menu

Bruce Springsteen & The E Street Band - Live/1975-85 (1986)

mijn stem
4,40 (456)
456 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: CBS

 1. Thunder Road (5:41)
 2. Adam Raised a Cain (5:25)
 3. Spirit in the Night (6:22)
 4. 4th of July, Asbury Park (Sandy) (6:29)
 5. Paradise by the "C" (3:34)
 6. Fire (3:12)
 7. Growin' Up (7:57)
 8. It's Hard to Be a Saint in the City (4:37)
 9. Backstreets (7:27)
 10. Rosalita (Come Out Tonight) (9:59)
 11. Raise Your Hands (5:13)
 12. Hungry Heart (4:27)
 13. Two Hearts (3:05)
 14. Cadillac Ranch (4:50)
 15. You Can Look (But You Better Not Touch) (3:51)
 16. Independence Day (5:09)
 17. Badlands (5:15)
 18. Because the Night (5:18)
 19. Candy's Room (3:09)
 20. Darkness on the Edge of Town (4:24)
 21. Racing in the Street (8:13)
 22. This Land Is Your Land (4:17)
 23. Nebraska (4:16)
 24. Johnny 99 (4:21)
 25. Reason to Believe (5:19)
 26. Born in the U.S.A. (6:07)
 27. Seeds (5:11)
 28. The River (11:37)
 29. War (4:51)
 30. Darlington County (5:12)
 31. Working on the Highway (3:59)
 32. The Promised Land (5:32)
 33. Cover Me (6:58)
 34. I'm on Fire (4:24)
 35. Bobby Jean (4:26)
 36. My Hometown (5:08)
 37. Born to Run (5:02)
 38. No Surrender (4:42)
 39. Tenth Avenue Freeze-Out (4:18)
 40. Jersey Girl (6:30)
totale tijdsduur: 3:35:47
zoeken in:
thru life
Ik speel net the river af van dit album krijg weer spontaan kippevel

4,5
Dat heb ik met dit nummer op dit album nou ook. Vooral de song zelf en dat lange intro doet t m vind ik.

avatar van erikb88
5,0
Wellicht handig om te weten voor degene die hem nog niet hebben (waaronder ik): Deze box is nu bij Bol.com te koop voor slechts € 7,99 exclusief verzendkosten.

Ik heb hem uiteraard gelijk besteld, samen met de geniale NYC-show.

5,0
Bedankt voor de tip!

avatar van Cygnus
2,5
Ook maar besteld, geen geld toch...

EVANSHEWSON
Prima live-box van deze rockgigant. Je hoort The boss hier in optima forma. Wàt moet ik nog meer zeggen dan de commentaren herhalen die ik hier zowat overal lees ?
Als live plaat één van de allerbesten die er gemaakt zijn, denk ik toch. Haal ook maar "Slade Alive!" van Slade uiteraard, en Made in Japan (Deep Purple) in huis, dan heb je alvast drie pracht-liveplaten in huis.
Geef deze 4.5 sterren **** 1/2

avatar van cosmic kid
5,0
cosmic kid (moderator)
Weliswaar uitgebracht in 1986, maar in 1990 is de live box mijn "point of no return" geweest wat betreft de muziek van Bruce Springsteen. In mijn eigen cd top 50 staan niet veel live-cd's (wat heet: slechts 2). Dat de live-box erin staat zegt dus heel veel over de kwaliteit.Een zinnige recensie schrijven kan ook werkelijk niet over deze 3 momumentale live-cd's.

Tot het uitbrengen van de livebox was The Boss nooit een fan van live-cd's. In zijn optiek kon een cd nooit de passie en energie benaderen van een live-concert. Nadat hij oude concertopnamen had afgeluisterd is hij van gedachten veranderd en besloot gelijk maar een 5 Lp box (jaja, die had je toen nog) uit te brengen.

De 1e cd opent briljant met de openingszin: "Ladies en gentleman: Bruce Springsteen & The E Street Band". Hierna wordt het mooiste nummer aller tijden ingezet: Thunder road, een opname uit 1975, solo op piano.
De 1e cd concentreert zich vooral op het beginwerk van Springsteen: de opnames klinken ook wat donkerder. Hoogtepunten verder: Growin'up ("you can still go back to college if you want" ), It's hard to be saint in the city (schitterend stereo gitaargeweld) en Backstreets (heerlijk dreigend, bombastisch).

