Five - Five (1998)

Alternatieve titel: Five: The Album

Label: RCA

1. Slam Dunk (Da Funk) (3:35)
  2. When the Lights Go Out (4:06)
  3. Everybody Get Up (3:25)
  4. Got the Feelin' (3:27)
  5. It's the Thing You Do (3:34)
  6. Human [The Five Remix] (3:22)
  7. Until the Time Is Through (4:14)
  8. Satisfied (4:13)
  9. Partyline 555-On-Line (4:19)
  10. That's What You Told Me (3:41)
  11. It's All Over (4:11)
  12. Don't You Want It
  13. Shake
  14. Cold Sweat
  15. Straight Up Funk (4:02)
  16. My Song (3:51)
  17. Switch (4:00)
  18. You and I * (3:33)
  19. When the Lights Go Out [Blacksmith Hip Hop Mix] * (6:20)
  20. Slam Dunk da Funk [Extended Mix] * (7:29)
  21. Can You Jam? * (4:01)
avatar van Reijersen
Serieus maar waar, vroeger was ik hier helemaal fan van. Vond het echt supermuziek.
Als ik het nu hoor ga ik over mn nek, maar moet evengoed toegeven dat Everyobdy Get Up nog best lekker klinkt.

voor mij geld echt precies hetzelfde

muziekfreakjuh schreef:
voor mij geld echt precies hetzelfde

Five was ook zo anders als al die andere groepjes. Veel stoerder, veel rauwer. Het had wat nieuws: toen.

EDIT: zie nu dat die tracklist van geen kant klopt.

avatar van HiLL
Nou lekker stoer en rauw...

HiLL schreef:
Nou lekker stoer en rauw...

Toen wel. Vergeleken met de Backstreet Boys bijvoorbeeld.

Ja, vroeger vond ik deze 'boys' WEL stoer in tegenstelling tot de backstreet boys idd enzo.

maarja, een paar jaar later kom je erachter dat de muziek nou niet zo geweldig was als je toen dacht..

En zo stoer blijken ze nou ook niet te zijn, hehe

avatar van HiLL
Reijersen schreef:

Toen wel. Vergeleken met de Backstreet Boys bijvoorbeeld.

Nee allemaal even niet stoer als je het mij vraagt.

avatar van berwt
Ik vind dat eigenlijk een zeer eigenaardig fenomeen die wel vaker terug komt bij mainstream-bands; Ze brengen enkele hele fijne singels uit; in dit geval lekkere boysband-funkpop en alle nummers die geen singel worden maar de rest van het album vullen trekken werkelijk op geen fluit. Er is geen grijze zone, neen, singels zijn goed tot super, al de rest is barslecht. Jammer maar helaas. De 5 singeltjes zorgen samen nog voor een 2*.

fastpulseboy
?

avatar van musicfriek
Tracks 1 en 2 waren in die tijd best leuk, maar anno nu.. Vond ze wel een stuk leuker dan Backstreet Boys (met name die gozer rechtsonder op de hoes, had ik solo wel wat van verwacht, maar nee dus).

fastpulseboy
is het nu ineens populair om serieus naar rotzooi te luisteren?
kom op jongens geen grappen maken in tijden van verval.

KCFM
Reijersen schreef:
Als ik het nu hoor ga ik over mn nek,.

Voor mij hetzelfde en laat het "helemaal" en "super' maar weg.

avatar van Carolaah
Nouuu nog minder dan 2 sterren?
Wat een onzin.
Oké oké, de muziek is echt popmuziek en de lyrics zijn niet zo diep als een Damien Rice of Dream Theater, maar ik was vroeger helemaal en stiekem nu nog steeds een klein beetje fan van deze band.

De cd ligt prima in het gehoor, misschien niet van hoogstaand niveau, maar dat terzijde.. en ja, langzaamaan begint dit jeugdsentiment te worden.. Die goede oude tijd..

Five > Backstreet boys

avatar van Reijersen
Dit was volgens mij de alleerste cd die ik kocht. Iedereen was vroeger voor de Backstreet Boys of de Spice Girls, ik hield het bij Five. Veel sterke hits natuurlijk en verder wat vullers.
En nu het aanhoren niet meer waard (op Everybody Get Up na dan)

avatar van lauradance
2 voor de nostalgie, maar eigenlijk is het slecht.

avatar van Paap_Floyd
Reijersen schreef:
En nu het aanhoren niet meer waard (op Everybody Get Up na dan)
Spice Girls > Five > Backstreet Boys