Biomechanical - Cannibalised (2008)

Label: Earache

1. Fallen in Fear (4:32)
  2. The Unseen (4:30)
  3. Cannibalised (5:56)
  4. Breathing Silence (5:08)
  5. Predatory (4:50)
  6. Slow the Poison (5:50)
  7. Consumed (5:11)
  8. Reborn in Damnation (4:01)
  9. Through Hatred Arise (4:44)
  10. Violent Descent (3:26)
  11. Beyond the Descent (Fallen in Fear / Regenerated) (2:30)
  12. Reborn into Darkness (Through Hatred Arise) (4:22)
  13. Imperium (Absolution Parts I + III) (4:42)
  14. Through the Remains (Consumed) (4:11)
avatar van james_cameron
Compleet op hol geslagen Strapping Young lad met een krijsende Rob Halford-kloon als zanger. Zo zou je dit album kunnen omschrijven. Overtuigend qua bruutheid, maar ik mis interessante opbouw en structuur in de songs. Het vorige album was wat dat betreft beter. Maar wat een intense orkaan van geluid! Dat is ook wel wat waard.

avatar van Dexter
Wat een bak herrie! Ontzettend over-the-top en dat maakt het net zo gaaf, maar ik weet niet of ik dat heel lang uit kan staan
Een luisterbeurt overrompelde me wel, maar overtuigde me niet helemaal. Slow the Potion is het absolute hoogtepunt van het album, als je even bang bent dat het een tandje lager gaat, komt er meteen een ontzettend brute riff over

avatar van andnino
Ik ben nu zodanig bijgedraaid over dit album dat ik Biomechanical wel wil bestempelen als behorend tot de top 3 moderne thrashbands. De productie is compleet anders dan bij het gemiddelde moderne metalalbum, veel minder 'spierbal-effect' maar veel meer overrompelend. Double bass word ingezet niet om de non-kwaliteit van te drummer te verstoppen, maar om de muziek nog een extra adrenalineboost mee te geven. De zanger schreeuwt als een bezetene, en knijpt er daarbij op een 300 km/u nog wel eens een melodieuze zanglijn uit. Ook dat is een ingrediënt wat dit album zo wegblazend maakt. En dan heb ik het nog niet over de soms ijskoude sfeer, de achterliggende thematiek, de dolgedraaide ritmes en het keiharde thrashriff- en solowerk.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Nog een paar keren geprobeerd, je weet wel, op cd gebrand en 's avonds in de zetel beluisteren met een tekstvel erbij. Ik bewonder wel de intensiteit van dit album en het blijft een heel zware rit voor mij om uit te zitten. Mijn voornaamste probleem is en blijft de zang en de overintensiteit. Ik hoor aardige ideeën maar door een overkill worden de songs als het ware door zichzelf weggedrukt. The Unseen blijf ik een goed nummer vinden, maar de rest wil maar niet in mijn geheugen blijven plakken. Waarom moeten die gitaren ook altijd zo laag mogelijk gestemd worden? Update binnen een goed jaar!