menu
zoeken in:

avatar van Cygnus
Low komt 22 januari naar Nederland voor een optreden in de Catharinakerk in Eindhoven.


De Amerikaanse band LOW sluit in de Eindhovense Catharinakerk het prestigieuze Heartland Festival af dat van 4 oktober tot en met 25 januari 2009 in Eindhoven plaatsvindt.
Voor het slotconcert van LOW is een uniek programma gemaakt waarin 8 koorzangers van Vocaal Lab een rol spelen. Ook Dominik Blum, organist en dirigent van Steamboat Switserland en 2 slagwerkers sieren het programma. Het project staat onder artistieke leiding van de Amerikaans-Nederlandse componist David Dramm.


Ik denk dat dit behoorlijk geniaal gaat worden.

Kaarten

(verwijderd)
Heeft er nog iemand twee kaartjes over voor Low op 22 januari in Eindhoven? PM me, ik koop ze graag over.

avatar van Cygnus
Waarschijnlijk kunnen we dit jaar een nieuwe Low verwachten:

"Low will be recording this winter, hopefully have something out late 2009."


Bron: http://www.chairkickers.com

avatar van Paalhaas
Vandaag met een mooie MuMe-delegatie (shinybeast, shinybeauty, Cygnus, yasper, Omsk, Lukas, Koenr, nevyn & yours truly) naar het Low-concert in de Catharinakerk in Eindhoven geweest. Het was grandioos! Prachtige setting, belichting en akoestiek. Bovendien werd de band (zij het zeer spaarzaam) bijgestaan door een koor (traditioneel gesitueerd boven de ingang van de kerk) en waren er tevens een tweetal percussionisten en een stel achtergrondzanger(es)s(en) van de partij. Het concert begon geweldig (Amazing grace is toch wel de perfecte opener!) met een hoop Low-classics van Trust en Things we lost in the fire. Wat later kwamen ook van The great destroyer en Drums & guns enkele van de beter nummers aan bod (Silver rider, Belarus, Breaker, Pretty people (tijdens die laatste liepen er diverse vrijwilligers met megafoons door de kerk die allerlei namen van profeten, soldaten en wat dies meer zij fluisterden (cf. de tekst van het nummer), wat een erg leuk effect gaf)). Tegen het einde van de show werd het wellicht een wat al te grote Drums & Guns-show (10 nummers zijn ervan gespeeld!), maar de pret mocht dat allerminst drukken: 6x Trust (toch mijn persoonlijke favorietje), waaronder ook de wat minder toegankelijke tracks als The lamb en Shots & Ladders, allebei hoogtepunten in de show. Effe geen tijd voor meer commentaar, hier is in ieder geval de setlist:

1. (That's how you sing) Amazing grace (T)
2. Sunflower (TWLITF)
3. In metal (TWLITF)
4. Candy girl (T)
5. Dinosaur act (TWLITF)
6. Kind of girl (TWLITF)
7. Point of disgust (T)
8. Whitetail (TWLITF)
9. Canada (T)
10. Belarus (D&G)
11. Breaker (D&G)
12. Silver rider (TGD)
13. Shots and ladders (T)
14. July (TWLITF)
15. Pretty people (D&G)
16. Take your time (D&G)
17. Monkey (TGD)
18. Everybody's song (TGD)
19. The lamb (T)
20. Violent past (D&G)
21. Laser beam (TWLITF)
22. In silence (D&G)
23. Always fade (D&G)
24. Dragonfly (D&G)
25. Murderer (D&G)

26. My love (is for free) (NIEUW)
27. Sandinista (D&G)
28. When I go deaf (TGD)

D&G (Drums & Guns) 10
TWLITF (Things we lost in the fire) 7
T (Trust) 6
TGD (The great destroyer) 4
NIEUW 1


avatar van Lukas
En dan hebben we dix en zijn twee dikbuikige veertigers zelfs nog gemist. Bij deze avond past inderdaad maar een smiley:

avatar van dix
dix
De dikbuikers lieten me niet gaan. Maar het genoegen was wederzijds, ik had ze al een hele tijd niet gezien. Ze hebben me naar binnen gesleept bij The Rambler, een soort jeugdhonk met een open podium.

avatar van Omsk
Wat komen die nummers goed uit de verf live zeg. Ik heb wel een beetje de verkeerde albums uitgezocht bij het inluisteren (op Trust na), maar er viel genoeg te genieten.

De tijd leek te vliegen .

avatar van dix
dix
Paalhaas schreef:
Het concert begon geweldig (Amazing grace is toch wel de perfecte opener!)


Alles was even grandioos, behalve de setopbouw....

