menu

Muziek / MusicMeter Live! / Ruhrpott Rodeo - Festival (Hünxe, DE)

zoeken in:
buizen
"Das Ruhrpott Rodeo gilt als das größte Punk-Festival Deutschlands"

Kijk eens aan, een interessant driedaags punkrockfestival op aantrekkelijke bereikbare afstand! Hoofdzakelijk (hardcore) punkrock maar ook ska en glam en hiphop of dancehall.
http://www.derwesten.de/img/incoming/crop9253623/7963357327-cImg0273_543-w616-h225/Ruhrpott-Rodeo-2012-656x240.jpg

Het festival vindt plaats deze zomer op 5, 6 en 7 augustus.
Eerder waren al Flag (met ex-leden van Black Flag), Jello Biafra en het Zweedse Asta Kask bekend gemaakt, nu zijn er weer een aantal imposante namen aan de line-up toegevoegd, zoals:
. Henry Rollins
. Suicidal Tendencies
. Michael Monroe (!)

Tickets zijn vriendelijke geprijsd: varierend van 36.- tot 76,- (3 dagen).
Er is een camping bij.
De plaats Hünxe waar het georganiseerd samenscholen van punkers en rockers plaats zal vinden ligt op 1 uur rijden van Arnhem en 1,5 uur van Eindhoven of Zwolle.

Verdere wederwaardige info:
. Je mag je eigen drank meenemen, als het maar niet in glas zit.
Wel oppassen welk (Duits) merk blikjes bier je meeneemt natuurlijk..

. Ze hanteren een "Müllpfand"; In een campingticket zit 5,0 Müllpfand daarvoor krijg je een vuilniszak mee en als je bij de Abreis eerst even langs het Müllpfandstation een fatsoenlijke vuilniszak vol opgeruimde troep inlevert krijg je de 5,- terug, of een leuke festivalaandenkenverrassing: je mag kiezen.

Zin in !!

avatar van Gloeilamp
Prachtfestival. Heb er in 2015 en 2014 nog geweldige optredens van Stiff Little Fingers, Refused, Bad Religion, The Adicts en CockSparrer mogen aanschouwen. Dit jaar vind de Ruhrpott Rodeo voor het eerst plaats in augustus, hetzelfde weekend als Rebellion. Helaas kan ik er daardoor niet bij zijn, maar dit is ongetwijfeld een ijzersterke zet. De lineup is nu al sterker dan ooit tevoren.

buizen
Gloeilamp schreef:
Prachtfestival.

Dacht al dat jij wel bekend moest zijn met dit festival, Ledlamp, het klinkt goed he? Het is een jubileumfestijn: dit keer voor de 10e maal.
Las dat ze ooit zijn begonnen in het amphitheater in Gelsenkirchen. Afgelopen jaren tussen de 5000 en 7000 bezoekers.
Moet volgende week wel even achter kaartjes aan. Straks is het uitverkocht.
Het heeft behoorlijke overlap met Wacken (4/5/6 aug, Ruhrpott Rode 5/6/7 aug) maar net wat je zegt: een brute line-up.

buizen
Was een fijn festival.
Totaal niet uitverkocht, maar ja er is ook zoveel festivalconcurrentie these days.
Paar helden weer eens live gezien: Michael Monroe, Dave Lombardo en Jello Biafra.
Aanbod en kwaliteit voedsel wel in orde maar erger me aan prijzen, dat is genoegzaam bekend.
Op Duitse festivals heb je 'altijd' die rare party-achtige Duitse bands ertussen, ook genoegzaam bekend. De sfeer was echt prima.
De beveiliging was giga maar gelukkig toch weer gelukt opnames te maken, met dank aan MM + dame van beveiliging (belletje gepleegd/goed woordje).








avatar van Gloeilamp
Mooi dat je het leuk hebt gehad buizen! Ik was afgelopen weekend op Rebellion, dat festival deelde een heel stel namen met de Ruhrpott. Ook Jello Biafra daar kunnen bewonderen en een interview met hem bijgewoond. Wat een held is die man toch.

buizen
Mooi dat jij ook zo'n tof festival hebt gehad Gloeilamp! De line-up van Rebellion loog er ook niet om. Volgens mij zit jij diep in de punkscene (contacten inmiddels), gaaf dat je een interview met Jello Biafra kon bijwonen zeg!

Gast
geplaatst: vandaag om 21:14 uur

geplaatst: vandaag om 21:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.