50 Cent - The Massacre (2005)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:41)
  2. In My Hood (3:51)
  3. This Is 50 (3:04)
  4. I'm Supposed to Die Tonight (3:51)
  5. Piggy Bank (4:15)
  6. Gatman and Robbin' (3:46)

met Eminem

7. Candy Shop (3:29)

met Olivia

8. Outta Control (3:21)
  9. Get in My Car (4:05)
  10. Ski Mask Way (3:05)
  11. A Baltimore Love Thing (4:17)
  12. Ryder Music (3:51)
  13. Disco Inferno (3:34)
  14. Just a Lil' Bit (3:57)
  15. Gunz Come Out (4:24)
  16. My Toy Soldier (3:44)

met Tony Yayo

17. Position of Power (3:12)
  18. Build You Up (2:55)

met Jamie Foxx

19. God Gave Me Style (3:01)
  20. So Amazing (3:16)

met Olivia

21. I Don't Need 'Em (3:20)
  22. Hate It Or Love It [G-Unit Remix] * (4:23)

met Lloyd Banks, The Game, Tony Yayo en Young Buck

23. Outta Control [Remix] * (4:08)

met Mobb Deep

avatar van Niek
GGMM schreef:
0,5
Ik vind alleen het nummer 'Toy Soldiers' wel grappig. De rest is waardeloze troep.

My Toy Soldier bedoel je neem ik aan..?

GGMM
ja.

1,0
frankvankesteren schreef:
Bovendien wil ik nogmaals benadrukken dat volgens mij iemand die een 0,5 geeft en het dus kut vind, sowieso minder verstand heeft en minder luisterbeurten heeft gegeven dan degene die en 5 gaf, dus dat is niet met elkaar te vergelijk en eigenlijk oneerlijk voor de artiest

Ik snap je punt wel. Het is ook irritant als goede cd's lager worden gerate omdat een of andere puber een keer heeft geluisterd en het nog niet begrijpt. Het wel of niet veel luisteren naar een cd is alleen geen maatstaf. Na 2x luisteren heb ik genoeg gehoord dat deze cd geen verrassende dubbele lagen heeft of hele dope lyrics die je niet in een keer doorhebt. En verstand hebben van muziek? Lijkt me nogal subjectief maar je kunt het ook omdraaien dat mensen die er minder tijd aanbesteden meer tijd overhouden om andere muziek te ontdekken.

Waarom ik zo gepassioneerd ben over 50 is omdat ik elke keer dat ik zeg dat ik van hiphop hou krijg te horen: Haha, 50 cent zeker, met z'n blingbling,gangster! wEstSiiiIIde!1!. Zo fucking irritant. Ik hoop gewoon dat iedereen die 50 dope vind gewoon dmv deze site wat verder gaat checken. Ik vond Ja Rule ook heel even cool. Iedereen heeft z'n jeugzondes.

avatar van frankvankesteren
Met het "verstand hebben van" bedoelde ik eigenlijk alleen verstand hebben van het album en niet van de muziek in het algemeen, maar ik begrjip je misopvatting... Ik ben het alleen neit helemaal met je eens, als ik ergens koud bij blijf en er niets moois in kan ontdekken, dan ga ik naar mensen toe die dat wel kunnen en vragen waarom het nu zo goed is, (dan moet ikz eggen dat ik erg blij ben dat ik mensen ken die dat redelijk goed kunnen beargumenteren, maar toch..)

Kan me voorstellen dat dat moeilijk is, ten eerste omdat het veel te veel tijd kost om iedere band te gaan uitpluizen, ten tweede omdat sommige artiesten je gewoon niet bevallen omdat hun stijl niet aanspreekt, zo heb ik er ook wel een paar.. (lees:Queen)

Toch moet je proberen het beste ervan te maken en als het niet lukt, verpest het dan neit zo voor de wel luisteraars van de muziek die jou niet aanspreekt, want voor hun is de CD een heel speciaal iets, en voor jou niet..

MJ_DA_MAN schreef:
Achja, instrumentaal zal dit album nog wel leuk zijn. Hij krijgt dan ook nog 2 sterren van mij. 50 Cent is gewoon een saaie zwakke rapper die niet eens iets met rap te maken heeft vind ik (als je maar zijn stem hoort is zijn motto, tekst maakt niet uit, de lui letten toch alleen op de beats en de bitches), en een walgelijke trent vormt rondom de jeugd.

halleluja !!