Cd 2 opent met de feestnummer Cadillac Ranch en You can look (but you'd better not touch). Niet direct mijn 2 favorieten, maar wat daarna komt maakt alles goed: het schitterende Independence Day, gevolgd door het rocktrio Badlands-Because the night- Candy's room. Wat een energie, wat een power!
Via Darkness on the edge of town belanden we bij het de rustpunten: een schitterende Racing in the street luidt het Nebraskablok in met achtereenvolgens Nebraska- Johnny 99- Reason to believe.
Born in the USA als track 13 doet wel wat raar aan, omdat Springsteen hier zijn concerten tijdens de gelijknamige toernee altijd mee opende. Seeds sluit cd 2 af.

Cd 3 begint met een 11 minuten durende versie van The River. Zeer bijzonder omdat de eerste 5 a 6 minuten Springsteen vertelt over zijn slechte relatie met zijn vader en over diens reactie toen Bruce gekeurd moest worden voor Vietnam.
Hoogtepunten van de derde cd zijn: het intro van Cover me, het outtro van Bobby Jean, de live-versie van Born to run ( in die versie bestaat er geen beter nummer) en Tenth avenue freeze out. Bij het beluisteren van dat nummer is mijn passie begonnen voor de muziek van dhr. Springsteen: de energie, de blazers, The Big Man ("kid, you'd better get the picture" ). Ik kreeg the picture, en the picture heeft me sindsdien niet meer los gelaten.
Eigenlijk heeft The Live Box mijn leven dusdanig beinvloed op een manier dat nog geen enkele andere cd ooit gelukt is.

De beste 3 nummers:
1. Born to run
2. Thunder road
3. Racing in the street

avatar van LittleBox
5,0
cosmic kid schreef:
Hierna wordt het mooiste nummer aller tijden ingezet: Thunder road, een opname uit 1975, solo op piano [...]de live-versie van Born to run ( in die versie bestaat er geen beter nummer)

Meneer cosmic kid in full costume dress, u heeft volstrekt gelijk! Hoogtepunten voor mij zijn Thunder Road, Sandy, het 'Nebraskablok' en Independence Day.

4,5
Edoch de gehele cdbox ontzettend boeiend is, misschien wel de beste live cds ooit gemaakt - ben ik persoonlijk onder de indruk van 'Cover Me'. Maar goed, een objectief beeld kan ik niet geven. Sinds ik als klein jongetje 'Born in the USA' luisterde, is Springsteen voor mij een van de waardevolste muzikanten.

EVANSHEWSON
Born in the USA is niet de ideale "instapper" in het oeuvre van The Boss.
Het was zijn meest commerciële plaat en tevens zijn doorbraak naar een groot publiek.
Voor echte fans ook een beetje het gevoel "we zijn onze held kwijt aan de massa, die verder niet veel meer dan deze plaat van hem zullen aanschaffen".

Ik blijf het oudere werk toch geheel verkiezen boven dit redelijk overgeproduceerde album. Born in the USA is uiteraard niet slecht, maar ik heb er zowat een Michael Jackson-Thriller gevoel bij : een totaal qua singlerelease uitgemolken album. Trop is teveel.


Enfin, om bij de les te blijven : deze box met liveplaten is uiteraard schitterend, maar de intro naar The River duurt me nogal lang.
Blijf bij mijn score van 4.5 sterren.

avatar van cosmic kid
5,0
cosmic kid (moderator)
>deze box met liveplaten is uiteraard schitterend, maar de intro naar The River duurt me nogal lang.

Werkelijk?......dat vind ik juist 1 van de hoogtepunten......... kippenvel, ook nog na tig keer gehoord te hebben.

4,5
@EVANSHEWSON: Ik ben het met je eens, dat ik zeker op latere leeftijd (lees: nu) ook veel betere platen van 'the boss' heb ontdekt. Het Born in the USA was voor mij de eerste kennismaking, uiteraard is dit niet zo uitzonderlijk - zoals je al aangaf is het voornamelijk commercieel.

Maar ik weet niet of ik een echte of on-echte fan ben, maar nadat ik de dvd registratie van Springsteen en The Seeger Sessions band in Dublin heb gezien was ik totaal overdonderd. Ik heb inmiddels velen andere deze concert laten zien, stuk voor stuk delen ze dezelfde mening: uitzonderlijk, uniek en nog nooit eerder gezien!

Dus ook al is de muzikant overgeleverd aan de massa, het maakt hem niet opeens minder muzikant. De massa lijkt ook duidelijk afgebakend tot de mensen die smaak en gevoel voor 'goede' muziek hebben, alhoewel dat zoiets subjectief blijft.

