Een maandje later gun ik dit de tijd en het bevalt eigenlijk heel best. Bijna niks is slecht, het is best verfrissend en werkt zich goed naar voren toe als je er eigenlijk toch niet zo mee bezig bent. Hoewel de kwaliteit van de producties meestal niet erg ver gaat, is er wel een fijn positief geheel neergezet. Ook vind ik Rei Harakami - Pone echt een uitschieter, héél mooi muzikaal vind ik het, in tegenstelling tot de afzwakkende uitlatingen als ''wel aardig maar niet meer'' van anderen erover. Meteen het album Red Curb van die gast even opgezocht wat tot nu toe ook bevalt
De eerste nummers zijn overwegend positief, maar niet compleet overtuigend. De eerste (van de ervaren Ken Ishii) vind ik wel de beste, omdat het niet zo hemels probeert te klinken. Als je dat wil moet het echt helemaal goed zijn vind ik. 3.5* voor beide.
De track van Audio Active is een leuke nostalgische rave/drum 'n bass track. Uitstekend gedaan. De wat lagere kwaliteit van geluiden (zoals de electrische piano) ben ik wel gewend van de rave, dus is in dit nummer niet zo storend. 4*
Het nummer van Susumo Yokota is heel aardig. De beat maakt het wat middelmatig, maar als je naar de melodieën luistert hoor je Susumo's kracht wel. Wordt nog een fijn nummer uiteindelijk daardoor

SiLC - Delirous gaat lekker een andere kant op, wat opgevoerd, opzich een goede opbouw voor een album. beats drummen best lekker weg. Stomme gitaar/vocalen natuurlijk, maar dat doet er niet zo toe, is namelijk geen type 'pretentieuze top 40 single'. 3*
AOA - Stormy Soup. Lekker standaard vultrackje op het eerste gehoor, niks mis mee in dit geval, zeker best aangenaam! Ook al is het niet zoeen opvallend nummer, eigenlijk is het erg coherent en bevat het uitstekende melodieën en wervelende geluiden. Dat het 9 minuten duurt, komt doordat de maker naar alle waarschijnlijkheid in een lekker trip wilde verkeren

Lekkere afsluiter van disc 1, laat eens te meer de goede samenstelling van dit werkje zien.
Ming & FS - Boogiepop Me Up geeft een mooi energiek begin aan disc 2. Crispy beats. Zodra het doorgaat wordt duidelijk dat het niet mijn type nummer is. Te simpel voor me dit type drum 'n bass, te geestvernauwend, hoewel het nog een aardig nummer is. 2.5*
Sugar Plant - A Furrow Dub is prachtig, had een b-side kunnen zijn van Selected Ambient Works 1 (denk aan We Are The Music Makers) maar dan wel een echte b-side. Heerlijke jammende beat doet hier z'n intrede die past bij alle reverb/dub effecten. De twinkels zijn goed. Het geluid van het nummer als geheel klinkt wel wat overstuurd helaas, waardoor het iets minder aangenaam is dan het had kunnen zijn. 4*
Sadesper Record - Torso. Mooie geluiden hier hoor, lekkere beat. Heerlijk. Alleen vlak voor de 2 minuten gaat het mis met de wat domme geluiden die dan komen binnenvallen. Jammer, had veel meer ingezeten voor mij. Blijft nog meer dan aardig nu. 3.5*
Yoshihiro Sawasaki - Snow Coast. Lekker waaiend, maar ik wordt door de combinatie van wave//beat en lengte een beetje ongeduldig 3.25*
Hidenobu Ito - Unstability. Kloppende titel, vind het wel passen bij het nummer ervoor, dat ook een wat nerveus gevoel bij me opbracht. 3.25*
Rei Harakami - Pone. Haha lambf noemde het een steriel nummer. Vanuit een heel ander perspectief kan ik me daar misschien wat bij voorstellen, maar ik vind het juist erg frivool en fris. Dat de percussie wat goedkoop is vergeet je dan, de delay's erop zijn perfect. Dit is vergelijkbaar met het gevoel bij Ochre's A Midsummer Nice Dream (in mijn opinie). 4.5*
M.Y.K.N. - Angel in the Dark. 3.5*
Best fijne verzamelaar.