Mighty Joseph - Empire State (2008)

Label: Urchin

1. The Uprising (4:25)
  2. Beast (2:45)

met Poison Pen

3. Out the Gate (4:51)

met Genesis

4. Kidz (N.Y.C.) (3:48)
  5. Blurr (2:45)
  6. Anything Can Happen? (3:26)
  7. Legend (4:15)
  8. Blood Sport (4:33)

met Vordul Mega

9. The Dark Ages (3:49)

met Murs

10. Criminal Tales (5:22)
  11. Pandora's Box (4:14)

met Double AB, Access Immortal en Swave Sevah

12. Night Life (3:08)
  13. General Stripes (3:09)
  14. Rock-It-Science (6:35)
avatar van Anne Maaike
Samen hebben de heren een prima album afgeleverd. Zowel de beats als raps klinken goed. Toch vind ik die Poison Pen die op de track Beast mee rapt maar vervelend.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Haha, ik heb hem al eens genoemd in het MC's die je helemaal niet voelt topic... Hij verneukte eerder namelijk al goede nummers van CunninLynguists en Viktor Vaughn .

avatar van niels94
Erg gaaf album, dit. Geweldige producties en met Vast Aire in je team kan er rappend ook weinig fout gaan. En dat gebeurt dus ook niet

avatar van niels94
Ik vind dit eigenlijk een nogal wisselvallig album, tegenwoordig. Soms weten ze toffe raps over een toffe beat bijvoorbeeld niet om te zetten in een enorm boeiend nummer. Maar wat staan er een paar vlammende hoogtepunten op. The Dark Ages! Wat een fantastisch nummer!

avatar van niels94
Wat bovenal wisselvallig is, is mijn mening hierover, volgens mij Sinds ik het bericht hierboven schreef heb ik erg veel naar het album geluisterd, bijna dagelijks wel een paar nummers, en ik moet tot de conclusie komen dat het wel degelijk behoorlijk geweldig is. Ik moest kennelijk toch weer even wennen.

Er zijn wel wat mindere momentjes aan te wijzen - het stompzinnige Night Life en de duidelijk te lange speelduur van Rock-It Science - maar bovenal is dit een album met bijzonder originele, enorm sterke producties en dikke raps. De wisselwerking tussen Karniege en Vast Aire (hij komt geregeld toch weer ontzettend hard, briljante rapper) is erg fijn. Als ook de gastbijdrages niet teleurstellen, het is altijd fijn om Vordul Mega te horen en ook Murs springt eruit, en het een kleurrijk, afwisselend geheel is, kan ik niet anders doen dan genieten van het geheel.

Maar vooral ook van de lange lijst hoogtepunten: The Uprising, Out the Gate, Anything Can Happen?, Legend, Blood Sport, The Dark Ages, Pandora's Box... Fantastisch!

Toffe plaat, al met al Er mag weleens een vervolg komen.

"With a little hard work and some enchanted magic
I'll spit a 16 with the turbo graphic
We used to call dudes like you toys
Now we just melt the plastic
Look son, you know this game
It's called death, now ain't it a shame
I wish I had three men
So I could mess up twice and get away with my life
"

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Er staan met o.a. The Uprising en vooral Legend (met die killer 8bit beat van Madlib) een paar prima tracks op dit album, maar als geheel komt de muziek helaas niet in de buurt van de werkelijk magistrale cover. Met stip mijn favoriete cartoon-style albumhoes.