menu
zoeken in:
avatar van brooklyn
Wat is deze man toch een ongelovelijk getalenteerde producer. Muzikaal en spacend... er zit weinig slechts tussen.

avatar van herman
Ja, hij heeft echt een aantal fantastische dingen gemaakt. Ik heb nu een paar dingen gehoord en het is allemaal erg goed:

Decompression
Followed By Angels
Marionette
Return Of The Zombie Bikers

En laatst de remix van Joel Mull's The End Has Begun.

Jij nog aanraders?

avatar van brooklyn
Sub Atomic, ik ben verslaafd aan die plaat...

Freedom Engine is ook vet..

avatar van herman
Ik ontdek nu net Behind The Mirror. Echt heel goed, heeft ook iets angstaanjagends, dat nummer. Als na een minuut of 2 de baslijn erinkomt...

Zal het EP´tje even toevoegen.

avatar van T.O.
Ik ben zelf vooral fan van "Gemini", zijn meest detroit-achtige, relatief kalme, plaat. En Zombie Bikers blijft altijd vet

Check ook eens zijn dingen in de groep Cobblestone Jazz (die 5 mei in A'dam komen!). Dat gaat wat meer de experimentele kant op, met veel deep house, avant-garde en (jawel...) jazz-invloeden

avatar van John Doe
Echt mooi live die groep (waar Mathew Jonson in zit), ik ga het luisteren.

avatar van T.O.
Heb je ze gezien ja? Vertel vertel!

avatar van John Doe
Een energieke groep en zo is de muziek ook. De muzikale behandeling van ze viel erg bij mij in de smaak. Heel eclectisch hoe ze bassen, hats, claps, effecten, jazzy piano akkoorden of gepingel en toffe acid (bass)lines door elkaar gebruiken. Want wat kwamen die dingen vaak en goed samen door drie beweeglijke mannen achter 1) keyboard en vocoder voor noise vocalen, 2) laptop en mixer, 3) mixer en daarop aangesloten mixer en effectenpaneel.

Ze speelden hun eigen nummers vloeiend in elkaar over en bouwden een lange set waarbij ze veel improviseerden. De muziek was vol van climaxen, bevatte bij vlagen geniale stukken en was als geheel van zeer hoge kwaliteit. Ze hadden de macht om steeds een stompende beat erdoor te gooien en daar beloning voor door het publiek te krijgen, maar ze waren duidelijk bezig met het maken van rijke muziek met muzikale visie, zo werd er ook een ambient stuk tegen het einde ingelast van een paar minuten.

Een echte live sensatie.

avatar van T.O.
Klinkt alsof ik echt iets gemist heb Volgende keer beter dan maar!

avatar van John Doe
Ik kende Cobblestone Jazz nog niet voor het optreden, maar ben het nu aan het luisteren. Op studio-opname klinkt het anders, zoals een mede enthousiasteling mij afgelopen nacht ook vertelde. Wat rustiger en zeker ook érg mooi.

Mathew Jonson trok me niet zo erg voorheen toen ik wat van hem probeerde, maar nu maar weer eens proberen, te beginnen met de Gemini EP

avatar van John Doe
...okee, klinkt goed

avatar van herman
Marionette op YouTube. Geen clip, maar wel het nummer. Echt een hele dikke aanrader voor mensen die hem nog niet kennen, maar wel van electronische muziek houden.

avatar van John Doe
Een mooi bekoeld techno nummer. Als Aphex Twin minimal techno zou maken, zou het ongeveer zo kunnen klinken.

avatar van herman
Misschien een raar kruisverband, maar die melodielijn (vrij snel en qua sfeer) heeft bijna iets modern klassieks, vind ik. Doet me qua sfeer wel wat denken aan Wim Mertens' Maximizing the Audience (als je het niet kent een keer opzoeken, erg mooi). Staat helaas niet op YouTube, alleen in deze mix (beats wegdenken).

avatar van John Doe
Vrij grootse remix heeft de man gemaakt van Plaid's Dragon Chase Beetje de zogenaamde idm kant op zoals z'n nummer onder de alias Midnight Operator

avatar van herman
Mathew Jonson goes old school hiphop




-> Herman voegt toe aan zijn goede voornemens voor 2008: Mathew Jonson live zien.

avatar van John Doe
Prachtig, lekker alle kanten op, als het maar goed is. In principe hebben stijlen als house, techno, electro, jungle, hiphop en jazz ook eenzelfde kern.

avatar van John Doe
hier tref ik trouwens een stukje aan dat is opgenomen van de 5 mei set waar ik bij was




Het lijkt een soort aansluitend nummer of alternatieve mix van India In Me te zijn, op het einde gaat het daar in over. Verder hoor je wat van de noisieness en energie van hen die nacht

Op 5 Days Off daarna waren ze een stuk minder spannend helaas

avatar van T.O.
herman schreef:
Mathew Jonson goes old school hiphop


Vet Zal 2008 ons de terugkeer van hiphouse brengen?

Toen ik hem live zag in Club 11 draaide hij ook een soort italo-track met vocalen, nooit achter gekomen wat dat nu precies was.

Mathew Jonson heeft me betoverd met zn optreden tijdens de laatste nacht in Club 11, wat was dat vet. Moet duidelijk mee van hem beluisteren, ken tot nu toe alleen Marionnette (fantastisch nummer ) en Return of the Zombie Bikers.

avatar van T.O.
In de KO komen er nog een paar langs

avatar van herman
Lang interview bij ResidentAdvisor.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:43 uur

geplaatst: vandaag om 20:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.