menu

Mijn Updates +
Genres / Overigen / Dazzling through the world of Walt Disney.

zoeken in:
avatar van dazzler
01. THE ARISTOCATS ♫

Voor de titelsong van The Aristocats weten de Sherman broers niemand minder dan de Franse legende Maurice Chevalier te strikken. De film speelt zich immers af in Parijs en The Aristocats lijkt dan ook als twee druppels pastis op Fleur De Paris uit 1944. Chevalier was 82 toen hij zijn vocale stempel drukte op de eerste Disney classic die voltooid werd na het overlijden van de grootmeester.

Maurice Chevalier - Fleur De Paris (1944)
https://www.mupload.nl/img/cie59ausbx.jpg

02. SCALES AND ARPEGGIOS ♫

De soundtrack CD zet de vier gezongen liedjes helemaal in het begin van de tracklijst. De 2CD deluxe release uit 2015 restaureert de volledige score, waardoor het totaal aantal tracks op 35 (n plaats van 16) komt. De score zelf is van George Bruns die vanaf The Sleeping Beauty (1959) voor de meeste orkestraties tekende. De drie rijkeluiskatjes van Duchess (Eva Gabor), de poes van mevrouw, heten Berlioz, Toulouze en Marie.

Samson & Gert - Repeteren (1993)

avatar van dazzler
03. THOMAS O'MALLEY CAT ♫

Die Thomas O'Malley heeft natuurlijk wel wat gemeen met de Vagebond uit Lady And The Tramp (1953). Het maakt van The Aristocats iets te vaak een déjà vu ervaring. Opnieuw vertelt Disney het verhaal doorheen de ogen van onze trouwste viervoeters: katten en honden. Denk ook aan 101 Dalmatians (1961). In de Nederlandstalige versie mocht Louis Neefs zijn stem geven aan de flierefluitende straatkat.

de versie van Louis Neefs
https://www.mupload.nl/img/6va84bmt1.jpg

04. EV'RYBODY WANTS TO BE A CAT ♫

De confrontatie tussen twee verschillende levensstijlen doet denken aan West Side Story (1957), de beroemde musical adaptatie van Romeo en Julia. De strak afgelijnde klassieke muziek versus de improvisatiegevoelige jazz. Ik moet ook aan het latere Grease (1978) denken waarin twee werelden elkaar aftasten via de muziek. Toch lijkt het me een gemiste kans dat er niet meer liedjes in The Aristocats zaten.

avatar van dazzler
05. THE BUTLER SNEAK ♫

Edgar de butler moet voor de nodige humor zorgen in het verhaal. Een Engelse butler in hartje Parijs is op zich al een anomalie. Opnieuw krijg je het gevoel alles al eens eerder gezien te hebben bij de 101 Dalmatians (1961) waarin ook bijzonder klunzig wordt omgesprongen met de buit. Het muzikale fragment dat de nachtelijke strooptochten van Edgar van spanning voorziet doet aan de Pink Panther denken.

Henry Mancini - The Pink Panther Theme (1963)
https://www.mupload.nl/img/3uliy6o59.png

06. EV'RYBODY WANTS TO BE A CAT (REPRISE) ♫

Als finale wordt er nog tot een kot in de nacht gemusiceerd op Ev'rybody Wants To Be A Cat.
Het bevestigt het alleen maar onze verzuchting dat het allemaal net wet meer had mogen zijn.

avatar van esteban
geplaatst:
Het werk van de Sherman brothers voor The Sword in the Stone heb ik altijd énorm aanstekelijk gevonden. Jammer dat niet alle nummers in het Nederlands te vinden zijn via YouTube, want daar ben ik mee opgegroeid.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:47 uur

geplaatst: vandaag om 12:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.