Waylon Jennings - Lonesome, On'ry and Mean (1973)

Country
Label: RCA

1. Lonesome, On'ry & Mean (3:37)
  2. Freedom to Stay (3:09)
  3. Lay It Down (3:14)
  4. Gone to Denver (2:28)
  5. Good Time Charlie's Got the Blues (3:20)
  6. You Can Have Her (2:38)
  7. Pretend I Never Happened (3:01)
  8. San Francisco Mabel Joy (3:45)
  9. Sandy Sends Her Best (2:33)
  10. Me and Bobby McGee (4:37)
  11. Laid Back Country Picker * (3:16)
  12. The Last One to Leave Seattle * (3:27)
  13. Big, Big Love * (2:26)
avatar van frolunda
Nog niet zoveel 'Outlaw' (qua teksten dan toch) dan de meeste van zijn latere platen in de jaren zeventig maar aan de kwaliteit doet dat niks af,sterker nog Lonesome,On'ry and Mean is één van de hoogtepunten,in het toch al niet misselijke oeuvre van Waylon Jennings.Op het album uit 1973 is het vooral de hoes en zijn uiterlijk die hier voor het eerst de omslag maken maar twee van de absolute hoogtepunten,San Francisco Mabel Joy en Sandy Sends Her Best behoren tekstueel (muzikaal zijn ze ook dik in orde) toch wel tot de meest tragische liefdesgeschiedenissen die ik de laatste jaren op plaat gehoord heb,in mijn huidige gemoedstoestand dan toch.
Lonesome, On'ry and Mean blinkt verder uit door de prachtige productie,zijn veelzijdige instrumentatie,uitstekende songs met bijdragen van onder andere Willie Nelson,Kris Kristofferson,Steve Young,Johnny Cash en Mickey Newbury en het feit dat Waylon Jennings hier bijzonder goed bij stem helpt natuurlijk ook erg mee.
Naast de twee al eerder genoemde nummers zijn verder de opener Lonesome, On'ry & Mean,Gone to Denver en Pretend I Never Happened,voor zover ik dat nu kan beoordelen,ook songs van de buitencategorie .
Country-klassieker.