Ze hadden natuurlijk ook kunnen openen met Pretty People. Met die megafoontjes is dat zeker een stijlvol welkom. Amazing Grace is werd heel subtiel gebracht, dat had ik op een gegeven moment wel als rustpuntje kunnen gebruiken. Maar ja, die was al gepasseerd. Ik vond Murderer werkelijk angstaanjagend mooi gespeeld. Idem dito voor Shots & Ladders, met dat geluidsinferno op het eind ... dat die kerk er nog steeds staat! Had imho een goeie afsluiter van de set geweest. Met zo'n krankzinnig lange set is een goeie opbouw belangrijk. Daar viel hier en daar nog wel iets te verbeteren.

avatar van Lukas
Omsk schreef:
De tijd leek te vliegen .


Vooral als je een mobiele telefoon hebt die drie kwartier voorloopt

avatar van Paalhaas
Omsk schreef:
De tijd leek te vliegen .


avatar van Cygnus
Ik kan me alleen maar bij bovenstaande reacties aansluiten! Wat een briljant concert was het! Hoogtepunt was Shots & Ladders, wat een tsunami aan geluid aan het einde van dat nummer!

Daarnaast was ook het treffen met de vele mume'ers weer erg gezellig!

avatar van Omsk
Shots & Ladders was inderdaad geweldig/navrant/fenomenaal.

avatar van dix
dix
Ik heb me trouwens tijdens het concert zitten realiseren dat het huidige Low wel wat wegheeft van de laatste incarnatie van The Swans. Zo'n nummer als Lamb en op de wijze waarop dat gebracht werd ... het leek weer even Paradiso ruim 10 jaar geleden. Ook qua bezetting zijn er wel wat overeenkomsten, in de wijze waarop Mimi's vocalen worden ingezet (alleen zingt zij zuiver).

Grote verschil is dat The Swans vanuit een volstrekt noise-vertrekpunt uiteindelijk bij zulke majestueuze muziek uitkwamen, en dat Low begonnen is met een palet van uitermate spaarzame middelen om later tot een vergelijkbaar resultaat te komen.

avatar van Paalhaas
Kunnen we in de nabije toekomst nog een nieuw album verwachten? Toch alweer 3,5 jaar geleden...

avatar van dix
dix
Paalhaas schreef:
Kunnen we in de nabije toekomst nog een nieuw album verwachten? Toch alweer 3,5 jaar geleden...


Ja dus ...
En een tour, zelfs opnieuw in de Catharina kerk in Eindhoven. Trouwe kerkgangers zeg maar ...

avatar van Paalhaas
Vanavond Low gezien in Doornroosje. Met enige afstand het minst magische Low-concert dat ik heb meegemaakt. Ik snap best dat ze hun nieuwe album willen promoten, maar om het nou op één nummer na compleet in de setlist te verwerken vind ik echt wat te ver gaan (al lag het in de verwachting, want het vorige optreden was het idem dito met de D&G-nummers). Te meer aangezien ik er nu toch wel duidelijk uit ben dat C'mon tevens met enige afstand hun minst magische album is. Op het risico af als zure conservatieveling te worden bestempeld wil ik Sparhawk en consorten er toch nog maar eens even op wijzen dat ze een fantastisch, omvangrijk repertoire hebben van vóór 2005. De eerste driekwart van hun oeuvre hebben ze vanavond eigenlijk gewoon links laten liggen, op de verrassende toegift "Shame" na dan (het oudste nummer dat ik ze ooit heb horen spelen).

Setlist:

1. Nothing but heart (C)
2. Nightingale (C)
3. You see everything (C)
4. Monkey (TGD)
5. Silver rider (TGD)
6. Witches (C)
7. Especially me (C)
8. $20 (C)
9. Pissing (TGD)
10. Last snowstorm of the year (T)
11. Try to sleep (C)
12. Majesty/Magic (C)
13. Something's turning over (C)
14. California (TGD)
15. Murderer (D&G)

16. Sunflower (TWLITF)
17. Shame (LD)
18. Violent past (D&G)

C'mon 9
The great destroyer 4
Drums & guns 2
Things we lost in the fire 1
Trust 1
Long division 1

ps. Een fraai voorprogramma trouwens van onze eigen Brabantse Chantal Acda, alias Sleepingdog! Het leeuwendeel van haar werk behelst mooie zwaarmoedige en melancholische pianoballades. Hulde aan het publiek ook dat goed begreep dat deze muziek niet werkt als het niet muisstil is!

avatar van Cygnus
Gelukkig ben ik gisteren toch maar gaan quizzen en het maakt de keuze voor Belle en Sebastian op Primavera weer een stukje makkelijker.

