Jay-Z - The Black Album (2003)

Label: Roc-a-Fella

1. Interlude (1:21)
  2. December 4th (4:33)
  3. What More Can I Say (4:55)
  4. Encore (4:11)
  5. Change Clothes (4:18)

met Pharrell

6. Dirt Off Your Shoulder (4:05)
  7. Threat (4:06)
  8. Moment of Clarity (4:24)
  9. 99 Problems (3:54)
  10. Public Service Announcement (Interlude) (2:53)
  11. Justify My Thug (4:04)
  12. Lucifer (3:12)
  13. Allure (4:52)
  14. My 1st Song (4:45)
avatar van MJ_DA_MAN
Tjonge jonge wat wordt ik moe van die users die meteen het woord ''haten'' gebruiken als je iemand wat kritiek geeft . Puberale groupies...

avatar van Word_Play
I'm not a biter I'm a writer for myself and others
I say a B.I.G. verse, I'm only biggin up my brother
Biggin up my borough, I'm big enough to do it
I'm that thorough, plus I know my own flow is foolish
So them rings and things you sing about, bring 'em out
It's hard to yell when the bar-rell's in your mouth

Na dit album was Kingdom Come toch een tikkeltje zuur.

Dr.Greenthump
When the Remi's in the system, ain't no tellin
Will I fuck 'em will I diss 'em, that's what they be yellin
I'm a pimp by blood, not relation
Y'all be chasin, I replace them, huh?

Wie zou dit nou hebben gestolen van koning Biggie .. ? Misschien kan meneertje Shawn Carter daar een antwoord op geven.

edit: ''U've always been on Nas his dick nigga and you love his style''

MJ_DA_MAN schreef:

Daar is tog nix mis mee, de zinnen die hij rapt zijn bedoeld voor de haters wat moet ik dan zeggen "de mensen die hem niet mogen"
Alsof het voor jou bedoeld is damnzz

Dr.Greenthump schreef:
When the Remi's in the system, ain't no tellin
Will I fuck 'em will I diss 'em, that's what they be yellin
I'm a pimp by blood, not relation
Y'all be chasin, I replace them, huh?

idd kan je hem wel gaan vragen maar jay-z en biggie waren goeie vrienden ze hebben vroeger vaak samengewerkt dus ik weenie of het goed of slecht is...

Dr.Greenthump
Soms vraag ik me af of het gewoon lame gestolen is of dat het echt een tribute is. Want deze twee ''begrippen'' liggen vaak dicht bij elkaar en is er soms moeilijk een grens te stellen. ''He says a Biggie verse'' omdat hij wellicht goed bevriend is geweest met hem, maar dat rechtvaardigt niet dat je zomaar kunt stelen. Oké dan moet ik erbij zeggen dat er zo nog vele zijn die lines hergebruiken van The Notorious B.I.G. daar niet van.

Dr.Greenthump schreef:

Dat stelen en tribute dingen liggen wel dichtbij elkaar, maar jatten dat gebeurt vaak genoeg alsof platenmaatschappij al niet genoeg profiteren om de lade geld ff bij te vullen dat heeft P.Diddy ook al vaak genoeg gedaan met de naam van Notorious B.I.G

Kalme kwaliteit.

4 sterren

A*V
Ik snap niet dat Allure maar 3 stemmen heeft gekregen. Ik vind een van de beste om niet te zeggen de beste van dit album. Goede relaxe beat en sterke lyrics

A*V schreef:

hoezo vindt je het sterke lyrics dan?

ow wat een heerlijk album is dit toch weer.. elk liedje luistert goed weg.. lyrics zijn goed.. 4,5 voor mij

avatar van J.M.
toen vorige week de film maximus op tv kwam hoorde ik een stukje in de film wat me wel heel erg bekend voor kwam. En toen luisterde ik deze cd, en verrek. het begin van nummer 3 komt letterlijk uit de film maximus, toch wel grappig gedaan

J.M. schreef:

harstikke mooie ontdekking! maar de film heet toch echt Gladiator....

