50 Cent - The Massacre (2005)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:41)
  2. In My Hood (3:51)
  3. This Is 50 (3:04)
  4. I'm Supposed to Die Tonight (3:51)
  5. Piggy Bank (4:15)
  6. Gatman and Robbin' (3:46)

met Eminem

7. Candy Shop (3:29)

met Olivia

8. Outta Control (3:21)
  9. Get in My Car (4:05)
  10. Ski Mask Way (3:05)
  11. A Baltimore Love Thing (4:17)
  12. Ryder Music (3:51)
  13. Disco Inferno (3:34)
  14. Just a Lil' Bit (3:57)
  15. Gunz Come Out (4:24)
  16. My Toy Soldier (3:44)

met Tony Yayo

17. Position of Power (3:12)
  18. Build You Up (2:55)

met Jamie Foxx

19. God Gave Me Style (3:01)
  20. So Amazing (3:16)

met Olivia

21. I Don't Need 'Em (3:20)
  22. Hate It Or Love It [G-Unit Remix] * (4:23)

met Lloyd Banks, The Game, Tony Yayo en Young Buck

23. Outta Control [Remix] * (4:08)

met Mobb Deep

SSS
Game schreef:

Hier begon 50 met inzakken, zijn flow is minder geworden en de beats lijken wat minder creatief. De teksten zijn minder sterk, 50 legt nu meer de nadruk op het geld en de macht, dan op de manier waarop hij doorbrak. Dat is jammer. 2,5*

Dat vind ik ook jammer, zijn eerste bij Dre/Eminem Records en de LP bij Columbia waren gewoon goed. Op deze wordt het helaas wat minder met 50 Cent waardoor ik Curtis niet gehoord heb. Ondanks dat op The Massacre nog best een aantal goede nummers staan.

Frostyx
Ik neem je mee naar de snoepwinkel

Lad
Te commercieel, te weinig met rap (echte!) te maken. Jammer, maar viel te verwachten van 50 cent. En eerlijk, wie kan het hem kwalijk nemen. De man "is binnen".

Wel een aanrader voor 15-jarige jongens die hun petje schuin zetten en hun onderbroek om het laagst trekken. Helaas ben ook ik een fan in mijn jonge jaren (ben er nu 19) geweest van enkele songs van dit album. Gelukkig is dat voorbij.

2 sterren, voor Dre zijn beats want die zijn wel dik in orde!

avatar van Devoo
Eén ding kun je niet beweren over deze platen, en dat is dat de producties slecht zijn. Integendeel, ze zijn hier zelfs meer dan goed. Maar met alleen goede producties kom je er natuurlijk niet. En voor de rest is dit dan ook een zeer zwak album.

avatar van NL_RAPPIN
Ik heb dit album al een lange tijd orgineel maar op de verise die ik heb staat de Outta Control Remix ft. Mobb Deep versie

avatar van Devoo
Wel ja, Outta Control is een nummer samen met Mobb Deep. Dus erg verwonderlijk is het niet. Staat ook op het album van Mobb Deep, dusja.

Devoo schreef:

Ja maar deze versie hoort er volgens mij op te staan.

avatar van MJ_DA_MAN
De plaat is later opnieuw uitgebracht (volgens mij met DVD), en op die versie staat idd de remix i.p.v. de originele versie.

avatar van NL_RAPPIN
Oke bedankt bij mij zit er dan geen DVD bij maar goed . Vind het wel jammer trouwens vind de orginele versie beter.

Ik vind dit album veel te commercieel de productie is wel erg goed, maar de teksten vind ik niks. Behalve ''piggy bank'' ik vind dit toch wel een paar geslaagde disses hebben. dat zijn de enige lichtpuntjes die ik kan vinden.

*2.0 voor de productie's en ''Piggy Bank''

avatar van bennerd
Ik moet het even kwijt: Position of Power

Verder een matig album. Niet zo slecht als velen hier beweren, maar wel een paar regelrechte k*tnummers (vloeken is gangsta).

avatar van Stapler
Ik vind de producties hier soms toch wel erg vet hoor. Eminem laat hier ook zien dat hij het kan. Meestal ben ik niet zo kapot van zijn beats. Wist trouwens eerder nog niet dat Buckwild ook een beat hier voor heeft gemaakt.

Relax
Stapler schreef:

Buckwild title22 = Hate It Or Love It Remix

Ik zie de connectie niet echt.

avatar van MJ_DA_MAN
I Don't Need 'Em is van Buckwild.

Wat is die beat op Ski Mask Way toch super

RIP Disco D

De Schaafkaas
Young Dro schreef:
Wat is die beat op Ski Mask Way toch super

RIP Disco D

Dacht zojuist precies hetzelfde! Echt een prachtig nummer.

