Simple Plan - Simple Plan (2008)

Canada
Label: Atlantic

1. When I'm Gone (3:47)
  2. Take My Hand (3:51)
  3. The End (3:22)
  4. Your Love Is a Lie (3:41)
  5. Save You (3:45)
  6. Generation (3:02)
  7. Time to Say Goodbye (2:56)
  8. I Can't Wait Forever (4:54)
  9. Holding On (5:03)
  10. No Love (3:14)
  11. What If (5:44)
  12. Shut Up! [Live from Montreal] * (3:06)
  13. Running Out of Time * (3:16)
  14. When I'm Gone [Acoustic] * (3:28)
avatar van T.A.
Opschuiven schreef:

Ik denk dat de wrijving in deze discussie em zit in de leeftijd. Ik denk dat Simple Plan btje voor de top 40 jeugd is. Groep 7/8 basischool en begin middelbare school. En degene die dit niks vinden zijn wat ouder, neem ik dan maar aan.

avatar van Selustarius
Ben ik dan de uitzondering die de regel bevestigd?

avatar van freitzen
Yeahz schreef:
De nummertitels lijken in ieder geval op een compilatie van de 25 meest gebruikte titels..

Nee, dat is deze al...

avatar van Jumperjack
Shit in ben al 45 en ik vind dit best te verteren. Geen hoogvlieger en zeker geen punk, maar gewoon ogecompliceerde pop/rock, een genre waar ik door de jaren heen altijd met plezier naar heb geluisterd, zo ook met deze schijf.

ik vond hun vorige album ergg leuk... lekkere veell punk rock heerlijk!!
ook dit vind ik een leuke cd... meer naar de pop/rock kant toe maar ik vind dat een heerlijk genre..
lekker afwisselende nummers... sterke teksten... goed album
4 sterren

Opschuiven schreef:
Wat zijn jullie allemaal losers zeg! Als je dit waardeloos vind, waarom kom je dan de hele tijd terug om te posten hoe slecht dit is. Ik vind dit toevallig een stevige vooruitgang, muzikaal gezien. Ik heb ook de moeite genomen om dit album helemaal te luisteren, en hij was verassend genoeg erg goed. Zo goed dat ik van plan ben dit album aan te schaffen.

Ach, je bent nog 15, dus is het je goed recht.
Maar dit heeft niks met punk of punkrock te maken, m.i. meer met zakkenvullen.

Vergelijk eens de titel, cover en titels van deze cd eens met die van de vorige... Heeft gewoon geen titel, titels klinken standaard zwaarmoedig, bedenkelijke blikken.... Dus dit is dan vast de 'coming-of-age'-cd, jawel!

Logixx
Dit album valt me een beetje tegen vergeleken met hun vorige albums. When I'm Gone en Running Out of Time (staat trouwens wel op het album, maar niet op de tracklist hier) zijn de enige nummers die ik echt goed vind. The End, Take My Hand en Your Love Is a Lie gaan ook nog wel, maar de rest vind ik echt zeer matige en standaard nummers.

avatar van Tha)Sven
Nou ik heb hem voor de grap eens geluisterd en hij is wel beter dan zijn voorganger. Iets wat in mijn ogen niet echt moeilijk was. Het principe is nog steeds hetzelfde. Lekker luchtige pop (rock is het niet te noemen).

Mayne
Die videoclip "When I'm Gone" is echt een van de slechtste van het jaar 2007.

Argh, ik dacht.. Track 7 kan een leuk punk nummertje worden met die intro, maar nee, weer meer van hetzelfde.

Zonder vooroordelen beluisterd, maar ik kan 't niet echt waarderen.

bro
veel beter dan hun voorgangers. ietswat volwassener maar gelukkig nog altijd niet volwassen genoeg zodat er simpele maar aanstekelijke rock overbijft. luisterd gemakkelijk weg.

avatar van bennerd
Omdat ik deze vond in mijn map "2008" op mijn pc, heb ik hem toch maar even opgelegd (kwestie van wat mee te zijn met het jaar).
Vrij simpel aandoende poppy rock, die af en toe wel aanstekelijk klinkt. Na een tijdje wordt ik het wel beu, en veel zal ik dit niet opleggen. Maar toch, ik zie geen reden om het te buizen.

