menu
zoeken in:
avatar van Yak
Yak
Ik schaam me rot. Ik kom nota bene uit Eindhoven, waar Motorpsycho zo eens in het jaar wel eens komt spelen, en ik heb ze gewoon nog NOOIT live gezien.

avatar van herman
Ik zit er eigenlijk op te wachten tot ze weer 's komen. Ik heb ze 9 keer gezien, maar de laatste keer is alweer een tijdje geleden. In augustus in Oslo. Ik was daar toen op vakantie en ze speelden daar toen toevallig op een festival. Was een erg apart optreden, want ze speelden maar een uur en alleen maar de korte nummers, terwijl ze bij een gewone clubtoer eigenlijk altijd wel 2enhalf uur of langer spelen en dan ook wel de uitgesponnen nummers en improvisaties doen.

avatar van herman
Van http://motorpsycho.fix.no:

To psychonauts, journalists and whoever else it might concern.

As of March 2005 Håkon Gebhardt is no longer a member of Motorpsycho. He feels his involvement with Motorpsycho has reached its natural conclusion, and prefers to continue his work with HGH and the various other projects he has been involved in since the last Motorpsycho album and tour proper in 2002. There is no animosity between Geb and the band, we are still the best of friends, and Motorpsycho wishes him all the best in his new musical pursuits. Hans Magnus 'Snah' Ryan and Bent Sæther fully intend to keep on being Motorpsychos, and are currently hard at work writing new material. No replacement for Geb is yet confirmed.

When the motorpsycho system is running, it is an all-absorbing process for everyone. When the time came to start working on material for the next album, Geb found that his heart wasn't in it, that he didn't have the energy required, and decided to leave. Being the gentleman he is, he recognised his inability to fully commit to the band and did the right thing. Over the last years he's found other outlets for his creativity that are closer to what he really wants to do in music, and I know he feels - like we do - that if you're not 100% dedicated, you might as well leave it alone. Snah and I respect, understand and under the circumstances agree to his decision: any band needs to fire on all plugs to work, everything else is just a waste of time for everyone. We will obviously miss him, though. He was very important in shaping Motorpsycho as we know it over the last 14 years, and whoever replaces him, has some enormous shoes to fill.

Motorpsycho has no touring commitments to fulfill at the moment, and it's impossible to set an E.T.A. on the next Motorpsycho album right now. We have to get our heads around this before anything can happen.
It'll take some time, but we have full confidence in our ability to
keep the band going and to do it right. Both Snah and I feel that
Motorpsycho still is a valid creative force and will dedicate all our
energy to keeping it that way.

Gebhardt will tour Germany with HGH in April.

Bent

--

Ik schrok hier nogal van. Bent, Snah en Gebhardt waren voor mij toch een soort onverwoestbare drie-eenheid. Ik gun Geb het beste, bedank hem ook voor al het moois, maar ik vrees dat wie hem ook gaat opvolgen (er wordt gesproken over de drummer van jaga jazzist), dit het begin van het einde is. Een drummer van dat kaliber vervang je niet zomaar. Zouden ze ooit nog van die geweldige liveconcerten gaan geven?

avatar van lebowski
herman schreef:
Ik zit er eigenlijk op te wachten tot ze weer 's komen.

3 mei Paradiso! Maar dat wist je waarschijnlijk al. Ik heb kaartjes en heel veel zin. Draai nu snoeihard B.S.

avatar van herman
Ik heb nog geen kaartjes, maar ben wel van de partij.

Ben heel erg benieuwd, dit wordt de eerste tour met de nieuwe drummer.

Sietse
duur zeker?

avatar van herman
18 euro. Kan me herinneren dat ze vroeger iets goedkoper waren (13/14 euro, 30 gulden), maar ik heb ze onderhand al bijna 4 jaar niet meer gezien, dus ik wil wel weer.


avatar van The Scientist
The album will be available on CD, double vinyl and digitally and will be followed by a European tour and various festival gigs. Check our tour dates page regularly, because all tour dates will go online as soon as they have been officially confirmed.


avatar van herman
Alhoewel ik de laatste paar albums niet zo gek veel gedraaid heb, ben ik toch wel weer benieuwd.

avatar van Cygnus
29 mei in Tivoli Oudegracht te Utrecht!


avatar van herman
Heet hij Bart?

Daarmee ging ik o.a. naar mijn eerste MP-concert en hij heeft ook een tattoo op zijn rug.

avatar van Yak
Yak
Geen idee, stond op Momi.

avatar van herman
Hij had een tribal, bedenk ik me nu (de MP-tribal).

avatar van Cygnus
Wat een concert gisteren in de Effenaar. Indrukwekkend dat drie man zo'n geluidseruptie weten te creëren. Met name het retestrakke drumwerk van Kenneth Kapstad en de verrukkelijke gitaarjams van Hans Ryan vielen daarbij op. De 4 of 5 laatste nummers voor de toegiften waren stuk voor stuk ellenlang uitgesponnen nummers waarin Ryan alle ruimte kreeg om op gitaar te excelleren. De nummers van Little Lucid Moments bleven goed overeind en klinken live een stuk vetter dan op plaat, met name Year Zero is live om te smullen... En als je na tweeënhalf uur van dat geweld nog in een extra toegift wordt getrakteerd op het schitterende Vortex Surfer, dan weet je dat je avond geslaagd is...

