Jack Johnson - Sleep Through the Static (2008)

Label: Brushfire

1. All at Once (3:37)
  2. Sleep Through the Static (3:43)
  3. Hope (3:42)
  4. Angel (2:03)
  5. Enemy (3:48)
  6. If I Had Eyes (3:58)
  7. Same Girl (2:12)
  8. What You Thought You Need (5:27)
  9. Adrift (3:56)
  10. Go On (4:34)
  11. They Do They Don't (4:11)
  12. While We Wait (1:26)
  13. Monsoon (4:16)
  14. Losing Keys (4:28)
Over de eerste twee albums was ik erg enthousiast, maar daarna werd het me telkens te veel van hetzelfde (hoe lekker zomers ook).
Het zal mij benieuwen of we nu wel eens wat nieuwe dingen gaan horen.

Social_Mask
Ik denk het niet aERo. Ik vind zijn muziek nog steeds erg lekker. En dan heb ik het over z'n debuut en In Between Dreams. Het zal weer hetzelfde zijn, maar wel weer lekker. Ga ik van uit..

Artifact
Toch wel de minste hoes van de beste man.

avatar van Gijs JL
Artifact schreef:
Toch wel de minste hoes van de beste man.

Inderdaad geen mooie hoes zo op het eerste gezicht, maarja misschien past het wel bij de inhoud van deze cd. Mooiste hoes vond ik toch wel die van In between dreams, deed me altijd direct aan zomer en rust denken Heb net de single If I had eyes geluisterd, klinkt best lekker! Benieuwd naar dit album

avatar van mr-mucho
oeeei daar heb ik zin in! hoop wel dat dit album een beetje een toegevoegde waarde is op zijn werk. En dat het niet te veel van hetzelfde is zoals het vorige materiaal, hoe zeer het me ook beviel.

avatar van GraveyardJunkie
whoopie een nieuwe Jack Johnson.... Nu maar hopen dat zijn labelgenoten meegaan en ook nieuws uitbrengen.... zou leuk zijn. Jammer dat het nog zolang wachten is, maar ik weet bijna zeker dat het het waard gaat zijn.. blinde aankoop sowieso..

avatar van djarend
hij pakt een gitaar, en klaar, zo klinken zijn platen, eerste 3 (dat zijn eigenlijk de enige "reguliere platen" , busfire fairtytales, on and on, in between dreams) waren erg leuk, curious george was al weer erg gezapig, ben bang dat deze dat ook gaat worden, we zullen zien, de singel voorspelt niet veel goeds....

avatar van GraveyardJunkie
vergeet niet dat de soundrack van curious george gemaakt is voor een film met een als doelgroep kleine kinderen enzo. Dus daarom is die plaat minder jack johnson- achtig. Ik heb ze allevier en inderdaad vind ik "Songs & Lullabies for the Film Curious George" de minste, maar ben zeker wel benieuwd naar wat deze nieuwe ons gaat brengen...

Het bekende recept: de ene helft swingende nummertjes en de andere helft lome, relaxte zomermuziek (iets softer misschien nog).
Toen ik Jack Johnson toch redelijk vroeg ontdekte vond ik het zalig, maar langzamerhand weet je het wel en met alweer een zelfde album besef je dat het toch echt genoeg is geweest en gaat het zelfs tegenstaan: overal waar té voor staat is nooit goed.
Een onvoldoende kan ik het niet geven want daarvoor is het toch best aangename muziek, maar ik heb nu wel genoeg Jack Johnson gehoord.....

avatar van Mr. B
Kabbelt lekker voort zo op de achtergrond, maar na 1 keer draaien hou ik het voor gezien. Terug naar Cavalera Conspiracy om weer wakker te worden.

avatar van thebestfreaks
Inderdaad helemaal hetzelfde dan de vorige, wat sfeer betreft. Maar goed, dat is wat de man doet, en mijn verwachting was ook niet anders. Voor mij blijft het werken! Heerlijk hoor ..

avatar van bertus99
Met twee Jack Johnsonalbums in mijn collectie geloof ik dat ik het welletjes vind. Tenzij de man met een album durft te komen waarop hij eens wat meer ballen toont en werkelijk iets durft te zeggen. Blijkbaar zit dat er niet in als ik de recensies hier lees op deze nieuweling. Dus ....laat maar

avatar van Conway Twitty
Net iets te veel van hetzelfde, een stuk minder dan de vorige.
Bovendien ontbreken uitschieters als ''Better Together'' en ''Good People''.