(En nee, ik let niet op de teksten, misschien maar goed ook bij deze band )

bro
na dit album gekocht, beluisterd en tevreden geweest te zijn was ik ongeloofelijk blij een gratis ticket aangeboden te krijgen voor hun optreden 23 mei (ofzoiets) in Brussel. Helaas is net iemand anders met mijn ticket geen gaan lopen nog maar een deze cd opleggen dan

avatar van Marty McFly
Ben ik de enige die bij die übervervelende single "Your Love is a Lie" steeds aan "Boulevard of Broken Dreams" van Green Day moet denken?

dit is echt heel slecht.

ElsenaarMetal
Shit man Het nummer Your love is a lie is gewoon een verneukte versie van het nummer boulevard of broken dreams, wat erg, ik dacht een leuk nummer. vind ik nog steeds wel. maar het blijft slecht gejat.

avatar van kazzie
Dit is gewoon muziek die je hard moet draaien. Heerlijke cd. De teksten zijn goed, de beats zijn niet al te moeilijk gedaan met allemaal computer geluiden. Gewoon ouderwens op de drums slaan.
Ik heb dit album inmiddels al keer of 8 geluistert en er is werkelijk niets mis mee. Percies wat ik verwacht van deze band. Alleen is het Punk er inmiddels wel af en dat volgens mij toch ook wel te zien aan deze cover. Gewoon allemaal rustig op de foto.

Ik raad iedereen dit album gewoon te luisteren. En niet te oordelen op 2 nummers. Want de singles tot nu toe is echt niet het besten van de cd!

ElsenaarMetal schreef:

Slecht gejat van een slecht nummer van een andere slechte band.

1,0
Haha een jaar of 5 geleden vond ik Simple Plan ook geweldig. Voor de jeugd moet het wel rebels klinken enzovoorts. Ik kan de allereerste cd zelfs nog best af en toe draaien, gewoon jeugdsentiment. Deze cd is alleen precies hetzelfde, 0,0 vooruitgang, eigenlijk alleen maar slechter geworden.

Slappe hap, zakken vullen enzovoorts, het is hier al vaker genoemd.
Het is wel echt een schande om dit punkrock te noemen. Breezerrock lijkt me een betere^^

Baltasound
Tescootje schreef:
wauw wat een geweldig album van hen alweer!!
THEY ROCK!!
maar dat komt omdat ik meer vn die stijl ben
echt lkkr eruit zien kunnen ze oowk
een dikke vette verdiende 5,0!!

cker lkkr

Wel raar dat dit gecatalogeerd wordt onder punk. Gewoon goeie ouderwertse rock in een hedendaagse kleedje.

avatar van kappottevic
Zakkenvullersrock. Mooi zeg, zo'n nieuw genre. Valt eigenlijk onder cult. Simple Plan werd toch opgericht door een stel knulletjes die lekker makkelijk rijk wilden worden? Inderdaad weinig origineel. Rock uit de jaren tachtig/negentig. Soort Def Leppard en old skool Bon Jovi, maar dan zonder Def Leppard en zonder Bon Jovi. 3 sterren omdat het toch best lekker klinkt.

avatar van Dutchi
ElsenaarMetal schreef:

Het refrein van dat nummer is ook gejat van Brian mcfadden - real to me, hoorde ik er toevallig in luister maar: http://nl.youtube.com/watch?v=cDJXUNiPVqs
(de intro ook trouwens)

avatar van Jumperjack
Leuker dan Radiohead en kornuiten die zichzelf zo serieus nemen. Ik ben een punker van de generatie 1976/77 en ik vind dit leuke muziek. What If, is een zeer goede pop/rock song en die heb ik als bijna 46 jarige van Radiohead en kornuiten nog nooit gehoord. Ontspannen en pretentieloze pop/rock is wat dit is, en ik vind het prima.

Just?

haveman
Creep!

Het album heeft goede lyrics, stevige riffs, en Pierre heeft een fantastische stem. Het is inderdaad minder Punk/Rock dan z'n twee voorgangers. Maar wel zonder twijfel de beste Veel leuker dan die fucked up Radiohead ( No Offense ) RadioHead zoals die Jumperjack het ermee vergelijkt. Take My Hand is fantastisch net zoals de andere nummers. Deze verdient duidelijk Nr.1 in mijn Top 10
- Mr.Panda: 5*