Xiu Xiu - Women as Lovers (2008)

Label: Kill Rock Stars

1. I Do What Want When I Want (3:12)
  2. In Lust You Can Hear the Axe Fall (3:30)
  3. F.T.W. (2:56)
  4. No Friend Oh! (3:48)
  5. Guantanamo Canto (2:37)
  6. Under Pressure (3:30)

met Michael Gira

7. Black Keyboard (3:57)
  8. Master of the Bump (Kurt Stumbaugh, I Can Feel the Soil Falling Over My Head) (3:55)
  9. You Are Pregnant You, You Are Dead (2:16)
  10. The Leash (2:16)
  11. Child at Arms (2:52)
  12. Puff and Bunny (2:52)
  13. White Nerd (2:45)
  14. Gayle Lynn (3:13)
handsome_devil
Die artiestenfoto is wel erg vulgair inderdaad.

avatar van itchy
Hehehe. Je hebt er ook nog één dat ze samen in bad een gebakje eten.

handsome_devil
Haha idd xD maar op xiuxiu.org zijn nog veel vagere foto's te vinden Daar moet KampF maar niet kijken alternatieve albumhoes voor A Promise ftw xD

, dat is zelf voor mij te erg. Maar goed, ik kijk hier nog steeds onzettend naar uit.

avatar van McSavah
Ben benieuwd, tot nu toe vind ik alle albums top.

Klinkt veelbelovend dat eerste nummer! Ben ze een tijdje uit het oog verloren, maar toen ik een paar weken geleden mijn Fabulous Muscles lp weer tegenkwam was ik direct weer verkocht. Heb ze nog nooit live gezien dus ben erg benieuwd naar hun opteden in Paradiso op 7 mei. Daar moet ik bij zijn natuurlijk. Dus tot dan?

avatar van itchy
Tot dan dan, denk ik. Vorige keer dat ik ze zag, in een keldertje in Den Haag, was erg goed.

Vorige keer dat ik ze zag was ook al in Paradiso. Deze keer weer kleine zaal? Dan wil ik ook nog wel een keer, live zijn ze net zo indrukwekkend als op cd namelijk.

bubbachups schreef:
Dus tot dan?

lijkt mij wel ja

Beste Xiu Xiu-plaat sinds Fabulous Muscles!

Ik had ooit hun vorige plaat eens gehoord. Vaak stond deze band al eens in mijn Last.Fm en het zou ook onderdeel zijn van de beweging waar Animal Collective zich ook in beweegt.

De vorige plaat heb ik waarschijnlijk niet heel goed naar geluisterd, maar vond ik wat mak. Dat terwijl ik hoorde Xiu best geflipt uit de hoek kon komen. Toen ik bij een pindakaas adresje dit album dus zag staan, toch maar even mee genomen.

Ik kan na 1 luisterbeurt al zeggen dat ik daar geen spijt van heb. Uit welk gekkenhuis hebben ze deze gasten geplukt?
Het 1e nr is nog wat rustig, maar al zeker apart te noemen. leuk nummertje wel.
Daarna word het al gauw gekker en zat ik verbaasd naar mijn speakers te kijken. Net zo makkelijk word er tussenoor dan weer even uit een ruistiger/normaler vaatje getapt, maaar ik moet zeggen dat de stem van de beste man erg veel emotie bevat, en wat iki van de lyrics heb kunnen opvangen, klonk alvast erg duister. Under Pressure is een les in nummertje overhoop gooien doormiddel van een saxofoon, erg cool.
Vanaf nummer 9 ontstaat er vanuit de band zeker het idee dat we nog niet genoeg chaos/herrie hebben gehad, want vanaf dan breekt alles los, met korte gestoorde nummertjes. Ik heb meermaals moeten lachen, omdat er uit elke hoek geluiden komen die je simpelweg niet verzint, nuja ik niet.

