Elvis Presley - Elvis Is Back! (1960)

Rock / Blues
Label: RCA Victor

1. Make Me Know It (2:00)
  2. Fever (3:33)
  3. The Girl of My Best Friend (2:23)
  4. I Will Be Home Again (2:34)
  5. Dirty, Dirty Feeling (1:34)
  6. The Thrill of Your Love (3:01)
  7. Soldier Boy (3:06)
  8. Such a Night (3:00)
  9. It Feels So Right (2:10)
  10. The Girl Next door Went A'Walking (2:13)
  11. Like a Baby (2:40)
  12. Reconsider Baby (3:40)
  13. Stuck on You * (2:18)
  14. Fame and Fortune * (2:29)
  15. Are You Lonesome Tonight? * (3:05)
  16. I Gotta Know * (2:15)
  17. It's Now Or Never * (3:14)
  18. A Mess of Blues * (2:39)
beste Elvis album tot dan
stevige blues (reconsider baby, like a baby) en prachtige ballads (thrill of your love, girl of my best friend)
zowel Elvis, musici als producers halen hier het beste uit zich.

Geweldig album van Elvis. Dit is het eerste album naar zijn terugkeer uit het leger. En wat voor 1. Op dit album is geen enkel slecht nummer te vinden. Het hoogtepunt op dit album is naar mijn idee "The Thrill Of Your Love" dat is echt zo'n super nummer. Dit album verkocht enorm en Elvis veroverde de wereld opnieuw met vele nummer 1 hits & prachtige andere songs.

Dikke 5 voor dit perfecte album

heb zelf ook "Thrill of your love" altijd als beste van dit album ervaren
perfecte stembeheersing en gewoon een heerlijk nummer

avatar van fish
Nog steeds vind ik juist dat 'middernacht jam' gevoel van Reconsider Baby het beste. Wat een blues, allemachtig! Die stem en die sax.

ja, dat kan ik ook niet ontkennen
vooral Reconsider Baby als Merry Christmas Baby zijn absolute hoogtepunten op blues-gebied van Elvis

krijg steeds meer de neiging dit album boven "From Elvis In Memphis" te heffen daarbij tot de allerbeste van E. te bombarderen

bij deze

Mano a mano met jezelf ettettummu? Heb je eindelijk discussies met iemand waar je het wel mee eens bent.

ongelooflijk toch, rayman

gooi ik zelf een kwartje op om eventueel een onvoorstelbaar geweldige daad te plegen (lees 28 februari), vraag indirect ook om een beetje hulp, dan wel begrip....
....wat krijg ik: nul op het recest ...19 dagen niks

Je bent duidelijk niet vernieuwend genoeg! Oh oh oh, je snapt er ook niks van.

WAT?
Elvis niet nieuw?

Heb jij hem wel eens gezien met een computer?
Ik ook niet.

vandaar natuurlijk
mijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn muziek

avatar van musicfriek
elvis heeft verloren van phil collins

shappy1010
Wat bedoel je? Dat Collins samen met Elvis en de Beatles 1 van de best verkochte artiesten alle tijden is? - Dat heb ik nml. eens ergens gelezen, maar ook al ben ik Collins fan, ik kan het me ergens moeilijk voorstellen.

avatar van avdj
@ musicfriek: Dat heb ik eerder gehoord.

Ik kan het me ook moeilijk voorstellen. Net zo min dat Michael Jackson net zo goed verkocht als Elvis & The Beatles. De verkoopcijfers van Elvis & The Beatles liggen namelijk veel hoger omdat in de jaren 50 & 60 tellingen niet echt super werden bijgehouden.

Ik denk dat het dit lijstje is

1: Elvis
2: Beatles
3: Michael Jackson
4: Phil Collins, of iemand anders

shappy1010
Ja en laatst las ik ook weer dat U2 de best verkochte band alle tijden was. Zo blijven we bezig

avatar van avdj
1. Elvis Presley
2. The Beatles
3. ABBA
4. Led Zeppelin
5. Michael Jackson/Pink Floyd/Rolling Stones

Dit is 'm ongeveer. Dat van U2 klopt ZEKER niet!

Elvistheking schreef:
1: Elvis
2: Beatles
3: Michael Jackson
4: Phil Collins, of iemand anders

en bedankt, musicfriek
ik denk dat elvis van phil heeft verloren met dammen of schaken....

Nee ik weet hem!

Elvis : 3x gescheiden van zijn vrouw
Phil : 4x!

