Milow - Coming of Age (2008)

Belgiƫ
Label: Homerun

1. Canada (4:55)
  2. The Ride (2:56)
  3. Coming of Age (4:01)
  4. Stephanie (4:08)
  5. The Priest (6:57)
  6. House by the Creek (4:20)
  7. Out of My Hands (3:10)
  8. Dreamers and Renegades (2:48)
  9. Herald of Free Enterprise (5:01)
  10. Darkness Ahead and Behind (3:51)

met Nina Babet

11. Launching Ships (2:52)
  12. Ayo Technology * (3:36)
avatar van midnight boom
Milow zingt inidegeval wel heel zuiver.

midnight boom schreef:
Milow zingt inidegeval wel heel zuiver.

Hij zingt inderdaad zuiver, maar meer dan een gewone luisterplaat hoor ik niet echt, jammer want ik denk wel dat deze singersongwriter kan naar mijn mening meer.

Ik heb Milow afgelopen zomer een aantal keer live aan het werk gezien. De albums zijn luisterplaten. Al moet ik zeggen dat het optreden van Milow op Casa Blanca Hemiksem één van de betere optredens die ik heb gezien in de zomer van 2008. De backing vocals die eigenlijk serieus op de voorgrond mogen treden. Het jonge, uit de bol gaande publiek. Een sterk opgebouwde set en o zo goed gezongen.
Het optreden in het Openluchttheater Deurne vond ik dan weer eerder zwakjes.
Hoe verschillend een kleinschalig festival of een optreden voor een ander publiek kan zijn...

Father McKenzie
Ik had eerder deze selfmademan een erg lage score gegeven, een beetje op basis van Dreamers and Renegades, dat ik nog steeds een nummer van wel 1000 in een dozijn blijf vinden, en dus echt niet goed.
Een anti-stem, inderdaad, shame on me, want dat is niet netjes...

Maar het vaak gedraaide Ayo Technology, dat een cover is van één of andere rapper (niet mijn afdeling als ik de platenshop bezoek), vind ik toch héél sterk.
Enkel idioten veranderen nooit van gedacht, heb ik eens een wijs man horen zeggen, dus ik neem om te beginnen die lage score weg en wie weet, kan heel het album me nog wel eens gaan bekoren.
Ayo Technology is alvast een uitstekende song, cover of geen cover.
En Milow was zojuist de slokop bij de MIA's, de Music Industry Awards, opgezet door de Vlaamse Muziekindustrie.

avatar van LucM
"Dreamers and Renegades" vind ik ook het minst goede nummer wegens te doorsnee en is niet representatief voor dit album. "Coming of Age" bevat voornamelijk prachtige akoestische luisterliedjes.
"Ayo Technology" begin ik hoe langer hoe meer te waarderen.

mathieudc
"Ayo Technologie" is een goede cover, hij heeft er een sterk nummer van gemaakt. Ik ben zéér blij voor Milow dat hij 5 MIA's heeft ontvangen, ongelofelijk aantal.

Ik ben nog steeds een groot liefhebber van zijn oud materiaal op 'The Bigger Picture', maar hij is en blijft een goede artiest en ben benieuwd naar volgend werk van hem. Met dit album is hij toch al enigszins veranderd van stijl wat voor zo'n jonge, en omwille van You Don't Know op dat moment ook succesvolle, artiest toch niet evident en redelijk gewaagd is.

Ter informatie, hij ontving MIA's voor volgende categorieën:
- Soloman
- Videoclip
- Pop
- Download
- Song (Ayo Technology)

avatar van barrett
Persoonlijk vind ik het overdreven dat Milow zoveel Mia's geeft ontvangen beste pop kan ik inkomen en download dat wijst zich zelf uit natuurlijk.
Maar beste soloman, videoclip en vooral beste song nja dat stel ik toch sterk in vraag. Vooreerst ben ik Ayo Technology echt beu gehoord, je kan de radio niet opzetten of ze spelen dit lied. Ok, ik moet toegeven in het begin vond ik het wel een goede cover maar als je het voor de 10de keer beluisterd begint het echt tegen te steken. Nuja kijk ik vind dan weer dat beste videoclip en song naar dEUS moesten gaan maarja wie ben ik dan weer e.

jorisker
Ik vind dit toch echt een prachtig album! Na Ayo Technology heb gehoord op de radio heb ik het album maar eens gekocht. Ayo Technology is prachtig gecoverd en zet al die rappers in een keer voor schut. Milow heeft naar mijn mening een prachtige, warme, zuivere stem. Al met al is het een heel mooi album waar vooral de akoestische nummers uitspringen. Zeker een aanrader voor de akoestische gitaar liefhebbers!

rodneyVL
Je kunt veeeeel beter de nieuwe Novastar kopen (Almost Bangor).

rodneyVL schreef:
Je kunt veeeeel beter de nieuwe Novastar kopen (Almost Bangor).