5,0
Album uit mijn jeugd! Toen ik voor het eerst "The River" (met intro) en "Racing In The Street" (met het prachtige instrumentale einde) hoorde is mijn wereld veranderd. Hulde!

avatar van west
5,0
Ik weet nog dat ik als studentje deze box had gehaald. Wat een muziek zeg, wat intens, wat een beleving, wat goed.
Nu heb ik de deluxe editie voor me uit 2002: alles nog eens digital mastered en remastered. En een fotoboek met ook nog flink wat teksten. Het klinkt als de nieuwste (live) cd van Bruce Springsteen en dan nog beter: echt fantastisch.
Alleen, wat zien die mensen er allemaal raar uit: die kleding komt me ergens wel bekend voor...

Een aanrader deze remaster! (Amerikaanse import)

avatar van ukkie84
4,5
Heb hem een paar dagen geleden van bol.com binnen gekregen en het zijn de 8 euro die ik dit jaar het beste heb besteed. Wat een geweldige muziek! Met name thunder road, Sandy (toch 1 van de allerbeste springsteen nummers naar mijn idee), the river en Als absolute knaller aan het einde Jersey Girl super cd's. Enige dat ik toch te miepen heb is dat Born in the USA erop staat en niet Dancing in the dark. Dancing in the dark had naar mijn idee toch echt er bij gemoeten of in plaats van....

avatar van LittleBox
5,0
ukkie84 schreef:
Dancing in the dark had naar mijn idee toch echt er bij gemoeten of in plaats van....

of toch maar

Mark Geerligs
Zijn allerbeste live cdbox. Ongelofelijk met hoeveel passie hij hier de nummers (één voor één toppers) speelt! Van de 40 nummers zijn er maar een paar die ik niet top vindt ('Seeds', Paradise by the 'C' en 'Adam Raised a Cain') Voorderest zijn het allemaal juweeltjes. Je mag drie nummers aanstippen maar ik heb het maar niet gedaan omdat het onmogelijk is om 3 beste nummers hieruit te halen. De beste nummers van dit album vindt ik:
Darkness on the Edge of Town, Racing in the Street, Born to Run, No Surrender (ontroerend), Independence Day, The River (mede door het legendarische intro), Reason to Believe, Nebraska & Johnny99 (Nebraska toppers) en The Promised Land. Voor iemand die Bruce nog niet kent kun je het beste dit album als eerste kopen. Hier laat hij zijn naam als live-performer gelden. Bruce is en blijft 'The Boss'!

avatar van ricardo
4,0
Tjonge wat een hoog stemgemiddelde hier,en het is nog een live plaat ook,en ik ben gek op live platen.Het is een 3 dubbel cd set dus,en ik lees dat je hem al hebt voor 7,99 euro.LittleBox,bedankt voor de goede tip,en je weerwoord bij het album Born in the Usa, want als ik hem voor die lage prijs kan vinden dan ga ik me er wel aan wagen.luistergroeten....Ricardo.

avatar van cosmic kid
5,0
cosmic kid (moderator)
Ik kan me niet voorstellen dat je er spijt van krijgt, Ricardo.

Neem je tijd en luister vooral naar opener Thunder road, Growin'up, It's hard to be a saint in the city, Backstreets, heel disc 2 vanaf Independence day, het gesproken intro van The River, The promised land, Bobby Jean, Born to run, No surrender, Tenth avenue freeze out en Jersey girl.

avatar van LittleBox
5,0
Ja, en doe dan ook even de tussenliggende nummers

avatar van ricardo
4,0
Dit album voor 7.99 euro?Ik heb maandag echt overal gekeken,maar ik ben hem voor dat geld nergens tegengekomen,bij bol.com kost hij 26.99 euro,bij plato 24.99 euro en in assen bij Van Der Veen maar liefst 27.50 euro.Maar in Groningen lag hij het goedkoopst voor 19.95 euro bij ''Elpee''(lijkt me voor 3 cd's toch niet al te veel).En ja op aanraden van LittleBox toch maar gekocht.(als ik ergens post,ook al is het negatief,dan ben ik toch geintereseerd in de muziek waar ik post,alleen krijg je pas ''echt'' de ''juiste''reacties bij negatiefe berichten vind ik)Bruce Springsteen heeft een erg mooie rauwe zangstem vind ik,en het heeft wel wat weg van Mark Knopfler vind ik.Ik heb alle 3 de cd's inmiddels in zijn geheel beluisterd,en ik kan me voorstellen dat de fans van Bruce Springsteen dit het allerbeste live album ooit vinden,ik vind hem wel goed,vooral de heldere geluidskwaliteit hierop is echt erg goed,maar ik vind(voorlopig)dat er ''betere''live cd's zijn die ik liever beluister.Ik vind cd3 overigens het beste van de 3 cd's met zeer genietbare nummers als I'M On Fire,My Hometown,Born To Run en No Surrender,maar op cd2 staan ook een paar mooie nummers als Nebraska en natuurlijk de kraker van Bruce,die hem wereldwijde bekendheid en de super status hebben gegeven die hij nu heeft,Born In The USA.Pluspunt van dit album is overigens het bijgevoegde textboekje,en dat kom je bij live albums niet al te vaak tegen.Ik ga dit album zeker vaker beluisteren,en ik zal me ook iets meer in de texten gaan verdiepen.

