Jay-Z - The Black Album (2003)

Label: Roc-a-Fella

1. Interlude (1:21)
  2. December 4th (4:33)
  3. What More Can I Say (4:55)
  4. Encore (4:11)
  5. Change Clothes (4:18)

met Pharrell

6. Dirt Off Your Shoulder (4:05)
  7. Threat (4:06)
  8. Moment of Clarity (4:24)
  9. 99 Problems (3:54)
  10. Public Service Announcement (Interlude) (2:53)
  11. Justify My Thug (4:04)
  12. Lucifer (3:12)
  13. Allure (4:52)
  14. My 1st Song (4:45)
X-man
Maargoed, dit is voor mij samen met Reasonable Doubt Jay's beste plaat. The Black Album vind ik persoonlijk iets beter dan Reasonable Doubt, en vooral door de producties, die klinken allemaal toch net wat beter. Een welverdiende 4,5.

Frostyx-berichten en reacties van een tijd terug verwijderd.

avatar van Soulistic
Jay-Z was met dit Album weer helemaal Back.
Na de eerste Single "99 Problems" kon het haast ook niet meer mis gaan. Alleen Dirt of my shoulders vind ik vervelend klinken en skip ik dan ook altijd. Lucifer is een geweldige produktie van Kanye West.
What More Can I Say & My 1st Song zijn mijn favoriete tracks.
Je merkt wel aan Jay-Z dat zolang hij de tijd neemt om een album te maken dat het kwalitatief vele malen beter is.

avatar van Niek
Soulistic schreef:
Na de eerste Single "99 Problems" kon het haast ook niet meer mis gaan.
Zowel Change Clothes als Dirt of Ya Shoulder werden eerder uitgebracht dan 99 Problems..

avatar van Soulistic
Dan heeft de single 99 problems het meeste indruk op mij gemaakt dat ik er vanuit ging dat dat de eerste single was.

avatar van Demon.
99 Problems is wel een goed nummer maar ik hou absoluut niet veel van rap.

P-DawG
Vooral niet de rest van het album gaan luisteren dan.

avatar van J.M.
Sinds lange tijd weer geluisterd, halfje omhoog. Het blijft toch wel een erg goed album.

P-DawG
Dit is toch wel het beste album van Jay-Z na RD.

avatar van Raul
P-DawG schreef:
Dit is toch wel het beste album van Jay-Z na RD.
Ben ik helemaal met je eens. Album is van begin tot eind dope (alleen die praat-outro komt een beetje geforceerd over, heeft ie volgens mij van Kanye's Last Call overgenomen, maar goed dat mag de pret natuurlijk niet drukken)

avatar van MurryMusic
Raul schreef:

me 3

avatar van KILLERBEE99
De eerste keer toen ik dit luisterde vond ik er echt niks aan, maar heb het vandaag over nieuw geluisterd. En vind het na een 2e luister buurt toch een stuk beter.

avatar van Jordyp
4* Geweldige producties maar Jay klinkt zelf een stuk minder dan op RD. Wat erg jammer is, want anders had dit echt een verschrikkelijk goed album geweest.

avatar van Rhythm & Poetry
Beste album van Jay-Z. Beats zijn echt heel hard op dit album en Jay-Z zelf rapt ook met veel passie en perst er enkele fraaie verzen uit.

avatar van deagleking
Alles is perfect aan 99 problems. Die gitaar, die drums (!!!!!!) en jay-z. Jezus wat een gruwelijke track, heerlijk om op mee te bleren

avatar van Rhythm & Poetry
Dit album blijft maar groeien. Ik waardeer Jay-Z echt op dit album, hij rapt met veel passie en komt erg vermakelijk uit de hoek. Ook productioneel is The Black Album een topper: instrumentaties van een hoog niveau, catchy maar toch niet al te gelikt.

avatar van Kill_illuminati
deagleking schreef:

Rick Rubin hè

avatar van UmindC
Rick Rubin is baas

avatar van Game
Toen ik de video van 99 Problems voor het eerst zag een paar jaar geleden, vroeg ik me af wie die zwerver met die baard was

avatar van Kill_illuminati
Ja dat ik ook en toch dacht ik die vent heeft wel degelijk iets met Jay-Z te maken. Zou hij de beat hebben gemaakt. Daar hield ik mij toen overigens niet al te veel bezig. Maar goed we zijn jaren verder en Rick Rubin is een held. 99 Problems is inmiddels een van Jay-Zs grootste nummers.

avatar van UmindC
Rick Rubin blijft een baas

avatar van Soulistic
"You're crazy for this one Rick"

toris
Waar ik Jay normaal niet zo kan waarderen is dit album wel erg vermakelijk. De producties hebben mijn speakers kapot geblazen, en jay-z rapt ook verdienstelijk. Change Clothes vind ik iets minder dan de rest, maar nog steeds niet heel erg slecht. De gladiator sample vond ik wel leuk, ik hoor in de roepende menigde ook een soort "jay-z! jaý-z!" ipv maximus! Ik kan niet anders dan een 4* geven voor dit mooie album.

chrisc10
dit album is echt geweldig. de producties zijn keihard en Jay-Z is tegen mijn verwachtingen erg goed. Change Clothes is iets minder maar nog steeds prima te doen.

avatar van niels94
Lucifer is toch wel één van de beste nummers van Jay-Z, wat is dat een heerlijk geproduceerd nummer (Kanyeeze you did it again, you're a genius nigga!). Dit album blijft van hoog niveau, hoewel ik niet alles even geweldig vind staan er een paar fantastische nummers op.

De Schaafkaas
Nigga I keep trash bags with me. Never know when you gotta dump a nigga out!

Hahaha Threat blijft voor mij echt hét nummer op dit album. Jay-Z's flow, de oersterke productie en die super-grappige skits tussendoor. Pure genialiteit!

avatar van Arrie
Slowchat verwijderd.