Groeiplaat lijkt me. Cijfer blijft dus nog achterwege

avatar van itchy
Zo, ik ben best onder de indruk van deze nieuwe Xiu Xiu!

avatar van korenbloem
^^^^
ik ook, een prachtige ervaring

itchy schreef:
Zo, ik ben best onder de indruk van deze nieuwe Xiu Xiu!

Ik ook!

avatar van McSavah
Hij is weer erg goed, een van de betere van Xiu Xiu

dix
zo'n beetje alle platen van xiu xiu zijn in twee verschillende hoezen uitgebracht.

bij 'women as lovers' heb ik deze opgespoord bij hun spaanse maatschappij, veel verschil is er nu niet.

(check ook de hoes an The Air Force eens)

avatar van brasikurtz
gira en jamie zijn allebei best wel briljant.

tuktak
best een geinig album, maar omdat het buiten bepaalde paden treed is het nog niet per definitie beter of vernieuwender dan andere muziek. zo speciaal is het allemaal niet, maar het luistert leuk weg.

dix
Nou, ik heb 'm ook binnen ... en mezelf even beperkt tot het nummer waar ik het meest benieuwd naar was : de cover.

Die heb ik nu twee keer beluistert en de conclusie moet zijn dat er voor de héle CD niet meer in zal zitten dan een 4,5. Wat een flut-cover zeg ... qua arrangement blijven ze eigenlijk heel dicht op het origineel, en van een cover verwacht je juist een creatieve invalshoek. Het gebruik van sax in plaats van David Bowie pakt hier en daar wel leuk uit, maar voor de rest hoor ik niets bizonders. En wat klinkt Michael Gira hier onherkenbaar en inspiratieloos.

Ik vind het juist leuk als artiesten met volstrekt versleten nummers aan de gang gaan, maar deze poging is mislukt. Stina Nordenstam heeft deze covers-CD uitgebracht, en daar hoor je hoe goeie covers van een overbekende nummers kunnen klinken.

Hopelijk zit de rest van Women as Lovers wél goed in elkaar.

avatar van Yak
Yak
Ik vind die cover ook altijd het skipmoment van deze plaat. Ik zie het eigenlijk meer als een grap, maar dan wel een vrij slechte.

dix
Plaat zelf valt me niet tegen. De band is duidelijk meer zelfbewust, dat hoor je.
Echer (en misschien daarom) ze kunnen niet mee zo claustrofobisch en beklemmend klinken als ze in de begindagen deden, da's wel een beetje jammer.

holy f holy u holy ck

avatar van Pinsnider
1,0
Wat is iedereen hier enthousiast.... Ik voel me bijna schuldig om mijn mening te geven... Ik vind dit namelijk het schoolvoorbeeld van een bud-plaat. Wat mij betreft gaat het helemaal nergens over. Alleen al dat gepruts met instrumenten in het openingsnummer... Brrrr.... Gauw de nieuwe van The Feeling weer aanzetten...

avatar van Omsk
Dit is denk ik zo'n album dat bij nog wat draaibeurten een halfje promotie zal krijgen, maar voorlopig houd ik het bij drie sterren. Ik mis dwars-door-de-ziel-snijdende knalnummers, die op de vorige albums wel stonden. Maar nogmaals, misschien heb ik ze gewoon nog niet ondekt .

Aantal berichten over een lage stem weggehaald. Daar is verder niets mis mee.

avatar van Pinsnider
1,0
Dank Herman. Ik vind namelijk nog steeds dat ik het recht heb een dergelijke stem uit te brengen omdat ik de hele plaat dapper heb uitgeluisterd ondanks mijn groeiende weerzin. Waar ik dan ook weer geen begrip voor heb is een 1,0 stem voor bijvoorbeeld een Britney Spears album alleen maar omdat het een Britney Spears album is, zonder verder ook maar een nummer gehoord te hebben... Maargoed, ik wil de discussie natuurlijk niet opnieuw oprakelen Sorry...

handsome_devil
Dat recht heb je zeker hoor. Ik denk dat Werner zich gewoon aangevallen voelde omdat er ook een queen cover op het album staat

. Ik kan het goed snappen Pin, dit is niet bepaald voor iedereen.