Wie vanavond in de gelegenheid is om naar Utrecht te gaan: doen!

Setlist:

She left on the sun ship
Kill devil hills
Sail on
Greener
Upstairs/downstairs
Glow
Hogwash
Watersound
Year zero
Triggerman
Heartattack mac
The alchemyst
---
Little Lucid Moments
---
Vortex surfer

avatar van ðe waan
Vanavond (onder vele andere) de complete heerlijke drie-eenheid van Blissard

Sinful, Wind Borne
« Drug Thing »
Greener

Smullen smullen smullen

avatar van jurado
Bij Motorpsycho - Little Lucid Moments (2008):

Wat een cool concert gister in Tivoli...hulde.
Motorpsycho is weer een hechte band en maakte gister alles goed na de tegenvallende vorige tour met Jacco van Rooy (met alle respect).

avatar van itchy
Wat een geniaal concert gisteren in Utrecht! Ik ben het met Cygnus eens dat de nieuwe plaat live beter tot zijn recht komt.

Setlist:

1. Serpentine
2. Triggerman
3. Coalmine Pony
4. Upstairs-downstairs
5. Superstooge
6. Taifun
7. Year Zero
8. Bedroom Eyes
9. Greener
10. Sinful, wind-borne
11. Like Always
12. Drug Thing
13. Little Lucid Moments
14. The Alchemist
15. Vortex Surfer

Hoogtepunten: Upstairs-Downstairs, Taifun, Sinful/Windbornde>Like Always>Drug Thing, The Alchemist.

De nieuwe drummer is bij deze goedgekeurd. Er staat een band die zich met gemak kan meten met de "klassieke" bezetting. Ook was er opvallen veel lol op het podium, het was minder bloedserieus dan het wel eens was en dat is goed! Goed geluid ook! Na Vortex Surfer bleef het publiek tien minuten klappen en toen bleek dat men niet langer kon spelen, werden er plastic flesjes naar het podium gegooid. Wat een verademing ten opzichte van het -toch vaak- matte bandjespubliek.

Antagoon
Het begon wat stroef, maar het werd steeds beter en tot mijn verbazing vond ik met name de nummers van dit wat tegenvallende album live geweldig. Die lange nummers zijn natuurlijk uitermate geschikt om live te spelen. Het was inderdaad weer een hechte band, zoals ze de reguliere set eindigde was echt fenomenaal!
Deze plaat is misschien zo slecht nog niet.

avatar van jurado
nee deze plaat is absoluut niet slecht....
Het middenstuk van de set vond ik het best ...de blissard nummers dus.

avatar van itchy
Ja Greener>Sinful/Windborne>Like Always>Drug Thing, ik dacht dat ik klaarkwam! En Little Lucid Moments (het nummer) paste daar naadloos achter, grijpt toch een beetje terug naar die periode. De jam in The Alchemyst was ook top.

avatar van ShakmUWontBreakm
Ik heb idd genoten gisteren (heb nu al zin om deze zomer met Motorpsycho op de stereo over die Noorse wegen te rijden). Enige (kleine) minpuntje was dat ik het gevoel had dat er zang er in het begin af en toe iets naast zat.

avatar van herman
Mooie setlist! Komen ze nog eens binnenkort? Ik kan me de tijden herinneren dat ze 4, 5 keer per tour naar Nederland kwamen.

avatar van itchy
Ik verwacht ze niet op hele korte termijn terug... je had gewoon hierbij moeten zijn

avatar van jurado
itchy schreef:
Na Vortex Surfer bleef het publiek tien minuten klappen en toen bleek dat men niet langer kon spelen, werden er plastic flesjes naar het podium gegooid. Wat een verademing ten opzichte van het -toch vaak- matte bandjespubliek.


Ik vond de reactie te overdreven, Motorpsycho is geen , u vraagt wij spelen , band.
Was al te merken toen één of andere flapdrol steeds na elk nummer om verzoekjes vroeg (schreeuwde).
Bent was duidelijk geïriteerd wat ik overigens terecht vind. Na de toegift zolang door mekkeren als je al dik 2 uur kwaliteit hebt gehad vind ik persoonlijk onbeschoft en al helemaal als je met flesjes gaat gooien ..ondankbare honden. Als de koek op is ..is het mooi geweest .
Ik was zeer blij met wat ik kreeg .

Antagoon
Dat was ik ook en het was goed zo, maar vond het toch wel mooi. Kwam toch met name voort uit enthousiasme voor de band.

avatar van beruk
Ik was een van de weinige die ze nog nooit live gezien had die avond horende aan de reacties uit de zaal, ik was er diep van onder de indruk. Een van de beste concerten die ik heb bij mogen wonen. Alle 15 goed! Jammer van die beamer die het af en toe niet trok, dat krijg je met 16 bass speakers op dat podium.

avatar van jurado
Die 2 ampeg units die je bedoeld kunnen geen kwaad verder. Denk dan eerder aan de moog taurus die snah veelvuldig indrukte.
Volgens mij was er verder niks mis met de beamershow.

avatar van itchy
Bij Motorpsycho - Roadwork Vol. 2 (2003):

Roadwork vol. 3 is uit en je kan er ook naar kijken, want het is te vinden op de zeer aan te raden DVD Haircuts. Het is een deel van het optreden in Paradiso uit 2002.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:08 uur

geplaatst: vandaag om 21:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.