menu

Hier kun je zien welke berichten iemand74 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

B.B. King - One Kind Favor (2008)

4,5
geplaatst:
Wat een sterke plaat is dit. Een van de beste elektrische blues-albums die ik ken. Het geluid van de band en de productie is warm, organisch, maar ook meaty, en brengt uitstekend het vakmanschap van B.B. King voor het voetlicht. Wat een geweldige manier van gitaarspelen heeft die man toch. Understated en beheerst, maar o zo trefzeker. Datzelfde geldt eigenlijk voor zijn zang. Aanrader, dit album.

Dexys Midnight Runners - Don't Stand Me Down (1985)

Alternatieve titel: Don't Stand Me Down - The Director's Cut

4,0
Onderschat album, wat mij betreft. Volstrekt oncommercieel ook, in velden of wegen geen 'Come On Eileen' te bekennen, maar dat past natuurlijk wel bij de roep om artistieke integriteit die Kevin Rowland al sinds album één liet horen. Eigenlijk is Don't Stand Me Down het geluid van Dexy's Midnight Runners tot in het extreme doorgevoerd, en dan wordt het een love-it-or-hate-it-ding. De lange, uitgesponnen nummers zou je misschien als ongeïnspireerd kunnen ervaren, maar ik denk dat het een bewuste keuze is. Je hoort er duidelijk de twee grote invloeden van Dexy's in terug: het houdt het midden tussen 60's soul vamps en de lange stream-of-consciousness nummers van Van Morrison. Ik vind het een heerlijk geluid. Geen meesterwerk, wel erg goed, als je eventuele verwachtingen maar even aan de kant zet.

Pearl Jam - Riot Act (2002)

4,0
Ik kan me niet vinden in al die matige recensies en stemmen. Gevarieerd en avontuurlijk album, elk nummer heeft een eigen geluid en er wordt geëxperimenteerd met de toon en de instrumenten. Pakt wat mij betreft goed uit, zoals die Led Zeppelin-achtige opener Can't Keep, heel fijn. En het mooie Thumbing My Way, de blues 1/2 Full, etc., deze plaat heeft een breed palet aan sferen en klanken. Keerzijde van dit alles is misschien dat de plaat iets moet inboeten aan herkenbaarheid en directheid, maar voor mij valt de balans positief uit. Misschien is dat voor sommigen die deze plaat lager beoordelen juist andersom.