Radiohead - Com Lag (2plus2isfive) (2004)

Label: Toshiba EMI

1. 2 + 2 = 5 [Live] (3:34)
  2. Remyxomatosis (5:09)
  3. I Will (2:13)
  4. Paperbag Writer (3:59)
  5. I Am a Wicked Child (3:06)
  6. I Am Citizen Insane (3:33)
  7. Skttrbrain (4:26)
  8. Gagging Order (3:36)
  9. Fog (Again) [Live] (2:19)
  10. Where Bluebirds Fly (6:56)
avatar van Jordy
hey interessant, is dit al uit?

avatar van starbright boy
In Canada en Japan wel, je zult in de importbakken moeten zoeken of op buitenlandse sites. Het is overigens een b-kantjes compilatie.

avatar van Jordy
bij play.com was ie sold out zag ik. Ach eerst maar 's een keertje luisteren voor ik verder ga zoeken...

JonnieBrasco
Op allmusic.com heeft 'ie maar 2,5*, heb hem ook nog niet gehoord, maar ach tja, wat verwacht je van een restjes-compilatie... maar niet te veel.

avatar van Jordy
Nou eerdere "restjes compilaties" van Radiohead vond ik anders heel erg de moeite waard.

JonnieBrasco
Sterker nog: alles van Radiohead is eigenlijk gewoon de moeite waard.

JonnieBrasco schreef:

Die neem ik toch niet altijd voor de volle 100 % serieus

Zachary Glass schreef:

Die neem ik toch niet altijd voor de volle 100 % serieus

Nou ik, op die 1.0 voor "The boy with the arab strap" na, wel

lik vind hem niet zo heeel erg byz

Ik kreeg net van iemand Com Lag toegestuurd via internet, en ik heb een hele andere playlist:

01 2 Plus 2 Equals 5 (Live At Earls Court 11/26/2003).mp3
13 Planet Telex (Hexidecimal Mix).mp3
14 Climbing Up The Walls (Fila Brazilia Unreleased Remix).mp3
15 Everything In Its Right Place (Josh Wink Remix).mp3
16 Planet Telex (Depthcharge Remix).mp3

Vanaf nummer 10 is het dus anders, en op 'mijn versie' staat dus niet '2+2=5' twee keer, maar 6 andere nummers. Ik weet niet waar de informatie vandaan komt die de user heeft gebruikt bij het toevoegen, maar daar ben ik dan wel benieuwd naar.
Ik moet m verder nog goed luisteren, ik heb alleen 'I will' en 'Everything in it's right place' nog maar geluisterd. En die laatste klinkt in ieder geval al echt fantastisch.

Mijn (gekochte) versie is zoals 'ie hier staat

Waar is hier? In mijn post of bij de cd hier op de site?

sorry, hier op de site

Ik heb eindeljik gestemd. Ik heb 6 bonustracks neem ik dan maar aan, en ik tel die gewoon mee als t niet erg is. Want ik denk niet dat mijn versie verkeerd is, eigenlijk. Ga ik nog wel even uitzoeken, als 't lukt.
Maar goed.

4 sterren!
Pluspunt: deze I Will vind ik mooier dan die op HTTT.
Minpunt: zekers te weten de remix van Myxomatosis.. echt lelijk.
En stiekem gaan de punten veelal naar de bonustracks! Echt, die EIIRP-remix bijvoorbeeld, geweldig.

avatar van bloempje24
op de remixen na best te pruimen, leuke live nummers en acoustisch plaatje. Na lang twijfelen vind ik ook where bluebirds fly een aangenaam nummer. Veel lagen en echte groeier. Geen spijt van deze aankoop, na hevige twijfel zo'n 8 maanden geleden.

Nubis, ik heb hetzelfde probleem, alleen zou ik het niet zo zeer een probleem noemen. Die 6 nummers zijn namelijk naar mijn mening echt geniaal. Vooral de remixen zijn even wennen maar als je eenmaal door de beginnersfase heen bent heb je het gevoel alsof je naar een kruising tussen Daft Punk en Aphex Twin met een vleug Radiohead zit te luisteren.
Ik zou het Revolutionair willen noemen maar ondanks het feit dat ik heel OK, Computer (dat iniedergeval wel een ronduit prachtige revolutionaire plaat is) en Kid A kan meezingen (Alleen de teksten dan, het stemgeluid is vergelijkbaar met een huilende, feministisch protesterende Geert Wilders, kortom afschuwelijk) en enkele grote releases heb gehoort, heb ik nog een lange weg te gaan in het mooie assortiment dat geliefde band Radiohead op de wereld heeft gezet, ik weet dus nog niet of dit wel allemaal zo revolutionair is.
Toch voorlopig 4 sterren.
Misschien zou iemand duidelijk willen maken of dit wel of niet zo revolutionair is?

Heb hem net gekocht en zit 'm voor de eerste keer te luisteren nu. Voor mij maakt alleen "Fog" het al de moeite waard Ook "Gagging Order" (die ik nog niet kende), "I will" en "2+2=5" klinken niet verkeerd vind ik.

Na snelle beluistering moet ik wel toegeven inderdaad niet echt veel waardering te kunnen opbrengen voor de remixes.