@ bertus99: Alsjeblieft zegt, de mensen hierboven weten ook niet wat ze zeggen blijkbaar kennen ze Jack Johnson niet zo goed, in dit wereld hebben we meer mensen nodig zoals Jack.

Dit album is gericht op "Het Millieu, opvoeden van kinderen, verliezen van dierbaren" in al zijn voorgaande albums heeft die wel wat te vertellen in zijn liedjes, of het is je smaak niet maar ga de man niet afkraken, dus kom niet zeggen dat die zijn "ballen" moet gaan tonen als ik daar aan denk denk ik aan die onzin RAP muziek dat is pas onnodig muziek over geld,sex,meiden.

Mijn stem heb je Jack 5 sterren waard net zoals je vorige albums.

AeR- schreef:

Ahum..... mag ik zeggen dat ik Jack leerde kennen n.a.v. zijn debuut!!!! Dat is heel wat eerder dan menig libelle-lezende huisvrouw die er nu mee wegloopt.

Natuurlijk is dit niet veel beter of slechter dan pakweg de eerste twee albums. Maar toen wist hij me nog aangenaam te verrassen met deze muziek. Het blijft nu maar doorgaan en dat is prima maar sommigen, waaronder ikzelf, hebben het dan wel weer gehoord.
Gevoelsmatig vind ik de twee eerste ook net even wat sterker. Het begon na album 1 en 2 al snel in te kakken (je ziet door de bomen het bos niet meer) en als je dan weer met een soortgelijk album komt is de sjeuigheid er gewoon af.
Hij hoeft van mij helemaal niet te knallen, maar iets meer nieuwe wegen inslaan had geen kwaad gekund (en daarvoor hoef je nog niet eens te gaan rocken).
Dit is herhalingsoefening nummer zoveel zonder enig probeersel en dat vind ik zonde.

Om met Jack's tweede te spreken: het gaat on and on.

avatar van bertus99
Hoi AeR-
Wat ik bedoel met "ballen" is niet iets in de trant van rap of rock. Ik ben zelf helemaal niet van de rap bovendien en wat je zegt over die teksten ben ik het mee eens. Ik bedoel dat ik vermoed dat die zo relaxte Jack Johnson toch ook een andere kant moet hebben, zoals ieder mens. Dat ie daarvan niets laat horen en klaarblijkelijk weer voort borduurt op zijn eerdere succesformule maakt het voor mij overbodig om dit nieuwe album te kopen. Zoals Aerodynamic zegt: nieuwe wegen inslaan, dat maakt een artiest interessanter

avatar van Smog
Deze cd is wel degelijk goed..
Liedjes zoals Angel, If I Had Eyes,
While We Wait en Losing Keys
zijn voor mijn de uischieters..
De rest is gewoon erg lekker,
heerlijk om eens relaxed teluisteren

nijme255@adsl
Zielloos geneuzel van heer Johnson.
Daar word ik niet blij van.
Zet de nieuwe Joe Jackson nog maar eens op.....

avatar van Reijersen
Jack Johnson herhaalt op dit album zijn muzikale kunstje. Tekstueel zit het allemaal aardig in elkaar, maar muzikaal hebben we het allemaal al eens gehoord van deze man. Maar op zich doet hij het trucje op een goede manier over, het kan me namelijk nog aardig boeien.

tuktak
Het album is wel iets teveel van het goede misschien, maar ik geef hem geen ongelijk met zijn huidige populariteit. Het is naar mijn idee nl niet slechter dan zijn vorige albums. Jack Johnson is volgens mij gewoon iemand die geniet van het leven en van onverwacht succes en het niet zoveel kan schelen hoe vooruitstrevend zijn nieuwe albums zullen worden gevonden. De relaxte gedachte dat als zijn succes inklapt, hij wel weer iets anders leuks te doen weet. Elke gedachte naar vernieuwing zou de Jack Johnson sfeer verpesten.

Conway Twitty schreef:
Net iets te veel van hetzelfde, een stuk minder dan de vorige.
Bovendien ontbreken uitschieters als ''Better Together'' en ''Good People''.

Helemaal mee eens!

Alleen geef ik Jack Johnson hiervoor een onvoldoende: 2,5*
Wat een tegenvaller!

