Kent - Verkligen (1996)

Zweden
Label: RCA

1. Avtryck (3:10)
  2. Kräm (Så Nära Får Ingen Gå) (2:41)
  3. Gravitation (3:42)
  4. Istället För Ljud (4:22)
  5. 10 Minuter (För Mig Själv) (3:12)
  6. En Timme en Minut (8:11)
  7. Indianer (3:47)
  8. Halka (3:03)
  9. Thinner (4:01)
  10. VI Kan Väl Vänta Tills Imorgon (6:56)
avatar van wizard
Verkligen wordt hierboven een overgangsalbum van Kent genoemd, en daar kan ik me goed in vinden.
Martin Roos is vertrokken, zodat Kent ten tijde van dit album uit 4 man bestaat: zanger/gitarist Joakim Berg, gitarist Sami Sirviö, en de ritmesectie bestaat uit Martin Sköld (bas) en Markus Mustonen (drums).
Vergeleken met het titelloze debuutalbum zijn de nummers op dit album veel beter. Het enthousiasme druipt er nog steeds vanaf, maar ik hoor nu ook melodieën die blijven hangen. Die nogal hardnekkig blijven hangen. Daarnaast is het niet alleen nog maar vol gas rocken, maar er is ruimte voor wat ingetogener stukken, waarin melancholie de boventoon voert. Hier en daar voegen toetsenpartijen wat extra sfeer toe.

De beste nummers op dit album zijn voor mij Gravitation, 10 Minuter (För Mig Själv) en het afsluitende Vi Kan Väl Vänta Tills Imorgon. Zwakke nummers heb ik niet kunnen bekennen.

4.0*.