Slade - Slade Alive! (1972)

Alternatieve titel: The Live Anthology

Label: Polydor

1. Hear Me Calling (5:45)
  2. In Like a Shot from My Gun (3:33)
  3. Darling Be Home Soon (5:43)
  4. Know Who You Are (3:37)
  5. Keep on Rocking (6:29)
  6. Get Down and Get with It (5:33)
  7. Born to Be Wild (8:19)
  8. Get on Up * (6:01)
  9. Tak' Me Bak 'Ome * (4:20)
  10. My Baby Left Me * (2:41)
  11. Be * (3:51)
  12. Mama Weer All Crazee Now * (3:58)
  13. Burnin' in the Heat of Love * (3:46)
  14. Everyday * (3:35)
  15. Gudbuy T'Jane * (4:59)
  16. One-Eyed Jacks with Moustaches * (3:24)
  17. Cum on Feel the Noize * (4:21)
  18. Rock and Roll Preacher * (5:19)
  19. When I'm Dancin' I Ain't Fightin' * (3:43)
  20. Tak' Me Bak 'Ome * (4:33)
  21. Everyday * (3:18)
  22. Lock Up Your Daughters * (4:03)
  23. We'll Bring the House Down * (4:17)
  24. A Night to Remember * (8:10)
  25. Gudbuy T'Jane * (4:40)
  26. Mama Weer All Crazee Now * (2:56)
  27. You'll Never Walk Alone * (0:35)
  28. When I'm Dancin' I Ain't Fightin' * (3:59)
  29. Born to Be Wild * (2:58)
  30. Something Else / Pistol Packin' Mama / Keep a Rollin' * (6:16)
  31. Merry Xmas Everybody * (0:39)
  32. Okey Cokey * (3:25)
  33. Get Down and Get with It * (6:49)
avatar van Queebus
Ik heb me voorgenomen een beetje zuiniger te zijn met het waarderen van albums. Bij Slade Alive! is het verschrikkelijk moeilijk niet de volle mep te geven want wat Slade hier laat horen is de essentie van een goed live album. Live, rauw, vol overgave, foutjes niet weggemoffeld, maximale adrenaline en een setlist om je vingers bij af te likken. Dit alles biedt Slade Alive! opgenomen voor een klein publiek maar wat dondert het. Play it loud! Burp...

Destijds gekocht in een package met Slade Alive! 2, Slade On Stage en Alive! At Reading. Waanzinnig, hun kersthit in hartje zomer voor een dolenthousiast publiek.

Slade was niet alleen een uitstekende singles band maar live stonden ze absoluut hun mannetje. Ga snel luisteren!

avatar van 4addcd
Vroeger….goh wat heb ik een hekel aan dat woord….was ik groot fan van Slade. De uitstraling sympathiek en tegelijk dat rebelse en rauwe. De albums gaven een heel andere kijk op de band dan de singles. Beiden kon ik zeer waarderen al mocht het van mij best vaker ‘los gaan’ want dat had Slade voelbaar in zich. En dát gebeurt op dit album voor de volle 100%. Dit hoort hard gedraaid te worden om de energie maximaal binnen te laten komen. Slade zoals ze zich zelf graag wilden laten horen volgens mij. De remmen los en gas erop! De apotheose is Born to be wild. Mooiste uitvoering die ik ken! Man man wat beestachtig goed.
Aan het beroemde boertje kleeft voor mij eeuwige en grappige herinnering; ik had mijn muziekkamer boven (aan de straatkant) en kon aardig wat lawaai maken. Als het mooi weer was zette ik het raam open om mijn muzikale smaak te delen. Als ik Slade Alive draaide had ik het voorzien op passanten. Ik hing de naald van de platenspeler boven de juiste plek zodat het boertje op vol volume vanuit het raam hoorbaar was precies op het moment dat er iemand voorbij kwam. Die keek dan vervolgens verbaasd en geschrokken naar boven terwijl ik het bescheurde van het lachen. Mijn ouders zagen de reactie van de voorbijganger vanuit de woonkamer en hadden geen benul waar ze naar keken. Vaak de vraag gehad of ik een reden kon bedenken, maar dat heb ik heel lang geheim kunnen houden.
Maar goed, niks meer dan een knaller dit met hoorbare foutjes. Wat mij betreft versterkt dit de beleving nóg meer.

Het is prachtig buiten! Misschien een mooi moment om de ramen nog maar eens open te zetten.

avatar van Hans Brouwer
Gommans schreef:
Jammer? Of gewoon blijven hopen?
Ik hoop het laatste. Ik ben niet zo van alle "verjaardagsboxen en special editions" maar voor een "Feestbox" van "Slade Alive!" ren ik naar de eerste de beste platenzaak.