avatar van LittleBox
5,0
Juist, zo langzamerhand word jij ook een 'prisoner of rock and roll'! Geweldig dat je je bereid toont om je verder in de muziek te verdiepen!

avatar van ricardo
4,0
Ja LittleBox wat sommige berichten al niet kunnen doen.Als je met een voorbarige reactie komt,en je kent alleen oppervlakkig iets,en handelt in een vlaag van verstandsverbijstering ,ja dan moet je je wel wat meer verdiepen in bepaalde muziek (uitzonderingen daargelaten als Coldplay,Keane en div boybandjes of de nederlandse smartlap dan)Ja dit live album is een welkome aanvulling in mijn muziek collectie en het bezitten en beluisteren meer dan waard.O ja verhip nog vergeten te stemmen. 4* lijkt me op dit moment wel reeel om te geven van mijn kant.

avatar van ricardo
4,0
Ben cd 1 nu aan het beluisteren en de variatie hierop vind ik erg goed,rustige acoustische nummers als Thunder Road worden met erg veel emotie gezongen om daarna afgelost te worden door het lekker bruisende rock nummer Adam Raised A Cain.Op cd 1 is dus erg veel emotie en passie te horen.En live klinkt het gewoon een stuk helderder en terechter dan het studio werk,maar dat vind ik over het algemeen van de meeste ''rock'' bands wel.

avatar van Germ
4,0
Had deze CD een maandje terug besteld bij Bol.com, voor 7,99. Spotprijs natuurlijk.

Daar zijn ze nu bij Bol ook achter, want nu kost hij opeens 26,99!!

Ruby1966
Ik heb hem daar ook vandaan voor € 7,99.
Er was natuurlijk opeens zoveel animo voor deze cd dat ze de prijs maar weer opgeschroefd hebben....

avatar van ricardo
4,0
Ruby1966 schreef:
Ik heb hem daar ook vandaan voor € 7,99.

Dankjewel hoor,steek me de gek maar aan.Tja,dat gesjoemel met die verschillende prijzen ook altijd......je zal er een punthoofd van krijgen.Ik kon hem nergens goedkoper vinden dan voor 19.95 euro,maar ik ben nu gelukkig wel de trotse bezitter van dit live album die maar liefst 3 cd's bevat,en uit dat oogpunt bezien,valt de prijs van 19.95 euro me eigenlijk toch nog mee.

avatar van Ben Post
4,0
Mark Geerligs schreef:
Zijn allerbeste live cdbox. Voor iemand die Bruce nog niet kent kun je het beste dit album als eerste kopen. Hier laat hij zijn naam als live-performer gelden. Bruce is en blijft 'The Boss'!

Essentieel in je collectie. Maakt niet uit wat ie kost . Alleen al deze versie van Thunderroad is werkelijk onbetaalbaar.

Live is hij inderdaad geweldig zoals in Arnhem vorige maand: damn. Geweldig!

Daarnaast vind ik op deze plaat Independence day, 4th of july Ashbury Park, The River en Backstreets zo onvoorstelbaar ontroerend. Grote, grote klasse: inderdaad live is dit The Boss, en niemand anders.

avatar van ricardo
4,0
cosmic kid schreef:
De 1e cd opent briljant met de openingszin: "Ladies en gentleman: Bruce Springsteen & The E Street Band". Hierna wordt het mooiste nummer aller tijden ingezet: Thunder road, een opname uit 1975, solo op piano.
De 1e cd concentreert zich vooral op het beginwerk van Springsteen: de opnames klinken ook wat donkerder. Hoogtepunten verder: Growin'up ("you can still go back to college if you want" ), It's hard to be saint in the city (schitterend stereo gitaargeweld) en Backstreets (heerlijk dreigend, bombastisch).

Op cd 1 is dat het concert of een gedeelte daarvan,van het dubbele cd live album Hammersmith Odeon London '75?

avatar van LittleBox
5,0
Nee, helaas niet. Hoewel, nu hebben we twee verschillende prachtversies van dit fraaiste nummer ooit. Dus hoezo helaas...

Gast
geplaatst: vandaag om 04:40 uur

geplaatst: vandaag om 04:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.