Groot gelijk, deze valt echt tegen.

mathieudc
Is inderdaad ook een goede keuze, die nieuwe van Novastar. Maar om het bij Milow te houden zou ik dan toch nog opteren voor 'The Bigger Picture'. Dat album is nóg zoveel malen beter als je het mij vraagt!

avatar van LucM
5 Mia's voor Milow vind ik inderdaad overdreven maar ik vind hem wel een goede zanger/songschrijver alhoewel ik Novastar evenals dEUS nog wat hoger inschat. Maar de meeste nummers - en dan met name de akoestische - op "Coming of Age" vind ik prima. Voorganger "The Bigger Picture" vind ik in zijn geheel nog iets beter.

avatar van hello123456
Heerlijk, lekker rustige nummers, ook een keer leuk voor de verandering voor wat ik normaal luister.

Joy
mooie stem, rustige liedjes, prima op de achtergrond, verder behoorlijk saai en voorspelbaar

mathieudc
Vanavond een concert van hem meegepikt in de Gentse Vooruit. Zéér mooi concert. Ik verwachte redelijk veel van dat concert, omdat hij nog maar twee albums rijk is en dus nog heel wat werk zou spelen van zijn eerste (pracht)plaat! En ik heb me niet vergist, het concert was prachtig. Nog beter dan ik had verwacht.

De nummers uit dit album kwamen live bijvoorbeeld veel beter tot hun recht. Zelfs één van zijn zwakste nummers, Dreamers & Renegades, werd ineens een schot in de roos. De nummers werden redelijk lang uitgerekt, maar verveelden geen moment. Telkens een andere toets, een persoonlijke tint, een nieuwe solo of één of andere originaliteit werd tentoon gespreid tijdens het optreden. Zo werden er onder andere stukken uit 'Losing My Religion' van REM verwerkt in 'The Priest' en tijdens 'Dreamers & Renegades' was ook even wat werk van Bob Marley te horen onder het mom van 'No Woman No Cry' en 'Redemption Song'.

Het optreden overtrof mijn verwachtingen én ook deze plaat. Live komt dit gewoon veel beter tot z'n recht, mede door de nieuwe en originele toetsen die werden toegevoegd! Ik had hem eerder al aan het werk gezien op de Gentse Feesten, maar in de Vooruit was hij zoveel beter. Op de Gentse Feesten had hij zeker z'n charme: een lekker intiem optreden! Dat had ik nu ook verwacht, dat intieme, maar het werd uiteindelijk een wat rockender optreden.

Ik vind 'the priest' zo'n mooi nummer. Ik heb er ooit een 4,5 op deze plaat gestemt. Maar dat is hij ook weer niet waard. Er zitten maar kleine uitschieters op deze plaat (voor mij dan). Ik maak er een 3,5* van.

avatar van Hans Brouwer
Father McKenzie schreef:
Ik heb gisteren het album toch eens in de shop beluisterd, man wat is dit erg!
Ik deel je mening, dit is oppervlakkige gebakken lucht, echt vreselijk!
Een Belg die zijn eigen landgenoot afzeikt. Het moet niet gekker worden. "Coming of Age (2008)" is alles behalve oppervlakkige, gebakken lucht. Eerlijk gezegd ben ik niet zo op de hoogte van wat er allemaal in België op muzikaal gebied gebeurd. Als "Coming of Age (2008)" representatief is voor wat er in België aan muziek wordt uitgebracht, dan wordt het hoog tijd dat ik op ontdekkingsreis ga naar...... juist België. 4****

avatar van LucM
Nederlanders zeiken nog meer hun landgenoten af, kijk maar bij Kane bv. (hoewel ik ze daar gelijk geef). En ik zeik als Belg ook Belgische artiesten af (Milk Inc bv.), maar zeker niet iemand als Milow, integendeel. Prima zanger en songschrijver wat hij op dit album bewijst.

Ik moet bij deze versie van Ayo Technology altijd denken aan Luka Bloom die I Need Love van LL Cool J bewerkt.
Alleen is die niet bekend bij een groter publiek, en heeft geen clips met mooie vrouwen er in.

Joy
LucM schreef:

idd, maar beperkte houdbaarheid, te saai imo

magoed, beginnende doorbraak, wordt wellicht nog wat beter

talent heeft de man niet overdreven, een herkenbaar geluid wel

Vooral goede herinneringen aan Concert at Sea 2008 (heb deze zelfs gesigneerd gekregen) zorgen ervoor dat ik deze plaat zo af en toe nog op zet. CAS 2008 was mijn eerste echt live-ervaring als 11-jarige.