Relax
Ik wist dat eigenlijk alleen al zonder de film te kijken
Dat stukje was ook prachtig, ARE YOU ENTERTAINED?! hehe, vind de film toch beter

avatar van Tsjo-Wi
ja ook zo irritant als je die domme jay-z er dan weer door heen hoort met zn UH UH

avatar van Niek
Tsjo-Wi schreef:

Bedankt voor je bijdrage en objectiviteit.

avatar van Tsjo-Wi
ja misschien kan ik toch beter gewoon de film score van Gladiator gaan luisteren...

avatar van Niek

Ok

Tsjo-Wi schreef:

harstikke mooie ontdekking! maar de film heet toch echt Gladiator....

foutje

Poisonpen123

En dan denken aan Kingdom Come

Social_Mask
Vind dit geen sterk album, totaal niet. De beats vind ik niet lekker klinken, en Jay-Z is hier erg emotieloos. Alleen 99 Problems is nog goed en Dirt Off Your Shoulder. Encore versie met LP was stukken stukken beter.

2,75* - 3* helaas..

avatar van ferdi2307
heb dit album in m'n top10 moeten zetten! echt lekker, super flow, meesterlijke beat hier en daar..

Oyver
Mee eens, de beats klinken goed in de oren en de teksten komen perfect uit. Wat ik persoonlijk een nadeel vind is dat Jay-Z zo'n nepgangster is. Maar dat heeft uiteraard niks met zijn muziek te maken.
Hier en daar wat mindere tracks, maar Dirt Off Your Shoulder, 99 Problems Change Clothes en Encore maken dit weer goed. Bovendien heeft Public Service Anouncement ook een goede invloed op het geheel.

4* en helemaal waard.

avatar van MurryMusic
lkkr album man..k vind em echt goed. RB kwaliteit er zitten niet echt echt slechte bij (zoals een aint no) maar wel mindere nummers zoals change clothes...maja die valt nog mee. En echt soms goede texte. Ik vind het lekkerste nummer hier Lucifer..en dat komt vooral door die beat en dat refrein met dat wijf : Lucifer Dawn of the morning im gonna chase u of the earth..pr8ig. KANYEAZY! Verder nog dirt of ur shoulders 99 problems moment of clarity public service announcement..Dit album bleek beter te zijn dan ik dacht..maja 4*

avatar van MurryMusic

Track 3 What more can i say :
De Beat is weer geslaagd .. Gewoon The Truth ..

Die beat had biggie al gebruikt op een unreleased track van hem
uhmmm Keep Ya Hands High met Tracey Lee. Het is natuurlijk een stukje aangepast.. en dat stukje van : Them rings and shit u sing about , bring em out, its hard to yell with the barrel's in ya mouth. Dat zegt biggie dus op die track . Nummer met biggie vind ik beter, zoek maar op

avatar van Weirdo Wizzy
99 Problems is echt mijn favoriete nummer van deze eeuw geloof ik. Dat mag je overdreven vinden maar dat nummer heeft echt alles. Zo'n lekker harde beat van Rick Rubin. Jay-Z komt geweldig en de tekst ook gewoon heel gaaf. De video van dit nummer had toch ook nog een belangrijke prijs gewonnen?

KSPR
Bestaan er belangrijke hip hop prijzen tegenwoordig?

avatar van psychonaatje
Weirdo Wizzy schreef:
De video van dit nummer had toch ook nog een belangrijke prijs gewonnen?

The music video premiered in April 2004 and was directed by Mark Romanek. It has been critically acclaimed, and was nominated for four MVPA awards in 2005, of which it won three. It also won the MTV Video Music Awards for Best Rap Video, Best Director, Best Editing and Best Cinematography, as well as gaining nominations for Video of the Year and Best Male Video.
Bron: Wikipedia

avatar van Weirdo Wizzy
thnx

en vokomen terecht ook natuurlijk

|Joël|
Die music video van 99 Problems is inderdaad geweldig.