menu
zoeken in:
avatar van pjh1967
Bij Martha Wainwright - I Know You're Married But I've Got Feelings Too (2008):

Martha Wainwright Doornroosje/Nijmegen 30 mei 2008.

Daar staat ze dan, alleen met gitaar, voor een net niet uitverkocht Doornroosje. Zwart bloesje met korte mouwen, kort zwart tule rokje met witte stippen, witte legging, halfhoge donkerrode laarzen en haar haar koket opgestoken met een paardenstaartje. Vol verbazing van haar verschijning en het openingsnummer I Wish I Were staar ik haar ademloos aan om anderhalf uur later weer een hap adem te nemen en te concluderen dat dit toch wel één van de betere concerten is die ik ooit het gezien.

Martha staat zelfverzekerd op het podium, bijna constant met een “big smile” op haar gezicht. Ondanks dat ze geinend met haar begeleiders en met binnenpretjes die liefelijk naar buiten stralen op het podium staat, worden de song toch serieus en zeer intens ten gehore gebracht. Vooral de franstalige liedjes geven haar een ongekende gedrevenheid en lijkt het alsof de nieuwe Edith Piaff is opgestaan. Die gedrevenheid doet het ook goed in de nummers die solo worden gespeeld (opener I Wish I Were, Tower Song, Far Away en This Life).

Tijdens de nummers door is er ook tijd om met het publiek te communiceren en schijnt ze zeer op de hoogte te zijn van waar ze deze avond is (oudste stad van Nederland, ooit tijdelijke woorplaats van Nina Simone, bekende brug). Wat een verademing met de bekende “Thank You” en “Have A Good Night” die veel bands amper kunnen uitbrengen, laat staan dat ze weten waar ze zijn die avond.

Na afloop van See Emily Play, waarbij ieder bandlid een ander instrument bespeelt, wordt het drumstel baldadig doch vakkundig van z’n verhoging getrapt en laten de heren Martha achter met een blik van “wat moet ik hier nu mee?”. Daarna volgen gelukkig nog twee ijzersterke songs met enkel piano-begeleiding.

Met uitzondering van Niger River en Love Is A Stranger worden alle songs van I Know You Are Married But I’ve Got Feelings Too gespeeld aangevuld met de sterkere songs van haar debuut cd uit 2005, (het mij onbekende) Adieu Mon Coeur en Stormy Weather die ze ook op haar broers Rufus Does Judy At Carnegie Hall vertolkt.

Setlist:

I Wish I Were (solo)
Bleeding All Over You
Comin’ Tonight
Jesus And Mary
Hearts Club Band
When The Day Is Short
So Many Friends
In The Middle Of The Night
Tower Song (solo)
Far Away (solo)
This Life (solo)
Adieu Mon Coeur
Jimi
Factory
The George Song
You Cheated Me
G.P.T.
---
Bloody Mother Fucking Asshole (solo)
See Emily Play
Dis, Quand Reviendras-Tu? (met piano)
---
Stormy Weather (met piano)

Na afloop de setlist laten signeren. Een mooi souvenir van een al even mooie avond.

avatar van aERodynamIC
Mooi geschreven. Ik heb haar één keer live mogen zien als voorprogramma van broer Rufus. Ondanks dat dat toch een soort thuiswedstrijd was kreeg ze het publiek muisstil en wist ze iedereen te betoveren. Dis, Quand Reviendras-Tu? bezorgde mij zelfs vochtige ogen en dat gebeurt niet snel.
Een paar dagen later stond ze in Rotown. Ik ben toen niet gegaan en dat bleek maar goed ook want zoals wel vaker daar werd er flink door de nummers heen geouwehoerd en scheen Martha daar zwaar geirriteerd door. Lijkt me zo zonde.
Deze keer is het blijkbaar langs me heen gegaan en heb ik wat gemist.

LocoHermano
Was er ook bij in doornroosje (voor mij om de hoek), had nog nooit haar muziek gehoord, maar ik was behoorlijk onder de indruk. Mooie strot.

Thijssie024
Het was idd een fantastisch concert, heb ook maar meteen beide albums gekocht, waarvan de nieuwe me al veel doet.

avatar van Deranged
Martha Wainwright Wolves ft Rufus Wainwright Visualizer - YouTube

Nieuwe track met broer.

Heel aardig en fijn om dat door mij zo geadoreerde stemgeluid weer te horen.

Nieuwe plaat zou zeer welkom zijn aangezien haar laatste paar toch een aantal songs bevatten die rechtstreeks tot mijn ziel spreken.

Qua vrouwelijke artiesten en stemmen gaat het voor mij tussen deze en Katie Melua.

Deze schrijft ook nog eens zelf en meer dan eens finaal raak dus ik denk toch deze.

Al is Katie ook helemaal geweldig en een groots geschenk voor de wereld, uiteraard.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:36 uur

geplaatst: vandaag om 03:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.