avatar van madmadder
Was voor mij de eerste keer dat ik ze zag en ik vond het toch wel heel erg mooi hoor. Maar misschien ligt het juist daar aan

avatar van TJN
TJN
Betoverend.. kan het niet anders zeggen.. betoverd stond ik gisteravond (maandag 23 mei) in Doornroosje te luisteren naar wat Low werkelijk op podium neer kan zetten. De sfeer zoals via de albums door mijn speakers naar mijn oren tot mij komt.. precies dat kunnen zij live maken. Dezelfde sleep, het gedragen donkere met hier en daar een flinke rauwe rand.. de symbiose in de samenzang.. de warmte, de overtuiging.. het kille en de woede.. zij doen het. Ik vroeg me aan het begin van het optreden af.. hoe krijg je dat voor elkaar op zo'n mooie dag als het gisteren was? Alan zet in met zijn gitaar, distortion, begint te zingen.. I'm nothing but heart.. Mimi valt bij met drums en zang, Steve ontzettend disciplinair minimaal Bass.. subtiel maar wel degelijk aanwezig, wat een klasse.. als laatste de mij onbekende orgelman.. vervolgens loopt de trein. Ik geloof dat alle liedjes van dit nieuwe album gebracht werden, daarnaast nog werken van Great Destroyer, Trust en wat ouder werk wat me wel bekend voorkwam maar niet direct weet te plaatsen. Hoogtepunt vond ik vooral het nummer majesty/magic. Wat een geweldig donker zware sfeer heeft dat nummer, wat een draagkracht.

Ik vind het zo vervelend dat ik vanavond weer mag gaan luisteren in de Catharinakerk in Eindhoven 't't't't

avatar van TJN
TJN
Gisteravond in de Catharinakerk leek het Low moeilijker af te gaan dan in het kleine Doornroosje. De akoestiek in zo'n grote kerk is heel lastig, ik had het genoegen Alan en Eric (de eerder voor mij onbekende orgelman) vooraf buiten de kerk te spreken toen ik mijn fiets ging stallen, hij vertelde me al dat het geluid het beste zou zijn dicht bij het podium. Verder er vanaf zou men alleen het geluid horen zoals dat in de rest van de kerk ook te horen is. En zo was het ook, gelukkig zat ik op de 3e rij en had goed uitzicht op het gebeuren. Een metertje naar voren zou meer in de reikweidte geweest zijn van de speakers op de verhoging. Buiten dat, heb ik wederom kunnen genieten en ondanks de moeite die ze in het spel hadden die ik dacht te zien, waren er genoeg momenten dat ik dacht wauw, vet, dat zou ik ook wel willen kunnen, die sfeer neerzetten, dat gitaarspel. Super. Het waren naar mijn mening vooral de wat ingetogenere nummers die goed tot zijn recht kwamen. Ze speelde nagenoeg dezelfde set als de dag daarvoor met als uitzondering de nummers tijdens het toegift, Canada en.. het nummer ging over wanneer hij doof zou zijn.. titel even kwijt. Murderer kwam ook voorbij, Great Destroyer.. Leuk ook om de man een keer gesproken te hebben, hij vertelde me dat C'Mon op dezelfde lokatie (in een kerk) is opgenomen als Trust, vandaar de erg mooie productie van dit album die overigens bij mij beter klinkt dan bijvoorbeeld Let England Shake van PJ Harvey.

avatar van E-Clect-Eddy
Er is een kerstsingle uit Some Hearts (at Christmas Time)

Met Mimi die de leadvocal heeft (en met geluidseffecten op die stem!!) en veel elektronische effecten. Het is een stap in een heel andere richting voor Low. Maar bevalt wel meteen bij de eerste beluistering.

avatar van E-Clect-Eddy
Low heeft een cover uitgebracht van Al Green's Let's Stay Together met een leadvocal voor Mimi. De opbrengst van de nieuwe versie gaat naar een goed doel (NAACP). Haar stem stem klinkt iets lager dan normaal en er zijn veel meer ambient synths soundscapes te horen, het is net of Alan hierop niet mee doet.

Op Youtube staat al een paar jaar een eerdere versie van hun cover... maar de nieuwe versie is vooralsnog zonder video en alleen nog te streamen.

avatar van E-Clect-Eddy
Double Negative komt eraan op 14 september (net ingediend om toegevoegd te worden),

Er is al een single uit met de eerste 3 nummers van het nieuwe album
Zo te horen slaan ze een andere, veel meer experimentele, weg in dan de eerder aangekondigde album met nummers van/voor/met (kerk) orgels.

avatar van dix
dix
Heavy stuff

avatar van E-Clect-Eddy
Benefiet single van Thor (Harris) & Friends + Low + Jolie Holland.

Volgens mij is de versie op Spotify iets anders dan die op YouTube / Bandcamp.

Mystery Train - "Lower" remix (feat. Low, Jolie Holland) | Thor Harris op Bandcamp

Thor & Friends - Mystery Train (feat. Low, & Jolie Holland) [Official Video] - YouTube
Gast
geplaatst: vandaag om 01:33 uur

geplaatst: vandaag om 01:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.