Willie Hutch - Soul Portrait (1969)

Soul / Funk
Label: RCA

1. Ain't Gonna Stop (3:13)
  2. You Can't Miss Something That You Never Had (2:37)
  3. A Love That's Worth Having (2:50)
  4. Good to the Last Drop (3:02)
  5. That's What I Call Lovin' You (1:56)
  6. You Gotta Try (2:27)
  7. Let Me Give You the Love You Need (2:35)
  8. Lucky to Be Loved by You (2:53)
  9. Keep on Doin' What You Do (2:20)
  10. Your Love Keeps Liftin' Me Higher (2:32)
  11. Do What You Wanna Do (3:16)
avatar van Bertus
Ik ben het wel met lebowski eens. Dit eerste album waarmee ik kennismaak via het topic 'soulalbum van de week' is absoluut ontzettend lekker, maar bepaald niet briljant. Daarvoor vind ik dit allemaal net wat te glad en net wat te voor de hand liggend. Hutch' stem ligt absoluut goed in het gehoor, maar gaat nergens echt door merg en been. Voor de blazers die prominent aanwezig zijn geldt hetzelfde: ze klinken warm, de partijen zijn zonder meer vakkundig ingespeeld, maar ze spelen ook iedere noot precies zoals je 'm verwacht. Elk scherp randje onbreekt voor mij op deze cd en dat is jammer: het zijn juist de scherpe randjes van het meesterwerk waarachter je blijft hangen.

Met andere woorden: ik vind dit een hele fijne, degelijke funky soulplaat, niets meer maar zeker ook niets minder. Fijne degelijke funky soulplaten moeten er ook zijn

avatar van sq
sq
kemm schreef:
Het is een echt feelgood-album ... Het album mist toch iets. Of mist juist niets, misschien is dat het: er mocht gerust een hoek af. Of een scherp randje erbij, zoals reeds gezegd.

Ik zag dat er heel wat commentaren waren geschreven. Kemm geeft daarbij het beste weer wat mijn indrukken zijn. Ik heb het de afgelopen twee weken meermalen, maar steeds in stukjes beluisterd. Losse nummertjes, die wat verspreid geraakt waren op mijn mp3 speler. Ik vind de sfeer lekker en ook wel zomers zou ik haast zeggen. Er zit ook geen uitgesproken zwak stuk tussen. Dat is, gezien de gedateerdheid eigenlijk al bijzonder. Na een tijdlang deelnemen in dit topic is namelijk mijn vooroordeel, als zou soul vóór 1970 toch vooral een single-aangelegenheid zijn, toch best vaak bevestigd.

Maar deze is dus in zijn geheel ok, een fijne, zomerse collectie liedjes. Mooie sound, met goede zang en bas en blazers lekker gedoseerd. Wel zijn ze enigszins uitwisselbaar, en er steekt er ook niet eentje uit als ware het een classic. Af en toe denk je wel even hé!, maar dan blijkt de motown-sound-song Lucky to Be Loved by You wel erg te lijken op How Sweet it is to be Loved by You van Marvin Gaye (1964). Ook het andere stuk dat opvalt, in feite mijn favoriet van het album A Love That's Worth Having doet me denken aan iets, maar dat zit verder weg.

Als ik deze eens tegenkom koop ik m wel denk ik, maar het moet dan wel een uitverkoopje zijn.

avatar van Reijersen
Vooral bekend als songwriter (Jackson 5 o.a.), maar zoals je hier hoort ook sterk als artiest.

Ain’t Gonna Stop – gewoon een heel fijne song met goede groove en zang
You Can’t miss Something That You Never Had – gaat moeiteloos verder met kwaliteit leveren
A Love That’s Worth Having – nog een stukje intenser. Prachtig nummer.
Good to the Last Drop – fijn met die volle blazers
That’s What I Call Lovin’ You – de liefde wordt hier veel eer aan gedaan
You Gotta Try – gooit er wat meer groove in
Let Me Give You the Love You Need – blazers en groove blijven.
Lucky to Be Loved By You – lekker onbekommerd sfeertje
Keep on Doin’ What You Do – lekkere groove weer.
Your Love Keeps Lifting Me Higher – covertje met verve gebracht
Do What You Wanna Do – dat funky gitaartje valt me op