Elvis Presley - Elvis Is Back! (1960)

Rock / Blues
Label: RCA Victor

1. Make Me Know It (2:00)
  2. Fever (3:33)
  3. The Girl of My Best Friend (2:23)
  4. I Will Be Home Again (2:34)
  5. Dirty, Dirty Feeling (1:34)
  6. The Thrill of Your Love (3:01)
  7. Soldier Boy (3:06)
  8. Such a Night (3:00)
  9. It Feels So Right (2:10)
  10. The Girl Next door Went A'Walking (2:13)
  11. Like a Baby (2:40)
  12. Reconsider Baby (3:40)
  13. Stuck on You * (2:18)
  14. Fame and Fortune * (2:29)
  15. Are You Lonesome Tonight? * (3:05)
  16. I Gotta Know * (2:15)
  17. It's Now Or Never * (3:14)
  18. A Mess of Blues * (2:39)
avatar van Ronald5150
Lekkere plaat van Elvis Presley. "Elvis is Back!" is wat meer blues gericht dan rock & roll. Dat bevalt me wel. Hoogtepunten zijn het donkere en dreigende "Fever" en het afsluitende "Reconsider Baby". Ik ben verder niet heel erg bekend met de albums van Elvis, uiteraard wel met de bekende hits, maar "Elvis is Back!" kan me in het geheel bekoren, ondanks dat ik geen grote fan ben van de beste man. Hier laat Elvis horen een blueszanger te zijn en dat kan ik wel waarderen. Mooie nummer, mooi gespeeld en meer dan mooi gezonden.

avatar van Vinokourov
Elvis keert meteen weer terug aan de microfoon na zijn militaire dienst. De platenmaatschappij was benieuwd of hij 'het' had en gezien de lof die dit album heeft verdiend, zal Elvis 'het' heus wel hebben. Echter word ik van deze plaat warm noch koud. Ik vind de meeste nummers erg zouteloos klinken. Ik probeer het, maar ik kan er niks speciaals of opmerkelijks in vinden. Elvis zingt wat bluesnummertjes en rocknummertjes bij elkaar en dat is het. Nogal slaapverwekkend allemaal dus. Neemt niet weg dat het nog wel redelijk wegluistert en niet veel irritatie oproept. Een voldoende score kan er dan dus nog wel van af.

Prachtige, deels ingetogen plaat van Elvis die ik vandaag vond in een originele monoversie bij de Emmaus. Het leven kan soms mooi zijn. Deze plaat is bovenal (erg) mooi en vaak tijdloos. Want er staan een flink aantal erg mooie songs op. Als die ook nog eens gezongen worden door Elvis, dan weet je het wel. Zijn buitengewoon fraaie stem speelt zo de hoofdrol op dit album.

Naast de vele mooie songs is er ook een prettige rock 'n roll versnelling met Such A Night en met het oh zo sfeervolle Fever. Andere favorieten zijn Make Me Know It, The Girl of My Best Friend en de bluesy nummers It Feels So Right & Reconsider Baby. Prachtige ballads, lekkere rock 'n roll en heerlijke blues: wat een geweldige plaat!