JAJA. Dat moet het zijn.

die flauwekul met gastoptredens van The Jordanaires wordt, als het goed is, verwijdert.
is gewoon zijn achtergrondkoor

EVANSHEWSON
Elvistheking schreef:

Dikke 5 voor dit perfecte album

Voilà, af en toe erg handig dat anderen het al zo perfect weten te formuleren, maakt mijn bespreking erg makkelijk. Elvistheking zei het al; dit is een quasi perfect album.
Mijn favorieten zijn Reconsider Baby en Such a Night, maar er zijn hier geen dieptepunten of opvulsels; no filler dit is all killer, prachtplaat van een artiest op het toppunt van zijn kunnen.
Helaas was die verdomde Colonel Parker (Een overgezwommen Hollander potdorie nog aan toe) oorzaak van het verKLOTEN van Elvis' carrière door hem in een dozijn of meer inhoudsloze slappe films met nog slappere liedjes te laten meespelen.
Gelukkig zag Elvis het zo rond 1968 in dat hij op de verkeerde toer was en kwam er die geweldige '68 Comeback Special en vanaf toen nam Elvis zijn carrière weer een goede wending.
Je zult maar met zo'n Colonel Parker opgezadeld zitten !
Dan nog liever een Yoko Ono als slechte invloed !

Maar hier was Elvis nog niet aan zijn zwakkere periode toe, dit is een superplaat, zondermeer *****

Bedankt voor de omschrijving EVANSHEWSON. Momenteel draai ik "Reconsider Baby" helemaal grijs, wat een super vette plaat is dat ook, met de mooie sax van Boots Randolph. Dit album is gewoon een mijlpaal in de muziekgeschiedenis

EVANSHEWSON
Zeker weten!

avatar van fish
Er waren opnames geweest voordat Elvis naar Duitsland moest, waar onder andere de super rocker A big hunk of love en de klassieker One night uit voort kwamen. Maar na zijn diensttijd waren er zorgen of Elvis 'het' nog wel had. De muziekwereld was erg veranderd tenslotte. Rock en roll was op sterven na dood; Little Richard was gelovig geworden, Chuck Berry zat met een dope schandaal, Jerry Lee Lewis zat met zijn 'dertienjarige nichtje schandaal', een aantal waren omgekomen (zoals Buddy Holly ed)en de nieuwe helden waren voornamelijk ideale schoonzonen vertegenwoordigd door ideale schoonzoon nummer 1, Ricky Nelson.

Toen Elvis de studio indook moeten de RCA bazen opgelucht hebben adem gehaald. Alleen al de opener van deze plaat, Make me know it, zette de juiste koers voort die was ingeluid door Stuck on you (en die was op voorhand al een million seller, nog voordat er ook maar 1 stukje vinyl was geperst!). De rest van de opnames voor dit album verliepen voorspoedig en Elvis was duidelijk gebrand om te bewijzen dat hij nog steeds het vuur in zich had, als wel dat hij zich kon aanpassen aan de nieuwe stromingen. Dit is wellicht zijn meest constante album met de hoogste commerciele impact die hij ooit gemaakt heeft.

Het broeierige, sensuele Fever, het harde 'hard headed woman achtige' Dirty , dirty feeling, pop in de vorm van Girl of my best friend (in NL een hit in 1970!!), jaren 50 geluid met Such a night en heerlijke ballads met als hoogtepunt Thrill of your love (met gospel bezieling gezongen).

De blues knallers bewijzen dat een blanke ook de blues kan zingen. Ik weet het, een boute opmerking, maar Elvis bewijst het; It feels so right, Like a baby en zijn meest vuige ooit, Reconsider baby.
Luister en wordt meegezogen.

Elvis is back (en hoe) ontbeerde de singels, dat was een rare politiek, maar verklaarbaar in een tijd waarin lp's niet zo belangrijk geacht werden als singels en dus missen we Stuck on you, Are you lonesome tonight ed. Met die erbij zou de plaat sowieso een onbetwiste klassieker zijn. Voor zover die dat al niet is.

Pieter Paal
Het beste album dat Elvis ooit maakte.

AddictedToElvis
Ik heb een speciale 2 disc versie met wat extra nummers erbij die toen als single werd uitgebracht, Stuck On You, Fame & Fortune, It's Now Or Never, A Mess Of Blues, Are You Lonesome Tonight én I Gotta Know + nog allerlei takes van elk nummer!
helemaal geweldig!

avatar van LucM
Het doet mij plezier dat een 14-jarige zich niet vastpint aan de huidige hitparade en muziek van Elvis weet te ontdekken en te waarderen. Hetzelfde geldt voor jouw waardering voor Queen, Led Zeppelin en Creedence Clearwater Revival, 3 van mijn favoriete bands toen ik 14 was en nu nog steeds vaak beluister.

Het eerste Elvis-album na zijn legerdienst. De rock'n roll was wat op zijn retour en dus bracht Elvis een meer ingetogen blues-album uit, al staan hier ook nog enkele rock'n roll-nummers (Such a night, Make me to know it, Dirty dirty feeling). Alle nummers hierop zijn uitstekend waaronder zijn volledig eigen interpretatie van "Fever", het toepasselijke "Soldier boy", "The girl of my best friend" en "Reconsider baby".
Van de toegevoegde tracks is "Are you lonesome tonight" een echte evergreen geworden mede vanwege het gesproken gedeelte, evenals "It's now or never", oorspronkelijk een Italiaans nummer van eind 19e eeuw dat Presley verwerkte tot een pure popsong.