Jack Johnson had het zo makkelijk een keer net anders kunnen doen. Als hij nou eens de pit van de live uitvoeringen had gebruikt voor deze nieuwe cd. Had het toch anders geklonken.
Nu zijn het mindere nummers zonder uitschieters en zonder pit.

avatar van Coldplayer
o.a. @ aERodynamIC

Ik ben het grotendeels met je eens. Het nieuwe en de verrassing is/zijn eraf. Ik heb hem net voor het eerst opstaan en eigenlijk hoor ik precies wat ik verwacht had. Ik zat dan ook niet met smart op dit album te wachten. Ik probeer het echter zo te zien:

Bij Jack heb je al snel dat je de nummers mee kan zingen en dat de bekende melodien al snel de hele dag door je hoofd spoken. Voor sommige situaties vind ik de nummers dan zelfs 'te herkenbaar'. Zit je na de eerste tonen alweer mee te neurien en beginnen je tenen alweer te wiebelen. Dan ervaar je niet meer het lekkere laidback achtergrondmuziekje, maar is de muziek snel te veel aanwezig. Soms denk ik terug aan die keer dat Brushfire Fairytales mij 'verraste' toen ik voor het eerst JJ hoorde en dan mis ik dat gevoel. Dat 'nieuwe' waar we het al over hadden. Zie dit album daarom gewoon als een verzameling nieuwe nummers die je, zoals in dit geval, een warme zomerse avond kunnen bezorgen. Want gezien mijn eerste indruk klinkt dit meer als een relaxte-avond-ondergaande zon-hangmat-sfeer dan een swingende-hippe-cocktail-strand-sfeer. Voor die laatste situatie zetten we, misschien enigzins met tegenzin, In Between Dreams of Brushfire Fairytales weer op, en dat het met misschien met tegenzin was zijn we binnen de kortste keren weer vergeten....

Nogmaals, ik heb de plaat nu voor het eerst opstaan dus kan nog niet inhoudelijk op de nummers ingaan. Ik weet ook niet in hoeverre ik dit album ga verkennen. Misschien wacht ik wel gewoon tot het goede moment zich voordoet....

Peace

Het is bij lange na geen saai album, maar ook geen intrigerend juweeltje meer. De vreugde van dit album moet je vooral halen uit de kleine details die je pas na meerdere draaibeurten oppikt. Niet meteen opgeven dus en dat geldt ook voor Jack Johnson zelf.

avatar van james_cameron
Toepasselijke titel. Zzzzzzzzzzzzzz...

Of SssssstssssSleep (Through the Static)

Zeker geen saai album! Gewoon meer van het zelfde..

All At Once vind ik de topper

avatar van Smog
Gewoon een goeie cd..
Als uitschieters Hope, het mooie Angel,
Hope, Losing Keys en natuurlijk If I Had Eyes
aERodynamIC zei wel:‘ Overal waar té voor staat
is nooit goed.’ Ik zeg dat ik Tévreden ben

Joy
nijme255@adsl schreef:
Zielloos geneuzel van heer Johnson.
Daar word ik niet blij van.
Zet de nieuwe Joe Jackson nog maar eens op.....

over zeuren gesproken...

avatar van Carolaah
hmm ik heb me niet eens aan dit album meer gewaagd,
wat ik toch wel lichtelijk apart vind van mezelf.
Aangezien ik een tijd geleden toch wel erg into de muziek van Jack Johnson was.. Helaas vind ik het na 3cd's ook wel weer genoeg.

Toen die soundtrack van Curious George uitkwam had ik het toch wel een beetje gehad met wéér hetzelfde..
Als in, ik vind dat er wel heel weinig variatie zit in de muziek van Jack na z'n 3e album.

Opzich lijken die 1e 3 ook al op elkaar, maar alles wat volgt is gewoon 'too much' .. misschien waag ik me ooit nog aan dit album, maar aan de recensies/reacties te zien, komt het neer op wat ik nu al verwacht

Ik vind dit een leuk album van JJ niet meer niet minder maar dat heb ik bij al zijn albums, hier word veel gezegt dat hij wéér het zelfde doet, ik stoor me er niet aan zijn muziek is relaxt en lekker op de achtergrond. Dus ik ben het er niet mee eens dat het vervelend is dat hij weer het zelfde doet. ik vind dit album nergens vervelend maar idd ook nergens een uitschieter. Maar echt een topper vind ik deze cd ook niet ik vind het wel een voldoende waard die een goed/ blij/zomers gevoel achterlaat als je hem geluistert hebt maar dat is mijn mening. ik geef hem 3 sterre voor aanstekelijke, meezing nummers van Jack Johnson