Harco
bennerd schreef:
Ik moet het even kwijt: Position of Power

Eens! Jammer dat Rotem de laatste tijd alleen nog maar van die Jason Derulo-rotzooibeats maakt.

Verder inderdaad matig, vooral omdat 50 hier het meest ongeïnspireerd klinkt van al zijn albums. Bovendien duurt het ook nog eens allemaal veel te lang. Misschien dat ik 'm ooit nog eens een voldoende toeken.

avatar van freitzen
ik weet niet waarom, maar ineens schiet er bij het bekijken van de hoes een gedachte door mijn hoofd... vroeger bij de eerste series Pokémon-kaarten kwamen er wel eens nieuwe versies uit van dezelfde Pokémon met een plaatje van een andere tekenaar; soms heel vlak getekend, met van die dikke zwarte lijnen... die beesten deden uiteraard op beide kaarten niks spannends, gewoon een beetje daar staan...

toch een stuk benieuwder geworden naar het album na deze gedachte

avatar van hoi123
Precies waar ik ook aan dacht.

avatar van raafmau
Ik vind er best vette songs op staan met goede beats en teksten.

I'm supposed to Die tonight
Gatman and Robin
Outta Control originele song niet de remix
Position Of Power

Verder is het idd niet bijzonder.

Sumulael
Hilarische track eigenlijk, Candyshop. En de extreem foute clip maakt de track nog fouter dan het al is. Een brede opgepompte neger vol met tatoeages, die zichzelf love doctor noemt en op bijna kinderlijke wijze over seks in de snoepwinkel rapt, waarbij hij zijn geslachtsdeel de bijnaam magic stick meegeeft. Dit kun je in geen mogelijkheid serieus nemen natuurlijk.
De release van deze track was het moment dat ik afstand ging nemen van deze troep, dit is mijn grootste jeugdzonde. Alhoewel, Get Rich Or Die Tryin' was nog aardig voor een mainstream hiphop-album en daarvoor heeft Fiddy ook nog wel wat redelijk materiaal afgeleverd.

Zonder deze track had ik misschien nog wel twee sterren gegeven, er zitten namelijk wel wat leuke producties bij (In My Hood, Ski Mask Way, Hate It Or Love It), maar nu kom ik toch uit op mijn laagste beoordeling. De albumcover werkt overigens ook niet bepaald mee.

avatar van GijsV
Dit album luisterde ik altijd toen ik 12 was, dag in dag uit. Nu luister ik er bijna nooit meer naar, maar als ik het hoor vind ik het toch altijd wel grappig. Stukje jeugdsentiment

De Schaafkaas
Ik kwam zojuist (en per toeval) op de volgende conclusie: Ski Mask Way is voor mij één van 50's beste nummers.

PriestMaiden
Deze is al wat minder als Get Rich or Die Tryin'. Candy Shop is een commercieel RnB/Hip-Hop nummer waar ik nooit veel aan gevonden heb.
Beste nummer op deze cd is Gatman and Robbin' met Eminem. Outta Control, Ski Mask Way, In My Hood en Piggy Bank zijn ook wel ça va nummers.

avatar van Ducoz
Heeeel lang geleden, toen ik nog klein(er) was, toen kon ik van dit album genieten.
En zong Candy Shop meestal mee, zonder de betekenis van de tekst te weten uiteraard!
Nu, 6 jaar later, doet dit me niets meer en is mijn muziek smaak (gelukkig toch wel) een hele andere richting op gegaan.

Ik ga hem nu niet opnieuw luisteren, want ik ben bang dat dat de goede herinneringen aan deze plaat gaat verpesten.
3 sterren voor deze plaat

Bijna allemaal wat redelijke tracks.
Vooral Candy Shop en indien je de deluxe version hebt de remix van Hate It Or Love It steken er met kop en schouders boven uit.
Vind de remix van Hate It Or Love It beter dan de originele versie. Hier zit meer afwisseling in.

ik begin me steeds meer te schamen voor dit album,
niet omdat het nou zo slecht is,
maar omdat de 'nieuwe' 50 mij compleet niet aanspreekt.

toch is dit album in mijn ogen een van 50's beste albums met nummers als Candy shop, Outta control, Just a lil bit ( vooral de beat ) en ook Ryder music vind ik lekker klinken!

nummers als gatman and robbin en piggy bank storen mij waardoor dit album omlaag gaat.

avatar van Sjoerd_
Ik vind Gatman and Robbin echt wel beter dan Just a lil bit..

ieder zo zijn smaak dan maar
zelf vind ik Gatman and robbin echt storend