Sixx:A.M. - The Heroin Diaries Soundtrack (2007)

Alternatieve titel: The Heroin Diaries

Label: Eleven Seven

1. X-Mas in Hell (2:09)
  2. Van Nuys (3:52)
  3. Life Is Beautiful (3:35)
  4. Pray for Me (4:13)
  5. Tomorrow (4:05)
  6. Accidents Can Happen (4:07)
  7. Intermission (2:20)
  8. Dead Man's Ballet (5:25)
  9. Heart Failure (4:57)
  10. Girl with Golden Eyes (4:20)
  11. Courtesy Call (4:41)
  12. Permission (4:14)
  13. Life After Death (3:02)
  14. Life Is Beautiful [2017] *
  15. Accidents Can Happen [2017] *
  16. Girl with Golden Eyes [2017] *
avatar van james_cameron
Rock opera, dramatisch en ironisch tegelijk. Niet alles is even sterk, vooral de ballad-achtige songs vind ik wat minder, maar daar tegenover staan sterke teksten en veel overtuiging. Vooral de Eminem-achtige gesproken fragmenten zijn ijzersterk. Wat dat betreft is X-Mas In Hell (met een The Nightmare Before Christmas sfeertje) direct het sterkste nummer van het album. Dat hakt er emotioneel flink in.

avatar van BlackFinch
Sterk verhaal, sterke emoties. Wist me meteen te raken en dat kan het nog steeds.

avatar van Killeraapje
De laatste jaren is mijn interesse in rock bands ernstig afgenomen. Het werd nooit meer zo leuk als in de jaren 80 en 90 en goede nieuwe releases verschenen er nauwelijks. In een vlaag van sentiment besloot ik om de film The Dirt (Film, 2019) nog eens op te zetten en werd onverwacht gegrepen door de muziek van Motley Crue en vooral het verhaal omtrent bassist Nikki Sixx.

Zonder enige verwachtingen kocht ik The Heroin Diaries en werd gelijk vanaf het eerste nummer gegrepen. De spreekstukken van Nikki Sixx maken gelijk indruk en de eerst paar zinnen van het nummer Van Nuys komen gelijk hard binnen. Daarna hakt Life Is Beautiful er stevig in en blijft het hoge niveau van de nummers het gehele album gehandhaafd. Verdere uitschieters zijn voor mij het empathische Accidents Can Happen en de mooie ballad Girl with Golden Eyes

Alles bij elkaar komt Sixx hier met zijn beste en meest verassende album op de proppen dat voelt als een hommage aan The Wall van Pink Floyd en hier daar moest ik zelfs aan Jezus Christ Superstar denken. Verder verdienen de andere twee leden van de band veel lof. Zanger James Michael is een exceptioneel goede zanger en gitarist DJ Ashba speelt met veel gevoel als techniek. Elk nummer is smaakvol en rijk aan variatie en de oprechte emoties zijn in elk nummer voelbaar.

Een troostrijk album met schitterende nummers dat niet meer zo snel zal worden overtroffen.
Prachtige plaat die doet verlangen naar meer!

Ongelooflijk goed, aangrijpend en beklemmend boek, waarvan de eerste editie ook nog eens fantastisch is vormgegeven. De muziek - en dan meteen al 'X-mas in Hell' sluit er goed bij aan. Een betere campagne om nooit aan smack te beginnen is er niet.