De rest ben ik nog niet over uit

nronald schreef:

De rest ben ik nog niet over uit

(Ivm de tracklist zoals die op de site staat:)
Tot mijn ontsteltenis heb ik ontdekt dat Radiohead dus ook 'crap' kan maken. 'Remyxomatosis (Remix)' is één van de slechtste die ik ooit gehoord heb (heb zo het idee dat Radiohead ook eens in de discotheken wilde gedraaid worden, wel, dit haalt écht wel het niveau van Tiesto hoor!!!) en krijgt een amper verdiende 0,5*; 'Where Bluebirds Fly' is bijna even erg, gelukkig kan de zanger daar boven de beats uitkomen om zijn weemoedige teksten ons oor in te jagen, die krijgt 1,5*. Ertussenin staat niet echt iets irritants, maar kwaliteit is toch ver zoek. Drie songs redden het album van een totale afgang: 'I Will (Los Angeles Version), 'Gagging Order' en 'Fog (Again) [Live]', bovenal zijn deze drie nauwelijks even sterk als hun album-werk. Ik raad de fans deze helemaal niet aan, al kan je het kopen voor een prikje...

PS: Zo slecht is het allemaal niet, bij vlagen kan ik eventjes genieten van het album, maar elke beluistering ontdek ik storende factoren die me steeds weer uit m'n "trance" halen.

Toine Rorije
dit is zeker geen stukje werk waar radiohead echt trots op kan zijn. Maar het nummer remyxomatosis mag je echt alleen de heer christian vogel aanrekenen. Alleen fog again is van een alleraardigst niveau. Een nummer dat niet toevallig uit de amnesiac/kid a periode komt. Een periode waarin de b-kantjes wél van een hoog niveau waren. (de fog studioversie moet je zeker een keer aanhoren)

Toine Rorije schreef:

Welke functie vervult 'Christian Vogel' binnen Radiohead??

Toine Rorije
hij maakte de remix van myxomatosis

avatar van bloempje24
Where bluebirds fly is top op een goede geluidsinstallatie. Kun je helemaal in wegdromen als je het over je heen laat komen, net als spinning plates. Remixes sla ik altijd over en dat is ook de reden dat dit album voor mij niet meer waard is dan 2,5 ster.

avatar van Darkshines
Ja Where bluebirds fly is echt een vet nummer. Een heerlijke sfeer wordt er gecreërd en echt een nummer dat alleen maar beter word door het vaker te luisteren.Ook de beat vind ik orgineel.
Remyxomatosis is een aanfluiting. Walgelijk

avatar van smash016
I Am a Wicked Child is geniaal!

avatar van Kaaasgaaf
Die remixen van Nubis zijn bootlegs, niet officieel. Dat weet ik bijna zeker.
Informatie kan ook nooit kloppen: Sneaker Pimps hebben nooit iets met Radiohead gedaan.

avatar van Kaaasgaaf
Ik vind dat de perfectie die Radiohead in z'n albums stopt onmetelijk is. Maar met de rest van hun catalogus springen ze wat slordig om. Als je bedenkt hoeveel geniale b-kantjes en e.p.tracks ze wel niet hebben die alleen de echte nerd kent (die dus niet op de bekendere e.p.'s staan), is een release als Com Lag schrijnend. Ben zelf een groot fan, maar heb deze release niet eens gekocht. In de eerste plaats omdat ik alle singles waar deze nummers opstaan in huis heb, in de tweede plaats omdat ik van die nummers (aangevuld met de veel mooiere b-kantjes van Amnesiac, die vreemd genoeg nergens op officieel verzameld staan) een véél mooiere cd kan maken en dat ook gedaan heb.

Ik hoop dat de band zo wijs is om tijdens hun bestaan (en niet als een soort anthology over tientallen jaren) een mooie dubbel dan wel driedubbelcd te maken die een goed overzicht geeft van deze nummers, zoals Belle & Sebastian en Nick Cave ook gedaan hebben. Zo gaan deze nummers dan niet voor het grote publiek verloren. Het mooist zou zijn als de nummers per periode verzameld staan, maar tegelijk een albumopbouw nastreven. Tja, de fans hebben dat natuurlijk al zo vaak voor zichzelf en elkaar gemaakt, maar zoals gezegd mogen deze juweeltjes niet voor hen alleen voorbehouden worden. In naam ván die juweeltjes! (soms zelfs beter dan de albumtracks)

Een project als Com Lag is liefdeloos in elkaar gestoken, vast door de platenmaatschappij om geld uit te slaan. Misschien had de band nog wel 1 release te goed en volgens mij is dit het laatste wat ze hebben uitgebracht en nu zijn ze contractloos, dus dat kan wel kloppen.

Overigens vind ik I Will in de donkere versie op Hail To The Thief beter werken voor het album, maar is deze lichtere meer poppy L.A.-versie als song op zichzelf absoluut veel beter.
Ook vind ik Fog beter dan Fog (Again), maar ja de eerste staat hier niet op, dus dan kom je terug op mijn kritiekpunt dat je eigenlijk alles (of het mooiste dan) bij elkaar zou moeten hebben.

Mooi gezegd Kaaasgaaf

Laurora
Toen ik deze kocht was ik blij, toen ik hem afspeelde niet meer. Ik snap helemaal niet waarom deze bestaat.
het leukste is denk ik het hoesje

Remyxomatosis vind ik ronduit slecht. I Will klinkt hier inderdaad erg pop-achtig. het hele mooie is er gewoon in één keer vanaf.

En dan Skttrbrain, krijg serieus tijdens dit nummers de neiging om een vork in mijn hand te rammen.

Deze cd was totaal niet nodig.

Laurora schreef:
Deze cd was totaal niet nodig.

Je hebt toch wel doorgeluisterd t/m nummer 9 en 10 hoop ik? Die maken héél veel goed, als blijft dit natuurlijk een overduidelijke manier om het platencontract af te ronden.