JAHJAH schreef:
50 heeft de flows, de beats (zelfs de eerste CD zonder dr.Dre beats is goed)...Hij mag misschien wel commerciel zijn, toch is hij de betere in het hiphopgenre

haha

3.5*

Candy Shop mooi nummer

Dat is egt een kutnummer, en die tekst en die clip slaan helamaal nergens op

eazyfan
Candyshop is leuk om 1 of 2 keer te luisteren, niet om om het uur 5 keer op TV te zien.

dit wordt toch maar 2*,
deze plaat is helemaal nix waard
misschien 4 redelijk nummers
voor de rest zwak

avatar van bato
n 2.5 zeer terleur stellend van 50 en get rich or die tryin was egt vell beter mensen vergeleken hme met 2pac
wel paar lekker nummers zolas gatman and robin so amzing ma de text hm kan beter jammer 50 next time better

bato schreef:

50 cent beter dan 2Pac , jij wel

Een cursus Nederlands kan ook geen kwaad trouwens

avatar van Stapler
OK... waarom is dit zo underrated.
Het mag dan wel zo wezen dat die Fifty nog commercieler is dan Eminem en Dr. Dre bij elkaar maar dat wil nog niet zeggen dat het een slech album is.
Het is na Get Rich Or Die Tryin' het beste album van hem en als je niet van Check mijn 34758 inch spinners/lik me vriendin en ik schiet je muziek houd koop dan een CD van 2Pac ofzo en stem op zijn CD's

Dank u

avatar van Niek
Stapler schreef:
OK... waarom is dit zo underrated.

Omdat ik bij het uitkiezen van de favo's moest bedenken welke nummers ik het minst slecht vond...

avatar van Stapler
Het is natuurlijk war dat als je naar al het HipHop dat er is kijkt en dat met 50cent vergelijkt dat dit niet TopNotch is maar elke nummertje dat erop staat, laat mijn trommelvliezen heerlijk trillen dus niks mis mee.

avatar van MJ_DA_MAN
Waarom kan geen enkel iemand die dit album goed vind fatsoenlijk onderbouwen waarom hij dat vindt...

avatar van Stapler
Het is swingend, vette beats en je kan makkelijk meerappen lijkt mij genoeg redens om het leuk te vinden.

avatar van MJ_DA_MAN
Hier, zo moeilijk is dat toch niet? Ik luisterde 2 jaar geleden ook nog gewoon naar dit album hoor.

Edris
Phife Dawg in 1993 schreef:
Too many candy rappers seem to be at the top
Too much candy is no good, so now I'm closin the shop

avatar van Phoebe318
50 Cent vind ik zó niks!
Niet meer dan een 0.5 waard!

Sorry, dat is mijn mening.

Phoebe318 schreef:
50 Cent vind ik zó niks!
Niet meer dan een 0.5 waard!

Sorry, dat is mijn mening.
Ik vind Lordi ook niks, ik stem hen toch ook geen 0.5*?? Ik vind hen zelf 0.01 waard.

avatar van frankvankesteren

Ik zeg het nog maar een keer
Frank , enja ik vrees dat mensen die dit 0,5* geven niet eens geluistert hebben.

Raekwon the chef

Ik zeg het nog maar een keer

Ik moet toch eerlijk dat de cd goed begint met de eerste vijf nummers, dan wisseld het wat af van goed naar slecht en dan bij Just A Lil Bit; stort het in als een kaartenhuis

avatar van Phoebe318
eazyfan schreef:

Oke, dat was fout van me, sorry. (heb het al bewerkt)
Een 0.5 was nogal onterecht...

Phoebe318 schreef:

Oke, dat was fout van me, sorry. (heb het al bewerkt)
Een 0.5 was nogal onterecht...
Bedankt dat je eerlijk bent

Raekwon the chef
J.M. schreef:

Candy Shop mooi nummer

Dat is egt een kutnummer, en die tekst en die clip slaan helamaal nergens op

daar komt bij dat ik mooi ook niet de juiste bewoording vind van dat nummer, mocht je hem leuk vinden

Social_Mask
Dit is echt te slecht. Ik had ergens het nr Piggy Bank gehoord en dat klonk lang niet zo slecht ook al vond ik het na een tijdje irritant. Ik leende dit album van een vriend en serieus geen enkel nr van dit album heb ik sindsdien gehoord. Behalve Piggy Bank....

Dit is slecht

Social_Mask