soloprojecten dat haar meest directe album is. Maar nog altijd gaat mijn voorkeur uit naar haar tijd in Dead can dance. Als kennismaker daarvan zijn de verzamelaars 'Wake' en 'A passage in time' beslist aan te raden. Maar verwacht geen sound als John Legend, Rihanna, Jay-Z of weet ik veel wat. Toch als je er voor open weet te staan is het beslist een verrijking in de beleving van goede en bovenal zeer originele muziek.

neo
Saldek schreef:
Als je nog steeds iets wil leren kennen van Lisa, dan zou 'A thousand roads' een goede start zijn, omdat naar mijn mening van haar soloprojecten dat haar meest directe album is.

Wat niet echt een soloproject te noemen is, tenzij je alles buiten Dead Can Dance zo zou noemen, wat niet helemaal logisch is.

Ik zou vooral niet persee specifiek met een bepaalde cd beginnen, maar gewoon zomaar een volgende cd uitkiezen. Met als aantekening dat Whale Rider minder haar stem bevat, maar meer haar composities en niet door iedereen die van haar werk zo hoog in het vaandel staat.

avatar van Saldek
Klopt, het gros van haar solowerk is 'in samenwerking met'. Het is het gemak van een DCD-fan om alles erna 'solo' te noemen.
Waarom ik de twee van DCD heb aangeraden is omdat DCD zo'n omvattend ouvre heeft. Omdat het zo breed is zou je met een enkele cd een misleidende indruk kunnen krijgen. Neem nu Aion en Within The Realm Of The Dying Sun........beide schit-te-rend, maar niet met elkaar te vergelijken als je het mij vraagt. En bijv. een Alicia Keys-fan zal zich wat sneller comfortabel kunnen voelen in iets als 'Into the Labyrinth' dan in 'Splean and Ideal'.
Als men mij toen opzadelen zou met 'Splean and Ideal' zou ik never nooit mijn deuren hebben geopend naar deze fantastische muziek.
Dus..........een verzamelaartje.......misschien wel zo relaxed.

Aquila
Op het IFFR-2011 draait 'eenmalig' de film "El Niño de la Luna" van Agustí Villaronga uit 1989 met muziek van Dead Can Dance (een nimmer uitgebrachte soundtrack) en Lisa Gerrard speelt ook nog eens één van de hoofdrollen. Het is een omstreden film (ik weet niet precies waarom), maar hij is nauwelijks te zien en te vinden (bestaat niet op DVD ook niet in Spanje). Er zijn drie vertoningen: donderdag 27 januari, dinsdag 1 februari en zaterdag 5 februari. Hier staat verdere info. Ik heb een kaartje voor dinsdag, lijkt me dat je er snel bij moet zijn.


avatar van raymondkeuters
Zie hier voor kaarten:

Theater Haarlem - theater-haarlem.nl

Ik heb ze al!!

avatar van raymondkeuters
Concert is gecancelled....

avatar van herman
Yup, was al even bekend. Zie ook de pagina van Dead Can Dance. Rare zaak.

avatar van raymondkeuters
Het concert van Lisa mag dan misschien niet doorgaan; er is nog beter nieuws!!!!


DEAD CAN DANCE NEW ALBUM AND TOUR FOR 2012 - The Brendan Perry Forum - forum.brendan-perry.com

Een tour is prachtig, maar een nieuwe cd is helemaal fantastisch!!!



avatar van Michiel Cohen
Weet iemand op welk album Aria staat? De track staat wel op de soundtrack van de film Layer Cake.

neo
Staat alleen op cd uitgaven van Layer Cake.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:40 uur

geplaatst: vandaag om 10:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.